Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008

"Πατριώτες της Ευρώπης":Κόμμα αποτελούμενο από πολλά ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα

"Πατριώτες της Ευρώπης" η επωνυμία ακροδεξιού κόμματος, στο οποίο θα υπαχθούν πολλά ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα, ανακοινώθηκε στη Βιένη

Οι ηγέτες των ακροδεξιών κομμάτων της Αυστρίας, της Γαλλίας, του Βελγίου και της Βουλγαρίας ανήγγειλαν, σήμερα, στη Βιένη την πρωτοβουλία τους έως το Νοέμβριο φέτος να ιδρύσουν το κόμμα "Πατριώτες της Ευρώπης".

"Μόνον ενωμένοι θα επιλύσουμε τα προβήματά μας" δήλωσε ο αρχηγός του αυστριακού FPO ("Κόμμα της Ελευθερίας") Χάϊντς-Κρίστιαν Στράσε, μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και έχοντας στο πλευρό του τον Ζαν-Μαρί Λεπέν του "Εθνικού Μετώπου, Γαλλία", τον Βόλεν Σιντέροφ (Βουλγαρία, "Ατάκα") και τον Φρανκ Βανχέκε (Βέλγιο, "Βλάαμς Μπελάνγκ").

"Με την Ευρωπαϊκή Ενωση υφίσταται η έννοια του ευρωπαϊκού κόμματος και τα πολιτικά κόμματα στο εσωτερικό της ΕΕ διαθέτουν μεγάλα πλεονεκτήματα" τόνισε με την σειρά του ο Λεπέν.

"Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε δομή συγκρίσιμη με αυτήν των Χριστιανοδημοκρατών, των Φιλελευθέρων, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών", πρόσθεσε.

Η επωνυμία "Πατριώτες της Ευρώπης" δεν είναι ακόμα κατοχυρωμένη, σημειώνεται.
Πρ διμήνου, διαλύθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα "Ταυτότητα, Παράδοση, Κυριαρχία" ακροδεξιών ευρωβουλευτών, στο τέλος έριδων με αφορμή τους Τσιγγάνους Ρουμανίας και μιάς ρουμανοϊταλικής διένεξης πάνω στο ζήτημα αυτό.

Ας σημειωθεί ότι ένα ευρωπαϊκό κόμμα υπάρχει νομικώς, εάν έχουν υπαχθεί σ αυτό κόμματα-μέλη από τουλάχιστον επτά κράτη της ΕΕ. Μία κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υφίσταται με 20 ευρωβουλευτές από πέντε κράτη μέλη.

Ο κ. Στράσε έθεσε ως φιλοδοξία τα 10 κόμματα μέλη ενώ ο κ. Λεπέν θύμισε το πολιτικό ρητό του Γκιγιόμ ντ Οράνζ : " Δεν χρειάζεται να επιτυγχάνεις, για να επιμένεις, ούτε και να ελπίζεις, για να αναπτύσσεις δράση".


Πηγή:Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: