Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Οπαδοί της Εκκλησίας του Σατανά, κάνουν Τελετή στην Πράγα. Ο φακός του Tesinsky τους αποτυπώνει σε 'dark harlequin-style' τελετουργία για Ενεργειακό Καθαρισμό


Τσεχία, Πράγα,  αποκρυφιστική τελετή καταγράφηκε από τον 28χρονο τοπικό φωτογράφο David Tesinsky.
Οπαδοί της Εκκλησίας του Σατανά, με ντυμένοι με μαύρες ρόμπες και φορώντας μύτες κλόουν, εκτέλεσαν τελετουργικές "πρακτικές" για τον προσωπικό τους ενεργειακό καθαρισμό από αρνητικές (συναισθηματικές, νοητικές, πνευματικές) επιρροές.
Φωτογραφίες δείχνουν τα μέλη τους να  κυματίζουν συρματόσχοινα, να περπατούν στο σκοτάδι και να κάθονται γύρω από σύμβολα που ήταν σχεδιασμένα στο πάτωμα.
Οι άνδρες με εμφάνιση όμοια με αυτή του "Pennywise the Dancing Clown" από το βιβλίο τρόμου "It" του Stephen King’s συμμετείχαν σε τελετουργία 'dark harlequin-style' στα προάστια της Πράγας στην Τσεχία.


Η ομάδα λατρείας του "Czech-Slovakian temple of Satan" δεν πιστεύει στο Διάβολο, ούτε σε κάποια Χριστιανική ή Ισλαμική αντίληψη του Σατανά. Πρόκειται για αθεϊστές, που θεωρούν σημαντική την ατομικότητα, τον Εαυτό και την λατρεία Του, σε εναρμόνιση με το Σύμπαν.
Δεν κάνουν θυσίες αλλά μετέχουν σε τελετουργικές πρακτικές για εξαγνισμό και αποφόρτιση από ανεπιθύμητα συναισθηματικά φορτία που μπορεί να εμποδίζουν την καθημερινή αναζήτηση χαράς στη ζωή», σύμφωνα με την εκκλησία τους.
Η Εκκλησία του Σατανά ιδρύθηκε στο Black House της Καλιφόρνιας το 1966 από τον Anton Szandor LaVe, που γεννήθηκε στο Σικάγο το 1930 και ήταν ένας ταλαντούχος μουσικός που εγκατέλειψε το σχολείο στην ηλικία των 16 ετών για να ενταχθεί στο τσίρκο.
Ο φωτογράφος Tesinsky, προσκλήθηκε από την λατρευτική ομάδα σε ένα σπίτι, στις παρυφές της περιοχής για να αποτυπώσει με το φακό του, τις  σατανιστικές και hoo-doo τελετουργίες που η ομάδα εκτελεί τα τελευταία 25 χρόνια.
Η ομάδα είχε έρθει σε επαφή με πολλούς φωτογράφους την τελευταία δεκαετία, αλλά πάντοτε τους αρνήθηκε την είσοδο.

«Αυτή η ομάδα λατρεύει τον Σατανισμό επειδή χαρίζει στις ζωές τους ευτυχία και επιτυχία, γι 'αυτούς πρόκειται για πολύ πνευματική εμπειρία  και τη συγκρίνουν με οποιαδήποτε άλλη πίστη, όπως το Χριστιανισμό ή τον Βουδισμό », εξήγησε ο Tesinsky.

Στο τελετουργικό που κατέγραψε ο Tesinksy στην Πράγα, οι οπαδοί του Σατανά ήταν ντυμένοι με ρόμπες "ceremonial robe" και φορούσαν μεγάλες κόκκινες μύτες από κλόουν, ενώ κάποιοι είχαν βάψει το πρόσωπο τους με λευκό χρώμα και άλλα σημάδια - σύμβολα, πάνω τους.

Κοιτάζοντας σαν 'dark clowns' περπάτησαν σε δημόσιους χώρους μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς να δείχνουν κάποιο συναίσθημα ή έκφραση και χωρίς να μιλούν, πήγαν στο πλησιέστερο νεκροταφείο.
είχαν προσκαλέσει τον Tesinsky, για να παρατηρήσει αυτή την 'Dark Harlequin, Atlach-Nacha' πρακτική.
Η τελετή μπορεί να εκτελεστεί σε βαθιά σπήλαια, δρόμους, δάση και ζούγκλες.
Οκτώ καινούργια ασημένια κεριά, που τοποθετούνται σε κύκλο, ένα ασημένιο κύπελλο, ελιξίριο και τύμπανα, καλύπτουν το σκηνικό.
Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι σατανικών τελετουργικών που περιγράφονται στη Σατανική Βίβλο: για συμπόνια (για τον εαυτό σου και για άλλους), για τη λαγνεία (για την απελευθέρωση από τις ακατάλληλες σεξουαλικές παροτρύνσεις) και για την καταστροφή, για να «καθαριστείς από τον θυμό σου προς κάποιον που σου έχει κάνει αδικία», σύμφωνα με την Εκκλησία του Σατανά.
Η ομάδα εκτελεί το τελετουργικό γιατί θέλει να σκοτώσει κάθε σκοτεινό στερεότυπο.  Αναζητούν την εξατομίκευση και την επιθυμούν να έχουν ευτυχισμένη ζωή.
Όταν τελειώσουν τις τελετουργική πρακτικές, παίρνουν τα αυτοκίνητά τους και επιστρέφουν πίσω στις οικογένειές τους.
πηγή 28-6-18

                        


Δεν υπάρχουν σχόλια: