Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Ο ουρανός πάνω από τη Νέα Υόρκη και άλλες μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών μετατράπηκε σε πορτοκαλί εφιάλτη

Ο ουρανός πάνω από τη Νέα Υόρκη και άλλες μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών μετατράπηκε σε πορτοκαλί εφιάλτη
7.6.2023
Τοξικό κίτρινο νέφος τύλιξε την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, σαν μέρος της Αμερικής να μεταφέρθηκε στην επιφάνεια του Άρη. Ισχυρές δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στις επαρχίες του Καναδά έχουν γίνει η πηγή αυτού του τρομερού φαινομένου, σύμφωνα με την Washington Post.
https://www.washingtonpost.com/weather/2023/06/06/northeast-wildfire-smoke-canada-pollution/
Ο άνεμος έφερε καπνό και αναθυμιάσεις μαζί του στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου βρίσκονται μητροπολιτικές περιοχές όπως η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη και η Φιλαδέλφεια.
Το βράδυ της 6ης Ιουνίου, η ποιότητα του αέρα στη Νέα Υόρκη έφτασε τις χειρότερες τιμές μεταξύ όλων των μεγάλων πόλεων του κόσμου. Σε ορισμένες περιοχές, έχουν καταγραφεί νέα ρεκόρ ατμοσφαιρικής ρύπανσης για περισσότερα από 20 χρόνια παρατηρήσεων. Οι αρχές της πόλης κάλεσαν τους κατοίκους που πάσχουν από ασθένειες του αναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. Οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά συμβουλεύτηκαν να περιορίσουν τη σωματική δραστηριότητα.
Σε αρκετές βορειοανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, κηρύχθηκε «κόκκινος» συναγερμός, σηματοδοτώντας τον κίνδυνο του αέρα για όλους τους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι ο καπνός αποτελεί απειλή για κάθε κάτοικο της περιοχής.
Ειδικοί από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Burlington δήλωσαν ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν χρειάστηκε ποτέ να αντιμετωπίσουν τόσο μεγάλης κλίμακας νέφος [ αιθαλομίχλη ].
Η κατάσταση απαιτεί από την ηγεσία της χώρας να προσαρμοστεί γρήγορα και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο αέρας σε ορισμένες περιοχές θα πρέπει να γίνει καθαρότερος μέχρι τις 7 Ιουνίου. Ωστόσο, σε ορισμένες πολιτείες, το νέφος μπορεί να παραμείνει μέχρι τις 10.
Θυμηθείτε ότι οι πυρκαγιές σάρωσαν τα δάση στο νότιο Καναδά στα τέλη Μαΐου. Αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί 416 ενεργές πυρκαγιές στη χώρα. Αναφέρονται επίσης δεκάδες κατεστραμμένα κτίρια κατοικιών.
Η κατάσταση με το πυκνό νέφος [αιθαλομίχλης ] στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρές ανησυχίες. Οι αρχές και οι εμπειρογνώμονες της χώρας παρακολουθούν και αναλύουν την κατάσταση, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη πιθανών αρνητικών συνεπειών για τη δημόσια υγεία.
https://www.youtube.com/watch?v=0e_NBkTU6P8

Δεν υπάρχουν σχόλια: