Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2008

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

27 - 01 - 2008

Σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι ομάδα 500 περίπου Αλβανών κατέλαβε στην κυριολεξία την Πλατεία Ομονοίας για να διαδηλώσει υπέρ της ανεξαρτητοποιήσεως του Κοσσυφοπεδίου.

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία κάθε άλλο παρά αυθόρμητη έμοιαζε υπήρχε συναυλία αλβανικού συγκροτήματος, καθώς και ομάδα ατόμων που κρατούσαν πινακίδες, όπου ανεγράφοντο συνθήματα στα αλβανικά, όπως:

«Το Κόσοβο είναι Ευρώπη», «Μετανάστες, στηρίξτε την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου», «Έλληνες, δεχθείτε την ανεξαρτησία του Κοσόβου!», «Ανεξαρτησία για το Κόσοβο – Ειρήνη στα Βαλκάνια», «Ανεξαρτησία για το Κόσοβο – Σταθερότητα για τα Βαλκάνια».

Παράλληλα, παρευρίσκοντο δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, το BBC και το αλβανικό TVSH, οι οποίοι κάλυψαν όλη την εκδήλωση και πήραν συνέντευξη από τον διοργανωτή της.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ανύπαρκτη, ενώ παριστάμενος αστυφύλακας όταν ερωτήθη, δεν γνώριζε να μας πει τίποτε άλλο πέραν του ότι επρόκειτο για Κοσοβάρους.

Ερωτάται ως εκ τούτου ο Υφυπουργός Δημοσίας Τάξεως, κ. Χηνοφώτης:

Εφόσον επρόκειται για οργανωμένη εκδήλωση, είχε ζητηθεί η άδεια των αρχών για την πραγματοποίηση αυτής της συγκεντρώσεως στην καρδιά της Αθήνας;

Αν δεν υπήρχε άδεια, γιατί δεν παρενέβη η Αστυνομία για να διακόψει μία συνάθροιση αλλοδαπών, μιας και βάσει του συντάγματος η ελευθερία του συναθροίζεσθαι είναι δικαίωμα μόνον των Ελλήνων πολιτών;

Ερωτάται, επίσης όλη η κυβέρνηση:

Ποιος είναι ο φορέας που διοργάνωσε αυτήν την εκδήλωση και γιατί αυτή έχει αποσιωπηθεί επιμελώς απ’ όλα τα ΜΜΕ αλλά και από το κρατικό αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.

Η κατάληψη της κεντρικής πλατείας της πρωτευούσης μέρα μεσημέρι από Αλβανούς, η συναυλία αλβανικού συγκροτήματος και η ύψωση αλβανικών λαβάρων δεν αποτελούν είδηση για κανέναν;

Αναρωτιόμαστε, τέλος, πού να είναι η ΑΝΤΙΦΑ;

Μάλλον τους διέφυγε, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων κοιμόταν σε κάποια βίλλα των Βορείων Προαστίων…

Aλλωστε, δεν επρόκειτο για εθνικιστική ούτε για φασιστική συγκέντρωση.

Μία απλή εκδήλωση του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού ήταν από αθώους μετανάστες!

Πηγή:Ελεύθερος Κόσμος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχισαν τα οργανα.. Οσο για την απεραντη σιωπη ολων των ΜΜΕ τι περιμεναμε ο τσιμας που πηγαινει μαρτυρας υπερασπισης σε κθε δικη αλβανων να αλλαξοπιστησει?

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ...
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΥΦΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ;

ΑΠΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΝΑ ΑΛΛΟΤΡΙΩΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ, ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ, ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΟΥΣΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΣ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.