Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Αετός εκπαιδευμένος για κατάρριψη των drones, επιτέθηκε σε 5χρονη που ήταν ντυμένη στα λευκά, γιατί την πέρασε για κουνέλι ή drone


Αετός εκπαιδευμένος από τη γαλλική αεροπορία, για να αναχαιτίζει τις επιθέσεις με drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) που χρησιμοποιούν τρομοκράτες (πιθανόν για μεταφορά εκρηκτικών υλών) επιτέθηκε σε ένα πεντάχρονο κορίτσι.
Το δράμα εκτυλίχθηκε στο γραφικό Col d'Aubisque - ένα ορεινό πέρασμα στα Πυρηναία, κοντά στην νοτιοδυτική πόλη Tarbes.
το κορίτσι έκανε πικ νικ  με άλλα τέσσερα παιδιά και μια γυναίκα τα πρόσεχε όταν εμφανίστηκε ο γαλλικός αετός.
Πέταξε πάνω από το παιδί, που ήταν ντυμένο στα λευκά και επειδή νόμισε ότι ήταν ένα drone αεροσκάφος, το τραυμάτισε ελαφρά
Μπορεί επίσης να μπερδεύτηκε και να νόμιζε ότι, το κορίτσι ήταν κουνέλι...
Όλα τα παιδιά ήταν στο παρεκκλήσι Saint-Antoine στο Col d’Aubisque κατά τη διάρκεια των σχολικών τους διακοπών.
Η Carole Aguerre επικεφαλής της ομάδας έκανε καταγγελία στον γαλλικό στρατό, αφού το πτηνό δεν θα έπρεπε να κάνει ελιγμούς στην περιοχή, κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών.
Πληροφορήθηκαν ότι ο αετός ήταν ένα από τα τέσσερα πτηνά που εκπαιδεύτηκε από την 118 Airforce base στο Mont-de-Marsan, που βρίσκεται περίπου 80 μίλια βόρεια του Tarbes.
Το προσωπικό της Airforce ζήτησε συγγνώμη, αλλά σε συμφωνία με την πόλη Musculdy, κοντά στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό, συνεχίστηκε η εκπαίδευση των πουλιών.
ο εμπλεκόμενος αετός είναι ένας από τους τέσσερεις Golden Eagles που προσλαμβάνονται από τη γαλλική αεροπορία για την κατάρριψη τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, που πετούν σε μη εξουσιοδοτημένο εναέριο χώρο.
Οι αετοί ονομάζονται Athos, Porthos, Aramis και D’Artagnan, από τους τρεις μουσουλμάνους συγγραφείς του γάλλου συγγραφέα Alexandre Dumas’s (Three Musketeers) και τους αξιόπιστους συμπατριώτες τους, αλλά οι αεροπορικές δυνάμεις δεν αποκάλυψαν ποιος επιτέθηκε στο παιδί.
Υπάρχει κίνδυνος, οι τρομοκρατικές ομάδες να  χρησιμοποιήσουν αεροσκάφη drones, γεμάτα με εκρηκτικά για να στοχεύσουν ανθρώπους και κτίρια.
Η εκπαίδευση αετών για την αντιμετώπιση απειλητικών drones είναι πολύ ασφαλέστερη από τη χρήση σφαιρών για να τα καταρρίψουν κάτω.
Ο Γενικός Διευθυντής Αεροπορίας Jean-Christophe Zimmerman δήλωσε: «Αυτοί οι αετοί μπορούν να εντοπίσουν τα αεροσκάφη από αρκετά χιλιόμετρα μακριά και να τα εξουδετερώσουν».
Πριν εκκολαφθούν, οι αετοί τοποθετούνται στην κορυφή των αεροσκαφών και στη συνέχεια κρατιούνται εκεί, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου διατροφής τους.
Οι αετοί έχουν λαβή 10 φορές πιο ισχυρή από έναν άνθρωπο, που τα καθιστά ιδανικούς για να ασχοληθούν με μεγάλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν χαρακτηριστεί ως «αξιόπιστη απειλή» από τους εμπειρογνώμονες ασφαλείας στη Γαλλία, αφού έχουν πετάξει πάνω από το παλάτι Elysée και άλλα κτίρια υψηλής ασφαλείας στο Παρίσι.
πηγή 7-6-18
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5817679/Eagle-trained-bring-terrorist-drones-attacks-girl-five.html
***********************************************
Στις 11 Ιουνίου, οι ευρωβουλευτές συζητούν τους νέους κανόνες για την αεροπορική ασφάλεια της ΕΕ και στις 12 Ιουνίου διεξάγεται ψηφοφορία.
Στις 12 Ιουνίου, οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν νέους κανόνες ασφάλειας στην αεροπορία, μεταξύ των οποίων υπάρχουν σαφείς προτάσεις για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.
μεταξύ άλλων
Θεσπίζεται επίσης κανόνας μέγιστου ύψους για την προστασία των ανθρώπων στο έδαφος αλλά και την προστασία των ατόμων που χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο για αθλητικές δραστηριότητες.
 Μόλις τεθεί σε ισχύ η νέα νομοθεσία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επεξεργαστεί λεπτομερέστερους κανόνες. Αυτό θα περιλαμβάνει μια εκτελεστική πράξη για την εφαρμογή του νόμου σε όλη την ΕΕ, σε διαβούλευση με μια επιτροπή με εκπροσώπους από όλες τις χώρες της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: