Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

«Ο Πούτιν απλώς μπλοφάρει»: Οι δυτικοί πολιτικοί βλέπουν τον κίνδυνο του παγκόσμιου πολέμου ως απλώς ένα στοίχημα.Μυστικά σχέδια του ΝΑΤΟ


«Ο Πούτιν απλώς μπλοφάρει» - Οι δυτικοί πολιτικοί βλέπουν τον κίνδυνο του παγκόσμιου πολέμου ως απλώς ένα στοίχημα
RT DE 2 Ιουνίου 2023
Το γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία θεωρείται από τη Δύση ως αδυναμία. Οι προηγούμενες απειλές ήταν μόνο μπλόφα, είναι η επικρατούσα άποψη στην κυβέρνηση Μπάιντεν. Ένα άνευ προηγουμένου επικίνδυνο στοίχημα.

[Φωτο---Απλώς μπλοφάρει; Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας στις 2 Ιουνίου μέσω βιντεοσύνδεσης.
Άρθρο από τον Vladislav Sankin ]
Παρά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις από τη Ρωσία ότι η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν αποθαρρύνεται από τα σχέδιά του. Αυτό αναφέρθηκε από το Focus την Παρασκευή σε σχέση με ένα άρθρο στην Washington Post.
https://www.focus.de/politik/ausland/ukraine-update-am-03-juni-bunkerstreit-mit-klitschko-selenskyj-wuetet-ueber-ausmass-an-nachlaessigkeit_id_72885571.html

Στις αρχές Μαΐου, οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα άλλο πακέτο βοήθειας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η αξία της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης ανέρχεται ήδη σε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, οι ΗΠΑ θέλουν να παράσχουν περισσότερη υποστήριξη για την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη στο μέλλον.
Σύμφωνα με την Washington Post, ο λόγος για τις ενέργειες του Μπάιντεν κατά της Ρωσίας είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ακολουθεί τις απειλές του με πράξεις. Αυτή η αξιολόγηση οδήγησε τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να πιέσει για περαιτέρω και ισχυρότερη υποστήριξη.
Σύμφωνα με πηγή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η απροθυμία της Ρωσίας να προβεί σε αντίποινα επηρέασε τους υπολογισμούς κινδύνου του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Ως σημαντικός έμπιστος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενθάρρυνε την κυβέρνηση και τους συμμάχους των ΗΠΑ να παράσχουν περισσότερη υποστήριξη στην Ουκρανία.
Παρόμοια θέση με τον Μπλίνκεν παίρνει και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν. Πιστεύει ότι τα οφέλη από την προμήθεια περισσότερων θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία υπερτερούν των κινδύνων κλιμάκωσης. Εργάστηκε εντατικά με τους Ευρωπαίους συμμάχους για την παροχή F-16 στην Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ είναι η Γερμανία, η οποία βασίστηκε στην αυξημένη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία μετά την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 και τώρα εμπλέκεται άμεσα στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών σε σύγχρονα δυτικά οπλικά συστήματα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και κορυφαίοι Ρώσοι πολιτικοί ασφαλείας έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τη Δύση κατά της στρατιωτικής παρέμβασης στη σύγκρουση, μερικές φορές σε δραστικούς τόνους.

«Εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας, αναμφίβολα θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατεύσουμε τη χώρα μας και τον λαό μας. Αυτό δεν είναι μπλόφα», δήλωσε ο Πούτιν στις 21 Σεπτεμβρίου 2022.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ήταν ακόμη πιο ειλικρινής τον Ιανουάριο. «Η ήττα μιας πυρηνικής δύναμης σε έναν συμβατικό πόλεμο μπορεί να προκαλέσει έναν πυρηνικό πόλεμο», είπε.
[Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Μεντβέντεφ προειδοποιεί: «Οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν μεγάλες συγκρούσεις»
οι «Ηλίθιοι» που ζητούν μια ρωσική ήττα θα παραβλέπουν το γεγονός ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνική κλιμάκωση, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος Μεντβέντεφ. * βλ.Απόσπασμα 1]
Ένας εμπειρογνώμονας που επικαλείται η Washington Post ισχυρίστηκε τότε ότι η Ρωσία δεν έδωσε συνέχεια στις προειδοποιήσεις της με δράση, υποτιμώντας τις «κόκκινες γραμμές». Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Michael McCaul δήλωσε ότι η απειλή της ρωσικής κλιμάκωσης δεν πρέπει καν να εξεταστεί. Αποκάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ «δειλή» επειδή δεν έστειλε τακτικά πυραυλικά συστήματα, τα λεγόμενα ATACMS, στην Ουκρανία.
Η στάση του Πούτιν μπορεί να εξηγηθεί, μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι η ποιότητα του στρατού του συνεχίζει να μειώνεται, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα. Ο Mark Milley, πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, μίλησε για έως και 250.000 Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την αρχή του πολέμου. Αυτά είχαν αντικατασταθεί από ανεπαρκώς εκπαιδευμένες και ανεπαρκώς εξοπλισμένες ένοπλες δυνάμεις.
Η Washington Post συμμερίζεται πλήρως αυτή την πολιτική. Η έκθεση καταλήγει σημειώνοντας ότι η προθυμία της κυβέρνησης Μπάιντεν να περάσει τις κόκκινες γραμμές του Πούτιν έχει αναμφίβολα ενισχύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να ανακαταλάβει εδάφη στα ανατολικά και νότια.
«Ωστόσο, μένει να δούμε αν ο Πούτιν θα συνεχίσει να επιτρέπει στη Δύση να αγνοεί τις απειλές του χωρίς να προκαλεί συνέπειες».

Το ερώτημα αν ο Πούτιν μπλοφάρει ή όχι συζητείται επίσης στη Γερμανία, με τα μέσα ενημέρωσης να δείχνουν επιδεικτική ψυχραιμία. Μόλις τον Οκτώβριο, ο ιστορικός Bernd Greiner προειδοποίησε στο ZDF χωρίς αμφιβολία να μην υποτιμηθεί η κατάσταση κινδύνου. Είπε:

«Βλέπω τον κίνδυνο που σκέφτονται οι άνθρωποι εντός του ΝΑΤΟ: τα σκυλιά που γαβγίζουν δεν δαγκώνουν. Ότι οι απειλές γίνονται κατανοητές ως αδυναμία και ότι αυτή η αδυναμία χρησιμοποιείται ως ευκαιρία για κλιμάκωση του πολέμου με συμβατικά μέσα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μπούμερανγκ».

Τους τελευταίους μήνες, τίτλοι όπως ο πρώην πράκτορας της KGB είναι σίγουροι: Ο Πούτιν «μπλοφάρει» στον πόλεμο της Ουκρανίας. Με αυτόν τον ισχυρισμό, αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στον πρώην πράκτορα της KGB Yuri Schwez τον Φεβρουάριο. Ο Schwez εξέφρασε την υποψία στην Bild ότι ο Πούτιν δεν έχει καθόλου πυρηνικές βόμβες: «Όσον αφορά την κλιμάκωση, νομίζω ότι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό μπλόφα. Υποψιάζομαι έντονα, και αναφερόμενος στη γνώμη των ειδικών, ότι η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να μην έχει πλέον πυρηνικά όπλα».
Ο πολιτικός επιστήμονας Carlo Masala επεσήμανε επίσης ότι το «θαυματουργό όπλο» του Πούτιν, ο υπερηχητικός πύραυλος «Kinschal», είναι αρκετά ευάλωτο. Έτσι, ο Πούτιν απλώς μπλοφάρει, υποψιάζεται η Berliner Morgenpost.
https://www.morgenpost.de/politik/article238371243/masala-ukraine-krieg-putin-hyperschall-rakete.html

Και τα συνθήματα νίκης του Ζελένσκι είναι τόσο μέρος της Γερμανίας όσο και ο καφές στο τραπέζι του πρωινού. Την Παρασκευή, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σε σειρές: «Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βλέπει την ήττα της Ρωσίας στον συνεχιζόμενο πόλεμο να πλησιάζει μετά τη σύνοδο κορυφής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στη Μολδαβία. Η συνάντηση με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων την Πέμπτη χρησιμοποιήθηκε στο μέγιστο για να κινητοποιηθεί βοήθεια για την Ουκρανία και να φέρει πιο κοντά την ήττα των «τρομοκρατών», δήλωσε ο Ζελένσκι.
Πολιτική σε επίπεδο υδρορροών
Σε αυτό το σημείο, μπορεί κανείς να αποφύγει να σχετικοποιήσει όλες αυτές τις δηλώσεις ή να αποδείξει το αντίθετό τους. Η προπαγάνδα και ο εκφοβισμός του εχθρού ήταν πάντα ένα από τα απαραίτητα μέσα πολέμου. Η αλήθεια πεθαίνει πρώτη στον πόλεμο. Μόνο τα παρακάτω είναι εκπληκτικά.
Η «δοκιμή» μιας από τις δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις, δηλαδή αυτής που δεν έχει ακόμη κάνει χρήση πυρηνικών όπλων, ακολουθεί την κυνική λογική υδρορροών ενός μισοισχυρού άνδρα [ενός εφήβου] που θέλει να χλευάσει έναν υποτιθέμενο νταβατζή [μάστορα ] με συνεχή τσιμπήματα. Σύμφωνα με αυτή την προκλητική λογική, η επιθυμία να ΜΗΝ καταφύγουμε στα μέγιστα μέσα – συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων – προκειμένου να ΜΗΝ ξεπεράσουμε αυτό που μπορεί να είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν από έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο παρερμηνεύεται ως αδυναμία ενός ανίκανου ατόμου.
Επιπλέον, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η Ρωσία δεν μπαίνει στον πειρασμό να επιτεθεί σε υποδομές των ΗΠΑ ή ακόμα και σε πλοία των ΗΠΑ κάπου σε ουδέτερα ύδατα από τα παρασκήνια σύμφωνα με τους νόμους του ασύμμετρου πολέμου. Μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε πρώτα να τη δοκιμάσει σε έναν από τους πολυάριθμους «συμμάχους» των Ηνωμένων Πολιτειών. Προφανώς, ωστόσο, η Ρωσία ανυπομονεί να εγκαταλείψει [επιθυμεί να αφήσει ] τον κόσμο, όσο ατελής και αβέβαιος μπορεί να είναι στην παρούσα κατάστασή του, όπως είναι.

Η ρωσική ηγεσία έχει πλήρη επίγνωση της διεφθαρμένης [εκφυλισμένης ] κατάστασης της πολιτικής τάξης της Δύσης. Βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς υστερίας και αυτοκολακείας. Οι αριθμοί στην κορυφή έρχονται και παρέρχονται, αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την παραμικρή ευθύνη για τίποτα. Με τέτοιους ανθρώπους, συνιστάται διπλή προσοχή · Η προθυμία τους να συμπεριφερθούν άσχημα κατά τη λήψη αποφάσεων πρέπει να ληφθεί υπόψη από την αρχή. Ως εκ τούτου, η Ρωσία προφανώς βασίζεται σε χρόνια σκληρού πολέμου δι' αντιπροσώπων με συμβατικά όπλα και ελεγχόμενες απώλειες από τη δική της πλευρά για να επιτύχει τους στόχους της - ελπίζοντας στην απογοήτευση των αντιπάλων της.
Οι τζογαδόροι στην κυβέρνηση Μπάιντεν, ωστόσο, βλέπουν αυτό το είδος πολιτικής ως πρόσκληση για τζόγο. Ένα παιχνίδι του οποίου το διακύβευμα είναι η ειρηνική ζωή σε όλο τον πλανήτη. Τι μπορεί τελικά να τους φέρει στα συγκαλά τους;
Περισσότερα για το θέμα - Η απάντηση της Ρωσίας στην επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα μπορεί να παραμείνει αόρατη
Απόσπασμα
Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρώην πρόεδρος και αναπληρωτής του Ρώσου προέδρου στο ρωσικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε την Πέμπτη -17 Ιανουάριος 2023 ]στο κανάλι του στο Telegram:
«Ο μεγάλος στρατός θα συναντηθεί αύριο στη βάση Ramstein του ΝΑΤΟ για να συζητήσει νέες τακτικές και στρατηγικές, καθώς και την παράδοση νέων βαρέων όπλων και συστημάτων κρούσης στην Ουκρανία. Και αυτό αμέσως μετά το Φόρουμ του Νταβός, όπου υπανάπτυκτοι πολιτικοί αντάρτες επανέλαβαν σαν μάντρα: «Για να επιτευχθεί ειρήνη, η Ρωσία πρέπει να χάσει». Αλλά δεν θα περνούσε από το μυαλό κανενός από αυτούς να βγάλει το ακόλουθο στοιχειώδες συμπέρασμα, σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ: ότι η απώλεια μιας πυρηνικής δύναμης σε έναν συμβατικό πόλεμο θα μπορούσε να προκαλέσει έναν πυρηνικό πόλεμο: «Οι πυρηνικές δυνάμεις δεν έχουν χάσει τις μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η μοίρα τους».
=============
τα μυστικά σχέδια του ΝΑΤΟ
Οι αναφορές ότι το ΝΑΤΟ έχει καταρτίσει μυστικά σχέδια για στρατιωτική δράση κατά της Ρωσίας μπερδεύουν το δυτικό κοινό με δυσάρεστο τρόπο. Οι άνθρωποι φαίνεται να αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει μια μυρωδιά βενζίνης στον αέρα.
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία τριάντα χρόνια, το μπλοκ του ΝΑΤΟ παίζει με ανυπομονησία το περιστέρι της ειρήνης. Βασιζόμενο σε καθαρά αμυντικούς στόχους, επεκτάθηκε αδυσώπητα προς τα ανατολικά, κινούμενο όλο και πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, ενώ ταυτόχρονα κατείχε, κατέστρεφε και σκότωνε ολόκληρες χώρες και σκότωνε τον άμαχο πληθυσμό τους. Οι πολίτες της Γιουγκοσλαβίας, της Λιβύης και του Ιράκ πέθαναν μαζικά στην «άμυνα» των χωρών του ΝΑΤΟ.
Παρ' όλα αυτά, οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, εις βάρος των οποίων έλαβε χώρα αυτή η γιορτή, σπάνια διαμαρτυρήθηκαν για την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ. Η μόνη εξαίρεση ήταν ο πόλεμος στο Ιράκ. Αν οι βόμβες έπεφταν οπουδήποτε, ήταν πάντα μακριά από τους ανθρώπους στο Παρίσι και το Βερολίνο. Ακόμη και η εισβολή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία δεν άλλαξε αυτή τη στάση.
Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι οι αντίπαλοι του ΝΑΤΟ στον πόλεμο τις τελευταίες δεκαετίες ήταν φτωχά κράτη με πολύ μέτριες στρατιωτικές δυνατότητες. Δεν είχαν όπλα που θα μπορούσαν να φτάσουν στο Παρίσι ή το Βερολίνο.
Αλλά τώρα το αμερικανικό περιοδικό Newsweek αναφέρει μυστικά σχέδια της συμμαχίας να πάει σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Πρόκειται να εγκριθούν στην επόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους [πρωτεύουσα της Λιθουανίας]  στις 11-12 Ιουλίου.
Επισήμως, το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής απαριθμεί μόνο έξι καθήκοντα του μπλοκ που σχετίζονται με την αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Αυτά είναι η εναρμόνιση και ο συντονισμός των ενόπλων δυνάμεων της συμμαχίας σε όλα τα θέατρα πολέμου, η μακροπρόθεσμη συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα της άμυνας, η αύξηση της παραγωγής όπλων και πυρομαχικών και η δημιουργία αποθεμάτων σε περίπτωση μακροχρόνιου πολέμου.
Αυτά δεν είναι καθήκοντα μόνο για σήμερα – είναι ανοιχτά αποδεκτό ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.
Ωστόσο, το δυτικό κοινό είναι αναστατωμένο από ένα άλλο – μυστικό – σχέδιο του ΝΑΤΟ για στρατιωτική δράση κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με το Newsweek, αυτό διατυπώνεται σε χιλιάδες σελίδες εγγράφων που περιλαμβάνουν προσεκτικό σχεδιασμό πολύ συγκεκριμένων ελιγμών.
Με άλλα λόγια, η συμμαχία σχεδιάζει να αντιμετωπίσει σοβαρά τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης. Αλλά ούτε οι λαοί των ευρωπαϊκών χωρών ούτε οι βουλευτές τους έχουν ιδέα για το πώς ακριβώς πρέπει να γίνει αυτό. Ωστόσο, είναι αυτοί στα κεφάλια των οποίων πέφτουν οι βόμβες. Για τους ανθρώπους του Παρισιού και του Βερολίνου, φυσικά, αυτά είναι πολύ δυσάρεστα νέα.
(Πιθανές ημερομηνίες έναρξης για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο: 12-24 Ιουνίου)
Πρόκειται να συρθούν σε έναν πόλεμο με τα δικά τους χρήματα (τα οποία οι ίδιοι χρειάζονται απεγνωσμένα) - αυτή τη φορά, ωστόσο, όχι εναντίον μιας μικρής, ανυπεράσπιστης χώρας, αλλά εναντίον της μεγαλύτερης πυρηνικής δύναμης στον κόσμο.
Για τη Ρωσία, τα μυστικά σχέδια του ΝΑΤΟ δεν προκαλούν αίσθηση. Αρχικά, η βορειοατλαντική συμμαχία στόχευε σε μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της ΕΣΣΔ και των κρατών του Συμφώνου της Βαρσοβίας, έτσι οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ επινόησαν τακτικά σενάρια για πολέμους με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια των ετών του Ψυχρού Πολέμου.
Από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αυτό δεν έχει αλλάξει. Το 2010, οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ συνέταξαν ένα πρόγραμμα μάχης για τα κράτη της Βαλτικής. Το πρόσχημα, φυσικά, υποτίθεται ότι ήταν η «επιθετικότητα» της Ρωσίας.
Στην περίπτωση αυτή, ο Αμερικανός ναύαρχος James Stavridis, ο τότε διοικητής του ΝΑΤΟ, ρύθμισε την αλληλεπίδραση των ενόπλων δυνάμεων των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας, καθόρισε τα λιμάνια για υποστήριξη από τη θάλασσα και ονόμασε εννέα μονάδες του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας που θα έπρεπε να προστατεύσουν τα κράτη της Βαλτικής σε περίπτωση ρωσικής «εισβολής».
Αυτό συνέβη το 2010 – στο αποκορύφωμα της «επανεκκίνησης» των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας. Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής ήταν άκρως απόρρητα και δημοσιοποιήθηκαν μόνο από μια διαρροή του Wikileaks. Παρ 'όλα αυτά, η συμμαχία συνέχισε να πείθει τους πάντες ότι επιδίωκε καθαρά αμυντικούς στόχους.
Σήμερα, παρά τις διαβεβαιώσεις αυτές, το ΝΑΤΟ διεξάγει εδώ και καιρό στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας στο πλευρό της Ουκρανίας. Επιπλέον, ακόμη και πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είχε προγραμματιστεί η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
Το 2021, ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Tod Wolters, τότε διοικητής των κοινών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, δημιούργησε κανάλια για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με δυτικά όπλα.
Οι πρώτες παραδόσεις όπλων όπως το Stinger και το Javelin πέρασαν από αυτά τα κανάλια πολύ πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Ο στρατηγός το είπε αυτό στον ισχυρό στρατιωτικό αρθρογράφο της Washington Post, David Ignatius.
Παρ 'όλα αυτά, οι δημοσιογράφοι πάντα εκπλήσσονται και πάντα επαναλαμβάνουν: «Το ΝΑΤΟ δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία».
Τα αποτελέσματα των στρατιωτικών δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι θλιβερά. Γιγαντιαία όπλα συντρίφτηκαν ή μετατράπηκαν σε τρόπαια. Οι ευρωπαϊκές αποθήκες άδειασαν.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες προσωπικού, χάνοντας το ένα πέμπτο της χώρας. Η Ρωσία δημιούργησε έναν διάδρομο προς την Κριμαία, έκανε την Αζοφική Θάλασσα την εσωτερική της θάλασσα και κατέλαβε νέες περιοχές. Η ουκρανική οικονομία δεν υπάρχει πλέον, αλλά η οικονομία της Ρωσίας λειτουργεί σαν ρολόι.
Η μοιραία ουκρανική απάτη έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη φήμη του ΝΑΤΟ. Η συμμαχία, η οποία θεωρήθηκε το ισχυρότερο στρατιωτικό μπλοκ στη σύγχρονη εποχή, απέτυχε τόσο στον σχεδιασμό όσο και στις προμήθειες.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στο γιατί πληρώνουν στους στρατηγούς του ΝΑΤΟ τόσο υψηλούς μισθούς.
Για να μην αναφέρουμε τις ατελείωτες ανακοινώσεις μιας υποτιθέμενης σχεδιασμένης ουκρανικής αντεπίθεσης. Πρώτα έπρεπε να ξεκινήσει στην επέτειο της έναρξης της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, στη συνέχεια αναβλήθηκε για την άνοιξη και αργότερα για το καλοκαίρι.
Φαίνεται ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ, αφού απέτυχαν να πετύχουν στο πεδίο της μάχης, ξεκίνησαν ένα πληροφοριακό θαύμα – τα μυστικά υπερ-σχέδιά τους, τα οποία εκτείνονται σε πολλές χιλιάδες σελίδες.
Ένα θανατηφόρο όπλο, αυτό είναι σίγουρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: