Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Δυτικοί δημοσιογράφοι κρύβουν ναζιστικά διακριτικά Ουκρανών στρατιωτών. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ζητούν από τους Ουκρανούς στρατιώτες να κρύψουν τα ναζιστικά τους μπαλώματα από τους δημοσιογράφους


Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ζητούν από τους Ουκρανούς στρατιώτες να κρύψουν τα ναζιστικά τους μπαλώματα από τους δημοσιογράφους

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023
Η Ουκρανία, και ειδικά το ανατολικό τμήμα της χώρας, έχει ένα σοβαρό ναζιστικό πρόβλημα που τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να αποκρύψουν εδώ και πολλά χρόνια - αλλά δεν μπορούν πλέον.
Μόλις πρόσφατα οι New York Times αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι η ναζιστική ιδεολογία κυριαρχεί και βασιλεύει μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών της Ουκρανίας - αν και η παραδοχή ήταν απρόθυμη λόγω του απλού γεγονότος ότι τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης δυσκολεύονται πραγματικά να σταματήσουν το κοινό από το να βλέπει ναζιστικά σύμβολα στα κράνη και τις στολές των Ουκρανών μαχητών ενώ διαβάζει ή παρακολουθεί τις ειδήσεις.
Οι σβάστικες είναι παντού στον ουκρανικό εξοπλισμό, τόσο πολύ που οι Times αισθάνθηκαν την ανάγκη να δημοσιεύσουν ένα άρθρο αναγνωρίζοντας αυτό που πολλοί γνωρίζουν εδώ και χρόνια. Οι Times το περιέγραψαν, ωστόσο, για να ισχυριστούν ότι η ναζιστική συμβολολογία στην Ουκρανία απλώς υπογραμμίζει τα «ακανθώδη ζητήματα» της «ιστορίας» της ως χώρας.
Τουλάχιστον από το 2014, είναι ευρέως γνωστό μεταξύ των ανεξάρτητων καταναλωτών μέσων ενημέρωσης ότι η Ουκρανία διοικείται από κάποιους αμφισβητήσιμους ανθρώπους, τουλάχιστον.  Δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν από αυτούς, με άλλα λόγια, ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη γη.
Για τους καταναλωτές των εταιρικών μέσων ενημέρωσης, ωστόσο, το άρθρο των Times μπορεί να είναι η πρώτη φορά που ακούν για ναζιστικό οτιδήποτε στην Ουκρανία. Και λόγω του spin-doctoring των Times, θα οδηγηθούν να πιστέψουν ότι τέτοια σύμβολα είναι απλώς ιστορικά κειμήλια και όχι τρέχουσες πεποιθήσεις.
Τα αποδεικτικά στοιχεία των ναζιστικών συμβόλων στις ουκρανικές στολές είναι απλώς «προπαγάνδα του Πούτιν», σύμφωνα με τους NY Times
Οι Times είναι τόσο απρόθυμοι να πουν την αλήθεια για τις ναζιστικές ιδεολογίες της Ουκρανίας που έχουν φτάσει στο σημείο να ισχυρίζονται ότι οι φωτογραφίες σε άλλα δελτία ειδήσεων που απεικονίζουν την τρέχουσα χρήση αυτών των συμβόλων σε ένα μη ιστορικό πλαίσιο είναι κατά κάποιο τρόπο «παραπλανητικές».
«Σε κάθε φωτογραφία», ανέφεραν οι Times απογοητευμένοι για την κακή οπτική της σύγχρονης Ουκρανίας σε ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, «οι Ουκρανοί με στολές φορούσαν μπαλώματα με σύμβολα που έγιναν διαβόητα από τη ναζιστική Γερμανία και έκτοτε έχουν γίνει μέρος της εικονογραφίας των ακροδεξιών ομάδων μίσους».
«Οι φωτογραφίες και οι διαγραφές τους υπογραμμίζουν την περίπλοκη σχέση του ουκρανικού στρατού με τις ναζιστικές εικόνες, μια σχέση που σφυρηλατήθηκε τόσο υπό σοβιετική όσο και υπό γερμανική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου», συνεχίζει μια έκθεση των Times.
Το ΝΑΤΟ συμμετέχει επίσης στη συγκάλυψη, έχοντας πρόσφατα διαγράψει εικόνες σύγχρονων ουκρανικών στρατιωτικών στολών από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει το ναζιστικό τους υπόβαθρο.
Τον Νοέμβριο, ανέφεραν οι Times, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας συμμετείχαν σε μια συνάντηση κοντά στην πρώτη γραμμή στην οποία συμμετείχε ένας Ουκρανός εκπρόσωπος Τύπου που φορούσε μια παραλλαγή Totenkopf που έγινε από μια εταιρεία που ονομάζεται R3ICH (προφέρεται "Reich"). Ένας δεύτερος εκπρόσωπος Τύπου που ήταν παρών στη συνάντηση παραδέχτηκε ότι άλλοι δημοσιογράφοι είχαν ζητήσει από όλους τους στρατιώτες στην αίθουσα να αφαιρέσουν τέτοια μπαλώματα πριν τραβήξουν φωτογραφίες.
Σε μια προσπάθεια ελέγχου των ζημιών, οι Times προσπάθησαν επανειλημμένα να ισχυριστούν ότι κανένα από αυτά τα σύμβολα που οι δημοσιογράφοι ήθελαν να κρύψουν από τους αναγνώστες και τους θεατές δεν συνδέεται στην πραγματικότητα με τον ναζισμό. Αντ 'αυτού, είναι σύμβολα της «ουκρανικής κυριαρχίας και υπερηφάνειας, όχι του ναζισμού», μας λένε.
Ξεκαρδιστικά, οι Times κατηγορούν κατά κάποιο τρόπο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για αυτές τις τυχαίες αποκαλύψεις σχετικά με τα ναζιστικά σύμβολα και μια σχετική συγκάλυψη, γράφοντας ότι «βραχυπρόθεσμα», η παρουσία ναζιστικής συμβολολογίας στις ουκρανικές στολές «απειλεί να ενισχύσει την προπαγάνδα του Πούτιν», ενώ «τροφοδοτεί τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι η Ουκρανία πρέπει να «αποναζιστικοποιηθεί» - μια θέση που αγνοεί το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy είναι Εβραίος».
===================

Τώρα κυκλοφόρησε: Δυτικοί δημοσιογράφοι κρύβουν ναζιστικά διακριτικά Ουκρανών στρατιωτών
RT DE   8 Ιουνίου 2023

Από το 2014, τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν συνωμοτήσει για να αποκρύψουν ή να υποβαθμίσουν την εδραίωση του σημερινού ουκρανικού καθεστώτος στη ναζιστική ιδεολογία. Οι New York Times, από όλους τους ανθρώπους, έσπασαν το καρτέλ σιωπής τη Δευτέρα. Επανεξέταση? Καθόλου, όπως ανέλυσε ένας αρθρογράφος από το ZeroHedge.


Φωτο-Σκισμένο σήμα Αζόφ στη Μαριούπολη (Μάιος 2022).

Οι New York Times (NYT) αναγκάστηκαν να ασχοληθούν πολύ, πολύ αργά με κάτι που ήταν από καιρό γνωστό σε πολλούς ανεξάρτητους αναλυτές και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, αλλά το οποίο, για προφανείς λόγους, κρατήθηκε προσεκτικά κρυμμένο από τις μάζες στη Δύση.
Ο εκπληκτικός τίτλος των NYT τη Δευτέρα αυτής της εβδομάδας έγραφε:
«Τα ναζιστικά σύμβολα στην ουκρανική πρώτη γραμμή ρίχνουν φως σε ακανθώδη ζητήματα της ιστορίας».

Η ομολογία, η οποία καθυστέρησε χρόνια, υιοθετήθηκε από τον Tyler Durden σε ένα σχόλιο για το ZeroHedge που ήταν τόσο σαρκαστικό όσο και ερευνήθηκε προσεκτικά. Ο Durden υπενθυμίζει ότι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και πολυάριθμοι αναγνώστες στα σχόλια των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης έχουν επισημάνει εδώ και χρόνια ότι οι στρατιωτικές και παραστρατιωτικές ομάδες της Ουκρανίας, ειδικά εκείνες που δραστηριοποιούνται στα ανατολικά τουλάχιστον από το 2014, έχουν σοβαρό πρόβλημα με τη ναζιστική ιδεολογία. Η έκπληξη με την οποία οι NYT «ανακαλύπτουν» τώρα αυτό που τώρα αποκαλύπτεται ανοιχτά δεν πρέπει επομένως να αγοραστεί από αυτό.

Αλλά ο αρθρογράφος αμφισβητεί επίσης τα κίνητρα της ξαφνικής αποκάλυψης. Υπάρχει τώρα μια εικόνα για τις ναζιστικές ρίζες του καθεστώτος του Κιέβου και μια αποστασιοποίηση από αυτό, ή είναι απλώς θέμα καλύτερης απόκρυψης των ναζιστικών διακριτικών των «Ουκρανών ηρώων»;

Ο Tyler Durden υποστηρίζει ότι η έκθεση απλώς προσπαθεί να την υποβαθμίσει ως δευτερεύουσα σημείωση στην κατά τα άλλα «μοναδική» και ένδοξη «ιστορία» της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πραγματικό πρόβλημα για τις δυτικές δημόσιες σχέσεις είναι ότι η ναζιστική ιδεολογία εκδηλώνεται τόσο ανοιχτά στην Ουκρανία, παρά η επιτυχής κατάληψη της εξουσίας στη χώρα και τις ένοπλες δυνάμεις της. Με την «αποκάλυψη», οι NYT ζητούν απλώς από τα ουκρανικά στρατεύματα να καλύψουν τα ναζιστικά σύμβολα κατά τη διάρκεια της ταινίας και των φωτογραφιών, όπως σημείωσε σαρκαστικά ο Matt Taibbi σε ένα σχόλιο για την έκθεση.

Οι συντάκτες της έκθεσης των NYT εκφράζουν την απογοήτευσή τους με την εμφάνιση των ναζιστικών συμβόλων που μπορεί να δει κανείς στις στολές πολλών Ουκρανών στρατιωτών. Υποδηλώνουν ότι πολλές δημοσιογραφικές φωτογραφίες, σε ορισμένες περιπτώσεις δημοσιευμένες σε εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο (συνήθως σε συνδυασμό με γενικά θετικά άρθρα για τον ουκρανικό στρατό), είναι απλώς «ατυχείς» ή ακόμη και παραπλανητικές.
Οι συνέπειες που έχουν αντλήσει και συνεχίζουν να αντλούν οι αίθουσες σύνταξης από τα κύματα κριτικής στα σχόλια των αναγνωστών δεν δείχνουν μια αυτοκριτική αναθεώρηση της δυτικής θέσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία: απλώς διαγράφουν τις αμφισβητήσιμες φωτογραφίες – αλλά παρά την εμπειρία, τίποτα δεν έχει αλλάξει στο θεμελιωδώς θετικό ρεπορτάζ για τους χρήστες των ναζιστικών διακριτικών.
«Οι φωτογραφίες και η διαγραφή τους απεικονίζουν την περίπλοκη σχέση του ουκρανικού στρατού με τον ναζιστικό συμβολισμό που προέκυψε τόσο υπό σοβιετική όσο και υπό γερμανική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφερε η έκθεση των NYT.
Έτσι, είναι απλώς «ακανθώδες» και «περίπλοκο», ο αρθρογράφος του ZeroHedge συνοψίζει την άποψη των mainstream συναδέλφων του.
Γίνεται ιδιαίτερα περίεργο όταν οι NYT συμμετέχουν στις προσπάθειες δικαιολόγησης από τους Ουκρανούς κατόχους ναζιστικών διακριτικών, τα οποία προορίζονται μόνο για τη Δύση. Η εικονογραφία αυτών των ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της σβάστικας, ενός σήματος κρανίου που φορούσαν οι φρουροί των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ενός συμβόλου γνωστού ως «Μαύρος Ήλιος», θα συμβόλιζε «μόνο την ουκρανική κυριαρχία και εθνική υπερηφάνεια, όχι τον ναζισμό», για τους ολοένα και περισσότερους που φορούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ένας αναγνώστης των NYT, από την άλλη πλευρά, συνοψίζει το πραγματικό νόημα όλων αυτών με αυτόν τον τρόπο:

«Η Δύση έχει ξεπλύνει κατάφωρα τα ναζιστικά μέρη της Ουκρανίας στον αγώνα κατά της Ρωσίας».
=======================

Τις τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου 2022, πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ έκαναν αναφορές για το τάγμα Azov της Ουκρανίας. Σε αυτό, προσπάθησαν να αποσιωπήσουν τις προηγούμενες αναφορές σχεδόν μιας δεκαετίας για την οργάνωση, οι οποίες περιέγραφαν ξεκάθαρα τις ναζιστικές συμπάθειες και το φασιστικό ήθος της.
Έτσι, τα ναζιστικά σύμβολα που χρησιμοποιούνται από τη μονάδα περιγράφονται ως «διεκδικούμενα ως παγανιστικά σύμβολα από ορισμένα μέλη του τάγματος». Ενώ αυτό πωλείται στους αναγνώστες στην ονομαστική του αξία, είναι κυριολεκτικά ψευδές. Ο «Μαύρος Ήλιος» (γνωστός και ως Τροχός του Ήλιου) πηγαίνει πίσω σε ένα ψηφιδωτό που παρήγγειλε ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ τη δεκαετία του 1930. Ενώ ο επάλληλος ρούνος Wolfsangel - μια ιστορική γερμανική και μη ουκρανική εραλδική - χρησιμοποιήθηκε από πολλά συντάγματα Wehrmacht και SS, καθώς και από Ολλανδούς Ναζί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Το πιο σημαντικό, τα ίδια τα σύμβολα επιλέχθηκαν από τον ιδρυτή του Αζόφ, Andriy Biletsky - έναν διαβόητο Ουκρανό υπέρμαχο της ανωτερότητας της λευκής φυλής - όπως ο ίδιος παραδέχτηκε σε συνέντευξή του το 2014.
Οι συντάκτες των FT φέρνουν στην πραγματικότητα ένα απόσπασμα από τον Bilezky, του οποίου το άθλιο παρελθόν, ωστόσο, παραμένει άγνωστο. Αλλά το βασικό απόσπασμα είναι από κάποιον Anton Shekhov. Ισχυρίζεται ότι «το Αζόφ έχει αποπολιτικοποιηθεί» και ότι οι δεσμοί του με το ακροδεξιό κίνημα είναι «αρκετά άσχετοι» σήμερα. Ο αναγνώστης θα πρέπει απλώς να βασιστεί στα λόγια ενός επαγγελματία Ουκρανού «εμπειρογνώμονα για τους δεσμούς της Ρωσίας με την άκρα δεξιά της Ευρώπης». Διότι, όπως λένε οι ίδιοι οι μαχητές του Αζόφ: οι Ρώσοι είναι οι πραγματικοί Ναζί! Το κερασάκι στην τούρτα είναι το αίτημα ενός μαχητή του Αζόφ – που προσδιορίζεται μόνο ως Kalyna – «να μην συγχέει τους όρους πατριωτισμός και ναζισμός».
Εν τω μεταξύ, οι FT περιγράφουν τον Stepan Bandera - τον διαβόητο Ουκρανό εθνικιστή που προσπάθησε να συνεργαστεί με τους Ναζί και είναι υπεύθυνος για τη μαζική δολοφονία Πολωνών και Ρώσων - ως «εθνικιστή ηγέτη που αντιτάχθηκε τόσο στις ναζιστικές όσο και στις σοβιετικές προσπάθειες να αποτρέψουν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας».
Την ίδια ημέρα, 29 Μαρτίου, το CNN δημοσίευσε τη δική του εκδοχή της ιστορίας. Ο Ζελένσκι είναι Εβραίος. Και το Αζόφ έχει ένα «νεοναζιστικό υπόβαθρο, το οποίο δεν έχει διαγραφεί εντελώς από την ενσωμάτωσή του στον ουκρανικό στρατό». Αλλά είναι «μια αποτελεσματική δύναμη μάχης». Η πολιτική πτέρυγα του Αζόφ - αυτή τη φορά επικαλούμενη έναν Γερμανό πολιτικό επιστήμονα - κέρδισε μόνο το 2,15% των ψήφων το 2019.
Το CNN ανέφερε επίσης τον Μπιλέσκι και έγραψε ότι φέρεται να είχε μιλήσει για την επιθυμία του να «οδηγήσει τις λευκές φυλές του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία» - το μέρος στο οποίο πρόσθεσε «εναντίον των υπανθρώπων υπό την ηγεσία των Σημιτών» παραλείφθηκε.
https://www.theguardian.com/world/2018/mar/13/ukraine-far-right-national-militia-takes-law-into-own-hands-neo-nazi-links
Στη συνέχεια, αναφέρεται ο Αζόφ και η δύναμη μάχης αρνείται ότι ο Biletsky το είπε ποτέ. Και εκτός αυτού, δεν έχουν «καμία σχέση με τις πολιτικές του δραστηριότητες και το κόμμα του Εθνικού Σώματος» - αν και το ίδιο το CNN αποκαλεί αυτό ακριβώς το κόμμα «πολιτική πτέρυγα» του Αζόφ.
Το CNN ξέθαψε επίσης ένα απόσπασμα του 2019 από τον Arsen Avakov - υπουργό Εσωτερικών στην κυβέρνηση μετά το Μαϊντάν - στο οποίο ισχυρίζεται ότι οι ισχυρισμοί για ναζιστικούς δεσμούς είναι «μια σκόπιμη προσπάθεια δυσφήμισης του Αζόφ και του ουκρανικού στρατού». Αυτός είναι ο ίδιος Avakov που επικρίθηκε από τον αρχιραβίνο της Ουκρανίας, Yaakov Bleich, τον Νοέμβριο του 2014.
https://www.jpost.com/Diaspora/Kiev-regional-police-head-accused-of-neo-Nazi-ties-381559
Εκείνη την εποχή, τον κατηγόρησε ότι συνέχισε να διορίζει σε αξιώματα ανθρώπους με αμφισβητήσιμη φήμη και ιδεολογίες μολυσμένες με φασισμό και δεξιό εξτρεμισμό.
Τελευταίος αλλά εξίσου σημαντικός, οι Times του Λονδίνου (ToL) ήρθαν στη γωνία στις 30 Μαρτίου.
https://www.thetimes.co.uk/article/azov-battalion-we-are-patriots-were-fighting-the-real-nazis-of-the-21st-century-sdccf0w9t

Η ιστορία τους ξεκινά με τη συναισθηματική περιγραφή της κηδείας ενός στρατιώτη του Αζόφ που σκοτώθηκε στις μάχες έξω από το Κίεβο. Το ToL περιγράφει επίσης τη ναζιστική εικονογραφία ως πιθανώς αρχικά ριζωμένη «στην ειδωλολατρική πίστη» στις παγανιστικές πεποιθήσεις, της Ουκρανίας. Αν και η εφημερίδα έπρεπε να παραδεχτεί ότι το εμπορικό σήμα του Αζόφ, το Wolfsangel, χρησιμοποιήθηκε επίσης από τη ναζιστική Γερμανία.
«Είμαστε πατριώτες, αλλά δεν είμαστε Ναζί», είναι ένα απόσπασμα που αποδίδεται σε έναν αξιωματικό του Αζόφ, τον Yevgeny Vradnik. Οι Times χρησιμοποιούν το απόσπασμα στον τίτλο της ιστορίας και προς το τέλος, η εφημερίδα παραθέτει έναν διοικητή του Αζόφ στη Μαριούπολη που κατηγορεί τους Ρώσους ότι είναι «οι πραγματικοί Ναζί του 21ου αιώνα». Τα μέλη του Azov φαίνεται να είναι πολύ καλά στο να κολλήσουν στη γραμμή της αφήγησης, γνωρίζουν το κοινό τους και ξέρουν ποια κουμπιά να πατήσουν. Για παράδειγμα, το άρθρο του ToL αναφέρει επανειλημμένα τον έπαινο των μαχητών Azov για τους βρετανικούς αντιαρματικούς πυραύλους NLAW.
Συγκρίνετε αυτό με την κάλυψη που έλαβε το Azov στη Δύση πριν από το 2022. Τον Ιανουάριο του 2021, το περιοδικό Time τους αποκάλεσε πολιτοφυλακή που είχε «εκπαιδεύσει και εμπνεύσει λευκούς ρατσιστές από όλο τον κόσμο».
https://time.com/5926750/azov-far-right-movement-facebook/

"Το Αζόφ είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια πολιτοφυλακή. Έχει μια πολιτική πτέρυγα, διαχειρίζεται δύο εκδοτικούς οίκους και καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για παιδιά και είναι μια ομάδα επαγρύπνησης γνωστή ως εθνική πολιτοφυλακή που περιπολεί στους δρόμους των ουκρανικών πόλεων μαζί με την αστυνομία», αναφέρει το άρθρο του περιοδικού Time. Και αναφέρει ότι «έχει επίσης μια στρατιωτική πτέρυγα με τουλάχιστον δύο βάσεις εκπαίδευσης και ένα τεράστιο οπλοστάσιο όπλων που κυμαίνονται από drones και τεθωρακισμένα οχήματα έως κομμάτια πυροβολικού».
Το άρθρο παραφράζει επίσης τα λόγια της «επικεφαλής διεθνών δημοσίων σχέσεων» του Αζόφ, Olena Semenyaka. Είχε πει στο περιοδικό Time κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο σπίτι των Κοζάκων το 2019 ότι η αποστολή της ομάδας ήταν να «σχηματίσει έναν συνασπισμό ακροδεξιών ομάδων σε όλο τον δυτικό κόσμο, με απώτερο στόχο να πάρει την εξουσία σε όλη την Ευρώπη».
Πριν από τα γεγονότα του 2014, ο Μπιλέζκι , Bilezky ήταν επικεφαλής μιας νεοναζιστικής τρομοκρατικής ομάδας που ονομαζόταν «Πατριώτες της Ουκρανίας», της οποίας «το μανιφέστο φαινόταν να αντλεί την αφήγησή του απευθείας από τη ναζιστική ιδεολογία», γράφει το περιοδικό Time. Σε συνέντευξή του μετά το πραξικόπημα, ο Biletsky δήλωσε στο περιοδικό ότι είχε επιλέξει τα διακριτικά του Αζόφ. Καμία αναφορά σε «παγανιστικά σύμβολα» - μόνο μια αναφορά στο γεγονός ότι ο Μαύρος Ήλιος και ο Wolfsangel «χρησιμοποιήθηκαν από τη ναζιστική Γερμανία» κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Ακόμη και το Bellingcat, αυτή η «συλλογικότητα πληροφοριών ανοιχτού κώδικα» που φαίνεται να χρησιμεύει ως επέκταση της βρετανικής ατζέντας πληροφοριών, έχει σημάνει συναγερμό σε σχέση με το Αζόφ. Τον Οκτώβριο του 2019, το ερευνητικό δίκτυο παραπονέθηκε ότι οι μαχητές είχαν πείσει τον πρόεδρο Ζελένσκι να μην αποσυρθεί στρατιωτικά από το Ντονμπάς, όπως είχαν προβλέψει οι συμφωνίες του Μινσκ.
https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2019/10/21/how-to-mainstream-neo-nazis-a-lesson-from-ukraines-new-government/
Αν και οι «ακροδεξιές ομάδες, η αμελητέα λαϊκή υποστήριξη και η σχεδόν ανύπαρκτη εκλογική δύναμη» - θυμηθείτε την αφήγηση του Atkins νωρίτερα - «συνεχίζουν να καταφέρνουν να εδραιωθούν στην ουκρανική πολιτική και κοινωνία», έγραψε τότε ο Bellingcat.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα εταιρικά και κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Δύση αποσιωπούν μια ομάδα που οι ίδιοι μέχρι πρόσφατα – και δικαίως – περιέγραφαν ως εξτρεμιστική. Για παράδειγμα, μόλις πέρυσι, η δημόσια τηλεόραση των ΗΠΑ προσπάθησε να ξεπλύνει ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία – το Μέτωπο Αλ Νούσρα, που αργότερα μετονομάστηκε σε Hayat Tahrir al-Sham – ως «μετριοπαθείς αντάρτες».
Σίγουρα, η πολιτική και ο πόλεμος συχνά δημιουργούν παράξενους συντρόφους. Αλλά αν οι σύντροφοι είναι ανοιχτοί θαυμαστές του Αδόλφου Χίτλερ και του Στεπάν Μπαντέρα, τότε ίσως ήρθε η ώρα να θυμηθούμε το κωμικό σκετς του BBC του 2012, στην οποία ένας αξιωματικός των SS ρωτά: "Είμαστε οι κακοί;"
Άρθρο του
Ο Nebojša Malić 
είναι ένας Σερβοαμερικανός δημοσιογράφος, blogger και μεταφραστής που έγραψε μια τακτική στήλη για το Antiwar.com από το 2000 έως το 2015 και τώρα είναι ανώτερος συγγραφέας στο RT.

Δεν υπάρχουν σχόλια: