Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα


21/1/2008

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε εκθέσεις αυτοκινήτων, τράπεζες και ένα γερανοφόρο όχημα της ΔΕΗ σημειώθηκαν μέσα σε 15 λεπτά τα ξημερώματα από τις 00.55 ως τη 1.10 σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Οι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια με τους οποίους κατέστρεψαν 22 πολυτελή αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα σε τρεις εκθέσεις αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση Σαρανταπόρου και Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι στην αντιπροσωπεία της Πόρσε πυρπόλησαν 4 ΙΧ, στη διασταύρωση Κηφισίας και Μουσών στη Νέα Ερυθραία στην αντιπροσωπεία "Car Collections" καταστράφηκαν 16 αυτοκίνητα μάρκας Πόρσε, BMW, Χάμερ και άλλα και μία μοτοσικλέτα.

Στη διασταύρωση Αργυρουπόλεως και Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Αργυρούπολη στην αντιπροσωπεία "PV Motors" καταστράφηκαν 2 ΙΧ. Επίσης, αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στις τράπεζες "CitiBank", στη διασταύρωση Θεοτόκη και Πατησίων, στα Πατήσια, "Πειραιώς" στη λεωφόρο Ηλιουπόλεως 45 στη Δάφνη και σε 3 "Open 24" της Eurobank στη λεωφόρο Ηλιουπόλεως 53, στη Δάφνη, στη λεωφόρο Δεκελείας 108 στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην Ιερά Οδό 19 στο Αιγάλεω.

Σε όλες τις περιπτώσεις έπαθαν ζημιές τα ΑΤΜ. Στην οδό Αγησιλάου 56 στην Ομόνοια εξερράγη μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε γερανοφόρο όχημα της ΔΕΗ, το οποίο υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

Τέλος, στην οδό Κυκλαμίνων 7 στο Περιστέρι βρέθηκε ανέπαφος αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με γκαζάκια στον προθάλαμο της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος για κάποιο λόγο δεν είχε εκραγεί και παρελήφθη από πυροτεχνουργούς για να εξεταστεί στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που ενδέχεται να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Πηγή:Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: