Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008

Διπλό χτύπημα στο Μαξίμου από Ντόρα - Μητσοτάκη

Συνέχεια από εδώ

ΔΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ, με φόντο την υπόθεση Ζαχόπουλου, επεφύλαξαν χθες στο κυβερνητικό επιτελείο η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στη ΝΕΤ, παραδέχθηκε ότι η χώρα κινείται μέσα σε μια πολύ δυσάρεστη ατμόσφαιρα και κάλεσε όλον τον πολιτικό κόσμο να συστρατευθεί για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της.

«Ο ελληνικός λαός θέλει κυβερνήσεις που θα απαντούν στα προβλήματά του... Θέλει κυβερνήσεις οι οποίες να νοιάζονται και να είναι αποτελεσματικές», είπε με έμφαση, ενώ έσπευσε να απαξιώσει τα σενάρια περί νέου κόμματος, αναφέροντας ότι δεν βλέπει να υπάρχει χώρος για έναν νέο πολιτικό σχηματισμό.

Την ίδια ώρα, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε εκδήλωση της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) για τον ρόλο του ηγέτη, προχώρησε σε μια διφορούμενη ανάλυση, που υπό την παρούσα πολιτική συγκυρία είχε αποδέκτες και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως εκτιμούσαν επιτελικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

«Κρίση- παρακμή»

«Ο πολιτικός ηγέτης, ακόμη κι όταν είναι ισχυρός, δεν είναι παντοδύναμος», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έκανε λόγο για «δύσκολες μέρες κρίσης και παρακμής» που διέρχεται η χώρα.

Συνεχίζοντας, μάλιστα, τις πρόσφατες παραινέσεις της κ. Μπακογιάννη, σημείωσε ότι «η σημαντικότερη ιδιότητα του ηγέτη είναι να μην κρύβει την πραγματικότητα από τον λαό, να μην του λέει ψέματα, να μην τον παραπλανά» και τόνισε με έμφαση ότι «σχεδόν ποτέ δεν ακούς Έλληνα πολιτικό να ζητά συγγνώμη για κάτι που είπε ή έκανε».

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «στην πολιτική, όπως και στον πόλεμο, δεν κρίνονται οι καλές προθέσεις, αλλά το επιτυχημένο αποτέλεσμα» και πρόσθεσε ότι έναν ηγέτη τον διακρίνει «ο ρεαλισμός της δράσης και όχι ο ρεαλισμός της αδράνειας και της αναβολής».

Πηγή:Τα Νέα

Σχόλιο:Ο κ. Μητσοτάκης με το στιγματισμένο παρελθόν - προφανώς απευθύνεται σε πάσχοντες από αμνησία - υποθάλπτει την κυβέρνηση και προωθεί και την κορούλα του εμμέσως η οποία θάβει το ίδιο της το κόμμα προφανώς γιατί κάτι έχει στο μυαλό της. Είπαμε μέχρι και ο τελευταίος πολίτης έχει το δικαίωμα να κάνει κριτική στην κυβέρνηση, αλλά όχι κι εσείς κ. Μητσοτάκη, μετά από το σεσημασμένο παρελθόν σας το λιγότερο που θα είχατε να κάνετε είναι κανένα χειμερινό μπάνιο στα Χανιά για να στρώσετε επιδερμίδα.

Η Ντόρα πιστό παιδί του πατέρα της και ακολουθώντας τα χνάρια που χάραξε εκείνος, ακολουθεί την ίδια συνταγή. Θάβει την ίδια την παράταξή της καθώς επίσης και σύσσωμο τον χώρο των πολιτικών, λες και αυτή δεν ενέχεται σε αυτόν. Διπλό το δούλεμα δηλαδή. Από την μία μιλά με μισόλογα και από την άλλη έχει το άλλοθι του "εγώ σας τα έλεγα" χωρίς στην ουσία να έχει να πει τίποτα συγκεκριμένο, πέρα από αυτά που ξέρει όλος ο κόσμος για τους πολιτικούς συμπεριλαμβανομένης της αφεντιάς της και του πατρός αυτής.

Αν νομίζει η υπουργός ΥΠΕΞ ότι οι Έλληνες έχουν φτωχή μνήμη για το παρελθόν του μπαμπά της και της ίδιας, καλά θα κάνει να αναθεωρήσει άποψη και να πατά σε μονοπάτια που η ίδια στρώνει με κόπο και όχι με ρουφιανιά ανυπόστατη και μπηχτές προς πάσα κατεύθυνση. Και ας προσέξει τα βέλη που εξαπωλύει να μην γυρίσουν και καρφώσουν την ίδια γιατί τα αυτογκόλ πονούν περισσότερο από την ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: