Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Η στιγμή της Κιβωτού του Νώε: το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναφέρει μια μεγάλη επίθεση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στον κυβερνοχώρο? Insider του WEF:

Ο Insider του WEF καυχιέται ότι η «ψευδής σημαία» στο ηλεκτρικό δίκτυο θα οδηγήσει σε ολοκαύτωμα των μη συμμορφούμενων ανθρώπων
Ιούνιος 4, 2023 Baxter Dmitry News, ΗΠΑ, παγκοσμιοποιητική ατζέντα

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σχεδιάζει μια μεγάλη επίθεση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στον κυβερνοχώρο που θα προκαλέσει εκτεταμένη απώλεια ενέργειας, αποσυνδέοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών από το ηλεκτρικό δίκτυο και το διαδίκτυο, βυθίζοντας το έθνος σε πρωτοφανές χάος για χρόνια, σύμφωνα με έναν γνώστη του WEF, ο οποίος προειδοποιεί ότι η ελίτ της παγκοσμιοποίησης βλέπει την επίθεση ως τη στιγμή της Κιβωτού του Νώε.

Ενώ η πλειοψηφία του πληθυσμού θα αφεθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της σε έναν απελπισμένο αγώνα για επιβίωση που οι περισσότεροι θα χάσουν, εκείνοι που έχουν χαρακτηριστεί «αναβαθμισμένοι άνθρωποι» “upgraded humans” από το Νταβός θα σωθούν από αυτό που το WEF αποκαλεί «Τεχνολογική Κιβωτό του Νώε». “Technological Noah’s Ark.
Σύμφωνα με το WEF, η επίθεση στο ηλεκτρικό δίκτυο θα αφήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας στο σκοτάδι για χρόνια και η επίθεση στον κυβερνοχώρο θα είναι τόσο μεγάλη που θα αποσυνδέσει το διαδίκτυο για όλους εκτός από εκείνους με δορυφορικά τηλέφωνα, [satellite phones ] βυθίζοντας το έθνος στο χάος.
Είναι από αυτό το χάος που ένας φοίνικας θα αναγεννηθεί από τις στάχτες, σύμφωνα με τον γνώστη του WEF, ο οποίος εξήγησε ακριβώς πώς η παγκόσμια ελίτ σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο των ΗΠΑ, αφαιρώντας τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας και εγκαινιάζοντας τη Μεγάλη Επαναφορά.

Πρώτον, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που έχει ήδη πει ο Klaus Schwab για το θέμα. Και δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματός του.

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στη γλώσσα του σώματος για να κατανοήσετε τον ενθουσιασμό του Schwab για τη μεγάλη επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Η παγκόσμια ελίτ έχει θέσει τις βάσεις με την πανδημία του Covid, προ-προγραμματίζοντας τις μάζες, και αυτό είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο.

Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ελευθερία δεν είναι δωρεάν- ελεύθερη. Δεν μπορούμε να θεωρούμε την ελευθερία δεδομένη όταν η ελίτ της παγκοσμιοποίησης εργάζεται για να την πάρει από εμάς. [η παγκοσμιοποιητική ελίτ εργάζεται για να μας την πάρει].

Η ελίτ είναι αποφασισμένη να εξαπολύσει χάος στην Αμερική και στη συνέχεια σχεδιάζει να χτυπήσει μία φορά. Όπως είπε ο Ομπάμα, ποτέ μην αφήνετε μια καλή κρίση να πάει χαμένη. Σύμφωνα με το WEF, το μαζικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και η επίθεση στον κυβερνοχώρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βυθίσουν την Αμερική στο χάος, ενώ πλαισιώνουν τον εχθρό τους, τους πατριώτες της Αμερικής που αγαπούν την ελευθερία, με το έγκλημα.

Υπάρχουν 18 βασικά σημεία μετασχηματιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό δεν είναι είδηση – έχει περιγραφεί λεπτομερώς στις εκθέσεις της Γερουσίας εδώ και χρόνια. Χτυπώντας την πλειοψηφία αυτών των μετασχηματιστών, η Αμερική θα βυθιστεί στο σκοτάδι για δύο έως τρία χρόνια.

Αυτό θα επιτρέψει στην κυβέρνηση Μπάιντεν, που εργάζεται για λογαριασμό της ελίτ της παγκοσμιοποίησης, να εισαγάγει στρατιωτικό νόμο και δελτίο, με το πρόσχημα της λεγόμενης «υπεύθυνης κατανάλωσης», που τυχαίνει να είναι το θέμα της φετινής COP28 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η ΕΕ δοκίμασε την έννοια της «μείωσης της ζήτησης» αυξάνοντας τις τιμές της ενέργειας κατά 500% τους τελευταίους 12 μήνες. Αλλά δεν μπόρεσαν να μειώσουν την κατανάλωση αρκετά για να επιτύχουν τους σαδιστικούς στόχους Net Zero του WEF.
Έτσι, η επόμενη έννοια που πρέπει να εφαρμοστεί είναι ο «περιορισμός της προσφοράς». Στον απόηχο της επίθεσης στο ηλεκτρικό δίκτυο, η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας θα διακοπεί σοβαρά για χρόνια, αλλάζοντας εντελώς τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε στην Αμερική.

Έχουν επίσης έναν αποδιοπομπαίο τράγο παραταγμένο, στη σειρά για να πάρει την πτώση. Φυσικά θα κατηγορήσουν τους συντηρητικούς και τους συνωμοσιολόγους. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη ξεκινήσει τον προ-προγραμματισμό.

Παρακολουθώ βίντεο: https://thepeoplesvoice.tv/wef-insider-brags-false-flag-on-power-grid-will-result-in-holocaust-of-non-compliant-humans/

Μένει να δούμε αν οι νόρμες πέφτουν στα ψέματα των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης. Χάρη στην ακούραστη δουλειά των alt-media και ανθρώπων σαν εσάς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξυπνούν και απορρίπτουν την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης.
Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία και πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε καλή δουλειά.
Ο βοηθός του Klaus Schwab, Yuval Noah Harari, γνωστός ως «Προφήτης» στους κύκλους του Νταβός, έχει συγκρίνει την τεράστια επίθεση στον κυβερνοχώρο και το ηλεκτρικό δίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη βιβλική ιστορία της Κιβωτού του Νώε, όταν μια μεγάλη πλημμύρα κάλυψε ολόκληρη την επιφάνεια της γης.
Αλλά αντί για μια κυριολεκτική κιβωτό που μας μεταφέρει στην ασφάλεια, ο Harari λέει ότι η παγκόσμια ελίτ έχει μια τεχνολογική κιβωτό του Νώε που θα σώσει την ειδική μειοψηφία των «αναβαθμισμένων ανθρώπων» από το γεγονός της μαζικής εξαφάνισης.
Ο Χαράρι μας έδωσε μια ένδειξη για το ποιος θα επιβιώσει από την επίθεση του WEF. Η μειοψηφία που έχει υπογράψει το τεχνοκομμουνιστικό μέλλον του WEF, όσοι έχουν συνδεθεί με το δίκτυο, οι εμβολιασμένοι και ενισχυμένοι, οι σκλαβωμένοι.
Αν αυτό ακούγεται τρελό, πρέπει να καταλάβετε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Ο Klaus Schwab και οι φίλοι του λειτουργούν με την πεποίθηση ότι είναι κυριολεκτικά θεοί.
Εδώ είναι το τρίψιμο. Ο Χαράρι γνωρίζει ακριβώς ποιος πρόκειται να χαθεί στη μεγάλη κρίση που προκαλείται από την ελίτ της παγκοσμιοποίησης. Αυτή είναι η Ατζέντα της Μεγάλης Μείωσης του Πληθυσμού [Αποπληθυσμού] σε δράση. Παρακολουθήστε καθώς αναφέρεται απαξιωτικά σε αυτούς ως "homo sapiens".

Η παγκοσμιοποιημένη ελίτ δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει για το σχέδιό της να ερημώσει τον κόσμο και τώρα γίνεται συγκεκριμένη με τα σχέδιά της.
Το ένα τοις εκατό του ενός τοις εκατό - και οι συμπαθούντες τους στις επιχειρήσεις και την πολιτική - όλοι φαίνεται να συμφωνούν ότι η Μεγάλη Επαναφορά είναι μια μεγάλη ιδέα. Και το γεγονός ότι κανένας συνηθισμένος άνθρωπος δεν μοιράζεται τον ενθουσιασμό τους δεν φαίνεται να τους ενοχλεί καθόλου.
Αλλά το μέλλον δεν τους ανήκει και οι άνθρωποι αργά αλλά σταθερά αφυπνίζονται στην ατζέντα τους.
4-6-23
https://thepeoplesvoice.tv/wef-insider-brags-false-flag-on-power-grid-will-result-in-holocaust-of-non-compliant-humans/
============

1-3-2021
Ο κυβερνοπόλεμος είναι επικείμενος και θα επηρεάσει τους απλούς Αμερικανούς, ισχυρίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που «ανακάλυψε» το hack της SolarWinds
Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας FireEye προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι θα γίνουν στόχος της επόμενης μεγάλης κυβερνοεπίθεσης, είτε το γνωρίζουν είτε όχι. Θα ακολουθήσουν οι διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού και το χάος των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου.
"Στην επόμενη σύγκρουση όπου τα γάντια βγαίνουν στον κυβερνοχώρο, ο Αμερικανός πολίτης θα συρθεί σε αυτό, είτε το θέλει είτε όχι. Τελεία και παύλα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FireEye, Kevin Mandia, στο Axios στο HBO την Κυριακή. [(Home Box Office) αποτελείται από ένα σύνολο πολλών καλωδιακών καναλιών των Ηνωμένων Πολιτειών]

«Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν όλα τα πράγματα από τα οποία εξαρτώνται. Ξαφνικά η αλυσίδα εφοδιασμού αρχίζει να διαταράσσεται επειδή οι υπολογιστές δεν λειτουργούν», συνέχισε, απειλώντας τους θεατές με την περιγραφή του για μια γρήγορη, ανεξέλεγκτη κάθοδο στο χάος.

Υπονοώντας ότι οτιδήποτε λιγότερο από συνολική προστασία 360 μοιρών ήταν άχρηστο, πρόσθεσε ότι «Ο αποκλεισμός του 99,999999999 τοις εκατό όλων των επιθέσεων σημαίνει ότι θα παραβιαστείς παντού».
Εάν μπορείτε να χακαριστείτε, είστε χακαρισμένοι.
«Δεν υπάρχει πραγματικό τέλος στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πρέπει να το επιδιώκεις κάθε μέρα», δήλωσε ο Mandia σε αυτό που ακουγόταν σαν ένα πολύ ακριβό βήμα για τις υπηρεσίες της εταιρείας του.
Η απουσία σαφών «κανόνων» ή αιτιολόγησης για το πότε και πώς να ανταποδώσουν, [αντεπιτεθούν] δεδομένης της σχεδόν αδυναμίας προσδιορισμού της ευθύνης ακόμη και για ένα απλό hack - πόσο μάλλον για τον εκτεταμένο χάρτη του SolarWinds - θα ενθάρρυνε μόνο τους επιτιθέμενους να συνεχίσουν το έργο τους, προειδοποίησε ο Mandia, υποδηλώνοντας ότι οι επιτιθέμενοι απλώς θα ανεβάσουν τον πήχη. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των χάκερ «θα μας αφήσουν σοκαρισμένους, αλλά όχι έκπληκτους», είπε, ακόμη και αν άφησε να εννοηθεί ότι οι αντίπαλοι των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με τους «κανόνες για την κατασκοπεία» και ότι θα ήταν σχεδόν άκαρπο να προσπαθήσουμε.

Η FireEye ήταν η πρώτη εταιρεία που αποκάλυψε δημόσια το hack της SolarWinds τον Ιανουάριο, το οποίο είδε έως και 18.000 πελάτες της εταιρείας διαχείρισης δικτύου να διακυβεύονται μέσω της εφαρμογής ψηφιακών backdoors στα δίκτυά τους. Ωστόσο, το 30% των θυμάτων hack δεν έτρεχαν καθόλου το SolarWinds, αλλά χρησιμοποιούσαν προγράμματα με παρόμοια τρωτά σημεία, όπως το λογισμικό cloud computing της Microsoft. Η επίθεση πιστεύεται ότι ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και δεν είναι σαφές πώς απέφευγε την ειδοποίηση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο το θεωρούν μία από τις χειρότερες παραβιάσεις που έχουν καταγραφεί, αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς (αν έχει κάτι) ελήφθη ή αλλοιώθηκε με άλλο τρόπο παραμένουν θολές.
Ενώ οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ισχυρίστηκαν ότι το χακάρισμα της SolarWinds ήταν «πιθανώς ρωσικής προέλευσης», η κοινή δήλωση που εξέδωσαν τον Ιανουάριο απέτυχε να παράσχει καμία απόδειξη για να υποστηρίξει αυτή την πρόταση. Η επίθεση έχει τρομάξει τις εταιρείες λογισμικού που βασίζονται σε μια αλυσίδα προμηθευτών λογισμικού ανάντη για να κατασκευάσουν το πλαίσιο πάνω στο οποίο τρέχει το δικό τους λογισμικό, αφήνοντας μια κρίση εμπιστοσύνης στο πέρασμά της, ακόμη και όταν οι τελικοί χρήστες παραμένουν μακάρια αγνοώντας [αγνοούν ευτυχώς ] την καταστροφή.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus Schwab προειδοποίησε τον Νοέμβριο [2020] ότι μια νέα «πανδημία στον κυβερνοχώρο» θα μπορούσε να επισκιάσει το ξέσπασμα του Covid-19 όσον αφορά τη ζημιά που προκλήθηκε. Μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να «σταματήσει εντελώς την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τις μεταφορές, τις νοσοκομειακές υπηρεσίες, την κοινωνία μας στο σύνολό της», ανακοίνωσε ο Schwab σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμα, προτρέποντας τις κυβερνήσεις να «χρησιμοποιήσουν την κρίση του Covid-19 ως έγκαιρη ευκαιρία για να προβληματιστούν σχετικά με τα διδάγματα που μπορεί να αντλήσει η κοινότητα κυβερνοασφάλειας και να βελτιώσουν την ανετοιμότητά μας [απροετοιμασία] για μια πιθανή πανδημία στον κυβερνοχώρο».

Το WEF συνεργάζεται με μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες όπως η Visa και η Sberbank, τεχνολογικούς γίγαντες όπως η IBM και η Mobile Telesystems, ακόμη και με την Interpol για να ασκήσει [να εξασκηθεί] «μετριασμό μιας στοχευμένης επίθεσης αλυσίδας εφοδιασμού σε ένα εταιρικό οικοσύστημα» τον Ιούλιο. Οι προσομοιώσεις του WEF έχουν μια παράξενη τάση να αντικατοπτρίζουν μεταγενέστερες παγκόσμιες καταστροφές, όπως μπορεί να θυμούνται οι συμμετέχοντες στο Event 201 του Νοεμβρίου 2019 - το οποίο προσομοίωσε μια καταστροφική πανδημία κορωνοϊού.
------------------
15-2-2021


«Το μεγαλύτερο που έχει δει ποτέ ο κόσμος»: Ο πρόεδρος της Microsoft ισχυρίζεται ότι 1.000+ μηχανικοί λογισμικού πρέπει να έχουν εργαστεί στο SolarWinds
Η παραβίαση του SolarWinds ήταν η μεγαλύτερη και πιο εξελιγμένη που ανακαλύφθηκε ποτέ, δήλωσε ο Brad Smith της Microsoft στο CBS. Το δίκτυο χαρακτήρισε την παραβίαση ως μια απερίσκεπτη ρωσική επίθεση hack που η NSA δεν μπόρεσε να εντοπίσει εγκαίρως.
Η πολύπλευρη παραβίαση, γνωστή για την εταιρεία SolarWinds και το λογισμικό της, επηρέασε χιλιάδες κυβερνητικούς και ιδιωτικούς υπολογιστές στις ΗΠΑ. Δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2020 και γρήγορα κατηγορήθηκε από ανθρώπους στην Ουάσιγκτον στη Μόσχα. Η Microsoft ήταν μεταξύ των εταιρειών των οποίων τα ηλεκτρονικά διαπιστευτήρια έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Μιλώντας στο πρόγραμμα «60 Minutes» του CBS, ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, δήλωσε ότι «από την άποψη της μηχανικής λογισμικού, είναι μάλλον δίκαιο να πούμε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη και πιο εξελιγμένη επίθεση που έχει δει ποτέ ο κόσμος».
Η εταιρεία ανέθεσε σε 500 μηχανικούς λογισμικού να αναλύσουν τι είχε συμβεί. Ο Smith είπε ότι «σίγουρα περισσότεροι από 1.000» παρόμοιοι ειδικοί συμμετείχαν στην ίδια την παραβίαση. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτές οι επιθέσεις συνεχίζονται», πρόσθεσε.
Ο Smith ήταν ένας από τους πολλούς καλεσμένους που έδωσαν συνέντευξη για το πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να εξηγήσει πώς οι «Ρώσοι κατάσκοποι» χάκαραν βασικά τμήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και έμαθαν τα μυστικά τους. Οι εμπειρογνώμονες βοήθησαν να σκιαγραφηθεί μια εικόνα μιας επιχείρησης πληροφοριών που ήταν «άνευ προηγουμένου σε θράσος και εύρος» και μέρος ενός «κυβερνοπολέμου» κάτω από το ραντάρ μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Η Μόσχα έχει «ξεγελάσει» το DHS και «παρακάμψει» την NSA, η οποία «συγκεντρώνει πληροφορίες στο εξωτερικό, αλλά απαγορεύεται να παρακολουθεί τα δίκτυα υπολογιστών των ΗΠΑ», σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αλλά όταν πρόκειται για εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, η Ουάσιγκτον είναι προφανώς ακόμα πολύ μπροστά, κρίνοντας από τα λόγια του καλεσμένου του «60 Minutes» Jon Miller, του οποίου η εταιρεία δημιουργεί όπλα κυβερνοπολέμου για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
«Χτίζω πράγματα πολύ πιο εξελιγμένα από αυτό», καυχιόταν. Αλλά η «ρωσική» επιχείρηση ήταν «μια επίθεση τύπου ορόσημο. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Δημιουργεί πάρα πολύ μεγάλη ζημιά».
Ο οικοδεσπότης του προγράμματος Bill Whitaker και οι καλεσμένοι εικάζουν πώς η Ρωσία πιθανότατα ήθελε να «υποδαυλίσει [προκαλέσει] το χάος» και θα μπορούσε να «καταστρέψει όλους τους υπολογιστές» που επηρεάστηκαν από την παραβίαση ή να προκαλέσουν με άλλο τρόπο σημαντική ζημιά στις ΗΠΑ. Το πεδίο εφαρμογής της δεν έχει ακόμη καθοριστεί πλήρως και η Μόσχα δεν πρόκειται να σταματήσει, σύμφωνα με το «60 Minutes». Η Μόσχα αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για την παραβίαση της SolarWinds.

Έτσι, υποτίθεται ότι οι Ρώσοι θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τα κυβερνοοπλοστάσια τους μόνο υπεύθυνα και με χειρουργική ακρίβεια. Αυτό συνέβη πιθανώς όταν η κυβέρνηση Ομπάμα φέρεται να πραγματοποίησε μια κυβερνοεπίθεση εναντίον ρωσικών υποδομών που ήταν το «ψηφιακό ισοδύναμο των βομβών» ή όταν η διοίκηση Trump φέρεται να ενέτεινε τις εισβολές της στο ρωσικό ηλεκτρικό δίκτυο.

https://www.washingtonpost.com/graphics/2017/world/national-security/obama-putin-election-hacking/?utm_term=.927aa0dcd542

https://www.nytimes.com/2019/06/15/us/politics/trump-cyber-russia-grid.html

Το CBS ισχυρίστηκε ότι η επιδημία ransomware WannaCry και NotPetya του 2017 ήταν ένα είδος ξηρής λειτουργίας για μια επίθεση τύπου αλυσίδας εφοδιασμού που διαπράχθηκε από τη Ρωσία. Αυτός ο τύπος εισβολής θέτει σε κίνδυνο μια λιγότερο προστατευμένη αξιόπιστη πηγή λογισμικού για να μπει σε έναν πιο προστατευμένο στόχο. Το δημοφιλές λογισμικό Orion της SolarWinds ήταν μια τέτοια αξιόπιστη πηγή σε μια ευρύτερη επιχείρηση που αποδίδεται στη Ρωσία.

Το «60 Minutes» παρέλειψε το γεγονός ότι οι ιοί χρησιμοποίησαν ένα exploit που αναπτύχθηκε από την NSA, το οποίο διέρρευσε από την ομάδα χάκερ Shadow Brokers. Η Microsoft δήλωσε συγκεκριμένα εκείνη την εποχή ότι η αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας ήταν υπεύθυνη για τη ζημιά. Όπως και οι άλλοι αλφαβητικοί συνάδελφοί της στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ, η υπηρεσία επέτρεψε την κλοπή των όπλων της και τη συσσώρευση εκμεταλλεύσεων αντί να βοηθήσει τους παραγωγούς λογισμικού να διορθώσουν τα τρωτά σημεία, ανέφερε η εκπομπή.

https://blogs.microsoft.com/on-the-issues/2017/05/14/need-urgent-collective-action-keep-people-safe-online-lessons-last-weeks-cyberattack/#sm.0000mpb068eggcqczh61fx32wtiui
====================
σχετικό δημοσίευμα
Πολλοί αναγνώστες γνωρίζουν μια προσομοίωση που διεξήχθη από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με την ονομασία Event 201 που προηγήθηκε της πανδημίας COVID. Το συμβάν 201 περιέγραψε παράξενα και φαινόταν να προβλέπει την πανδημία. (Υπήρχε επίσης μια προσομοίωση πανδημίας που ονομάζεται Clade X που προηγήθηκε του Covid.)

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν ορισμένοι αναγνώστες, ωστόσο, είναι ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διεξήγαγε μια παρόμοια προσομοίωση, το Cyber ​​Polygon 2020. Αυτό το γεγονός του 2020 προέβλεψε επίσης μια παγκόσμια καταστροφή.
Μια νέα προσομοίωση κυβερνοεπίθεσης, το Cyber ​​Polygon, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021.

Το WEF, η Sberbank της Ρωσίας και η θυγατρική της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας BIZONE ανακοίνωσαν τον Φεβρουάριο ότι μια νέα προσομοίωση κυβερνοεπίθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου 2021. Η εκδήλωση θα προσομοιώσει μια κυβερνοεπίθεση στην αλυσίδα εφοδιασμού παρόμοια με την επίθεση SolarWinds που θα «αξιολογήσει την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο». συμμετέχοντες στην άσκηση.

Από το άρθρο που γράφτηκε από τους Whitney Webb και Johnny Vedmore, " From Event 201 To Cyber ​​Polygon: The WEF's Simulation Of A Coming Cyber ​​Pandemic ":

Η άσκηση έρχεται αρκετούς μήνες αφότου το WEF, ο «διεθνής οργανισμός για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» που συγκαταλέγει την πλουσιότερη ελίτ του κόσμου μεταξύ των μελών του, ανακοίνωσε επίσημα το κίνημά του για μια Μεγάλη Επαναφορά, η οποία θα συνεπαγόταν τη συντονισμένη μετάβαση σε μια Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση παγκόσμια οικονομία στην οποία οι ανθρώπινοι εργαζόμενοι γίνονται όλο και πιο άσχετοι. Αυτή η επανάσταση, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου υποστηρικτή της, του ιδρυτή του WEF Klaus Schwab, είχε προηγουμένως παρουσιάσει ένα σημαντικό πρόβλημα για τα μέλη του WEF και τις οργανώσεις-μέλη όσον αφορά το τι θα συμβεί στις μάζες των ανθρώπων που μένουν άνεργες από την αυξανόμενη αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση στον χώρο εργασίας.

Τα νέα οικονομικά συστήματα που βασίζονται ψηφιακά και είτε συνεργάζονται είτε διευθύνονται από κεντρικές τράπεζες αποτελούν βασικό μέρος της Μεγάλης Επαναφοράς του WEF και τέτοια συστήματα θα ήταν μέρος της απάντησης στον έλεγχο των μαζών των πρόσφατα ανέργων. Όπως έχουν σημειώσει άλλοι , αυτά τα ψηφιακά μονοπώλια, όχι μόνο οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, θα επέτρεπαν σε όσους τα ελέγχουν να «απενεργοποιούν» τα χρήματα και την πρόσβαση ενός ατόμου σε υπηρεσίες, εάν το άτομο αυτό δεν συμμορφώνεται με ορισμένους νόμους, εντολές και κανονισμούς.
Πώς περιγράφουν οι συντονιστές της εκδήλωσης το Cyber ​​Polygon 2021;


Ο πρόσφατα ενημερωμένος ιστότοπος εκδηλώσεων, Cyber ​​Polygon 2021 , προειδοποιεί δυσοίωνα καθώς ο κόσμος είναι πιο διασυνδεδεμένος και η παγκόσμια ψηφιοποίηση επιταχύνεται «ένας μόνο ευάλωτος σύνδεσμος είναι αρκετός για να καταρρίψει ολόκληρο το σύστημα, όπως το φαινόμενο ντόμινο. Μια ασφαλής προσέγγιση στην ψηφιακή ανάπτυξη σήμερα θα καθορίσει το μέλλον της ανθρωπότητας για τις επόμενες δεκαετίες».

Από τον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ :

Τι είναι το Cyber ​​Polygon;

Το Cyber ​​Polygon είναι μια μοναδική εκδήλωση κυβερνοασφάλειας που συνδυάζει τη μεγαλύτερη στον κόσμο άσκηση τεχνικής κατάρτισης για εταιρικές ομάδες και ένα διαδικτυακό συνέδριο με ανώτατους αξιωματούχους από διεθνείς οργανισμούς και κορυφαίες εταιρείες.

Cyber ​​Polygon το 2021
Φέτος, οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που μεταδίδεται ζωντανά θα επικεντρωθούν στην ασφαλή ανάπτυξη των οικοσυστημάτων. Καθώς η παγκόσμια ψηφιοποίηση επιταχύνεται περαιτέρω και οι άνθρωποι, οι εταιρείες και οι χώρες διασυνδέονται όλο και περισσότερο, η ασφάλεια κάθε στοιχείου μιας εφοδιαστικής αλυσίδας είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας ολόκληρου του συστήματος.

Κατά τη διάρκεια της τεχνικής άσκησης, οι συμμετέχοντες θα βελτιώσουν τις πρακτικές τους δεξιότητες στον μετριασμό μιας στοχευμένης επίθεσης στην αλυσίδα εφοδιασμού σε ένα εταιρικό οικοσύστημα σε πραγματικό χρόνο.
Οι κρίσεις φαίνεται να προκύπτουν εύκολα όταν οι άνθρωποι στην εξουσία θέλουν αλλαγή.
Όλα αυτά συνδέονται απευθείας με το Καθολικό Βασικό Εισόδημα . Το πολύ δημοφιλές UBI, το οποίο εισήχθη με ακόμη περισσότερο σθένος μετά την πανδημία του COVID 19, έχει διαδώσει τις συνεπείς «πληρωμές κινήτρων» για να επιβιώσει από την κρίση. Η ιδέα του UBI έχει διαδοθεί ως λύση στη φτώχεια εδώ και αρκετό καιρό, με bloggers όπως η Daisy Luther να τη συγκρίνουν με τη σύγχρονη φεουδαρχία . Με τα δομικά στοιχεία του πλέγματος τεχνολογικού ελέγχου ήδη σε ισχύ, η προσθήκη ενός UBI αποτελεί μια σχετικά ισχυρή βάση.
Το WEF έχει καταλήξει στο μοντέλο του «καπιταλισμού των ενδιαφερομένων». Στο όνομα και τη θεωρία, φαίνεται να είναι ένας περιεκτικός τύπος καπιταλισμού. Ωστόσο, ουσιαστικά θα συγχωνεύσει τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, κάτι που θα δημιουργούσε, όπως γράφουν οι Webb και Vedmore, «ένα σύστημα που μοιάζει πολύ περισσότερο με το κορπορατιστικό στυλ του φασισμού του Μουσολίνι παρά με οτιδήποτε άλλο». Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ωστόσο, το σημερινό σύστημα πρέπει να καταρρεύσει. Η κοινωνία αντικατάστασής της θα διατεθεί με επιτυχία στο γενικό πληθυσμό ως καλύτερη από την προκάτοχό της.
«Όταν οι πιο ισχυροί άνθρωποι του κόσμου, όπως τα μέλη του WEF», γράφουν οι Webb και Vedmore, «επιθυμούν να κάνουν ριζικές αλλαγές, αναδύονται εύκολα κρίσεις —είτε πόλεμος, πανούκλα ή οικονομική κατάρρευση— που επιτρέπουν την «επαναφορά» το σύστημα, το οποίο συχνά συνοδεύεται από μια μαζική ανοδική μεταφορά πλούτου».
Υπάρχει πιθανή θέρμανση των διεθνών σχέσεων με τη Ρωσία;
Αυτό που είναι επίσης αξιοσημείωτο για την επερχόμενη προσομοίωση είναι η συμπερίληψη της Ρωσίας ως ηγέτης μιας τόσο σημαντικής παγκόσμιας εκδήλωσης.
Εάν υπάρξει μια πραγματική κυβερνοεπίθεση που απενεργοποιεί και διαταράσσει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ποιος θα κατηγορηθεί; Πλησιάζει στο τέλος της η υπερβολικά χρησιμοποιημένη αφήγηση των Ρώσων χάκερ;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο για οτιδήποτε μοιάζει με ελεύθερη κοινωνία.
Πώς προετοιμαζόμαστε για μια πραγματική κυβερνοεπίθεση;
Πολλοί από εσάς πιθανότατα θα προτιμούσαν να μην περιμένετε μια φανταστική προσομοίωση για να σας πει πώς να προετοιμαστείτε για αυτό. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτούς και πώς να προετοιμαστείτε για μια επίθεση στον κυβερνοχώρο . Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αποτελούν αυξανόμενο κίνδυνο, λένε οι ειδικοί, με ορισμένους μάλιστα να προτείνουν ότι ο κυβερνοπόλεμος θα είναι το πεδίο μάχης του μέλλοντος .
Είναι ενδιαφέρον πώς οι προσομοιώσεις, οι δοκιμαστικές εκτελέσεις και οι ψευδείς επιθέσεις συχνά φαίνονται να προηγούνται των πραγματικών γεγονότων. Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης στο μέλλον μας; Τι προετοιμασίες θα κάνετε για μια τέτοια εκδήλωση; 
====================
Το Cyber ​​Polygon 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου

Η εκπαίδευση διεξάγεται σε ετήσια βάση και θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη φορά το 2022. Κεντρικό θέμα φέτος είναι το Digital Resilience in the Cloud Age.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από τρεις παράλληλες διαδρομές: ένα διαδικτυακό συνέδριο με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών από παγκόσμιους οργανισμούς, μια τεχνική εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο για εταιρικές ομάδες και ομιλίες ειδικών από κορυφαίους ειδικούς στην πρακτική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ομιλητές από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν πώς να διατηρηθεί η επιχειρηματική συνέχεια και να αναπτυχθούν με ασφάλεια στην εποχή του cloud. Μεταξύ των προσκεκλημένων ειδικών είναι ηγέτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα από όλο τον κόσμο καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.

«Η INTERPOL αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Cyber ​​Polygon από την έναρξή του το 2019. Αυτή η συνεργασία ευθυγραμμίζεται με έναν από τους βασικούς μας πυλώνες για την ενίσχυση των ικανοτήτων των αρχών επιβολής του νόμου για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της INTERPOL για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο για την υποστήριξη των 195 χωρών μελών μας . Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το φετινό Cyber ​​Polygon θα προσφέρει ένα άλλο σημαντικό ορόσημο για να γίνουμε όλοι πιο ευέλικτοι και να ανταποκρινόμαστε στο διαρκώς εξελισσόμενο έγκλημα στον κυβερνοχώρο στην εποχή του cloud», Craig Jones, Διευθυντής Cybercrime, INTERPOL.
«Η εκδήλωση εκπαίδευσης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο του Cyber ​​Polygon βοηθά στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε όλους τους οργανισμούς, διασυνοριακά και σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η εντυπωσιακή αύξηση από έτος σε έτος στον αριθμό, την ποικιλία και τη γεωγραφική εξάπλωση των συμμετεχόντων του Cyber ​​Polygon δείχνει ότι ανταποκρίνεται σε μια παγκόσμια ανάγκη. Κάθε χρόνο η άσκηση αναπτύσσεται σε εύρος και πολυπλοκότητα, συμβαδίζοντας με τις εξελισσόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο, και προσβλέπουμε στο Cyber ​​Polygon 2022», Alexander Klimburg, Επικεφαλής του Κέντρου για την Κυβερνοασφάλεια, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Το Cyber ​​Polygon είναι μια διεθνής πρωτοβουλία μεταξύ της BI.ZONE και της Sber. Πέρυσι, η προπόνηση συγκέντρωσε 200 ομάδες από 48 χώρες. Το διαδικτυακό συνέδριο προσέλκυσε περισσότερους από 7 εκατομμύρια θεατές από 78 χώρες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Mikhail Mishustin, Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Herman Gref, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Sber. Καθηγητής Klaus Schwab, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Steve Wozniak, συνιδρυτής της Apple Computer και άλλοι συμμετέχοντες.

«Ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο μπορεί να μετατραπεί σε κρίση, εάν έχετε μικρή ικανότητα ή ικανότητα να το αντιμετωπίσετε. Εάν είστε καλά προετοιμασμένοι, μπορείτε να είστε πιο ανθεκτικοί και αποτελεσματικοί στην ανταπόκριση και τον μετριασμό τέτοιων γεγονότων» , σχολίασε ο Craig Jones , Διευθυντής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, INTERPOL.

Δεν υπάρχουν σχόλια: