Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Η λατρεία του μετεωρίτη στην Κίνα, κυνηγοί θησαυρού αναζητούν θραύσματα του μετεωρίτη για να γίνουν πλούσιοι
Θραύσματα ογκώδη μετεωρίτη έπεσαν στην Κίνα στις 2-6-18.Οι κάτοικοι της επαρχίας Yunnan της Νότιας Κίνας είδαν έκπληκτοι έναν μετεωρίτη, να φωτίζει σαν φλεγόμενη σφαίρα τον νυχτερινό ουρανό και τα θραύσματα του να καταρρέουν στα σπίτια των χωρικών.Το video footage που κυκλοφόρησε online δείχνει ότι, ο μεγάλος λαμπρός μετεωρίτης έλαμπε στον νυχτερινό ουρανό πάνω από την πόλη Jinghong, στις 9:40 μ.μ.
Ευτυχώς, το μεγαλύτερο μέρος του μετεωρίτη κάηκε στην ατμόσφαιρα, με ελάχιστους μόνο χωρικούς να βρίσκουν κομμάτια του μετεωρίτη στην κομητεία Menghai , ανέφερε η Shanghaiist
Πολλοί χωρικοί και επιστήμονες άρχισαν αμέσως να χτενίζουν την περιοχή για μετεωρίτες. Σύμφωνα με το  South China Morning Post βρέθηκαν πάνω από 200 μετεωρίτες.  Ένα κομμάτι που ζύγιζε περίπου 20 γραμμάρια πωλήθηκε για περίπου 24.000 γιουάν (3.700 δολάρια ή 2.800 λίρες στερλίνες), σύμφωνα με τον Jiang Wei, έναν εμπειρογνώμονα μετεωρίτη που ταξίδεψε στο νομό Menghai. Σε μια άλλη περίπτωση, ένας τοπικός αγρότης που βρήκε ένα βράχο 150 γραμμαρίων ήλπιζε να τον πουλήσει για πάνω από 200.000 γιουάν ($ 31.200) - ποσό ίσο με περίπου 10 φορές το μέσο εισόδημα (σύνδεσμος στα κινέζικα) για μια οικογένεια στο νομό.
 Ο Jiang είπε ότι τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι συμμετέχουν στο κυνήγι μετεωρίτη (θησαυρού). "Η τιμή του θραύσματος  μετεωρίτη φτάνει πολύ πέρα ​​από ένα λογικό τίμημα".
Τον Οκτώβριο, ένας σύλλογος για μετεωρίτες (meteorite association) πρόσφερε 10.000 γιουάν ($ 1,600 δολάρια) για φρέσκα θραύσματα,  καθώς οι πληροφορίες που περιέχονται  μέσα σε αυτά εξασθενίζουν με το χρόνο.

Η κυβέρνηση, ζήτησε από τους χωρικούς να παραδώσουν τους μετεωρίτες που βρήκαν στους επιστήμονες, καθώς η αξία τους στον επιστημονικό τομέα είναι τεράστια.
 Τους παρακάλεσε να είναι λογικοί σε σχέση με το περιστατικό και να μην πιστέψουν τυφλά ότι, μπορούν να γίνουν πλούσιοι μέσα σε μια νύχτα, ανακαλύπτοντας μετεωρίτες.
Αλλά κάποιοι επέλεξαν να πουλήσουν αυτά τα θραύσματα για περισσότερο από την αγοραία αξία του χρυσού, που λέγεται ότι βρίσκεται σήμερα στα 266,56 γιουάν (41,71 δολ.) ανά γραμμάριο.

Ο Jiang Wei, εμπειρογνώμονας μετεωρίτη, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Youth του Πεκίνου ότι οι τιμές που ζητούνται για τα θραύσματα είναι "πολύ πέρα ​​από λογικές".
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η πώληση αυτών των μετεωριτών μπορεί να φτάσει τα 50.000 γιουάν (7.800 δολαρίων) ανά γραμμάριο, με μερικά από τα θραύσματα που βρέθηκαν να ζυγίζουν εκατοντάδες γραμμάρια. Συνήθως, η τιμή για αυτά τα θραύσματα ανέρχεται μόνο σε 100 γιουάν (15,65 δολάρια) ανά γραμμάριο.
Εκτός από την προκύπτουσα "επιχείρηση" πολλοί νέοι στο Weibo αστειεύονταν για τη φλόγα στο νυχτερινό ουρανό της Yunnan’s , και μερικοί από αυτούς αναρωτιούνται: “Did Thor drop his hammer?”

πηγές 9-6-18
https://nextshark.com/meteorites-crash-china-pieces-now-selling-7800-gram/
https://qz.com/1298130/after-meteorite-crashes-into-yunnan-china-treasure-hunters-are-hoping-to-cash-in/
https://nextshark.com/meteorites-crash-china-pieces-now-selling-7800-gram/
********************************************
Αναφέρθηκε ότι, ένα χωριό στην Κίνα άρχισε να λατρεύει τον μετεωρίτη, αφότου κατέρρευσε στη Γη.

Υπήρχαν δυο μετεωρίτες στον ουρανό, αλλά μόνο ο ένας συνέτριψε την οροφή του σπιτιού μιας οικογένειας.
Αργότερα τοποθετήθηκε σε βωμό και λατρευόταν από χωρικούς, οι οποίοι έριξαν χρήματα σε αυτόν και έκαψαν θυμίαμα κοντά για τύχη.
Ο μετεωρίτης, γνωστός ως βολίδα ή superbolide, ανάλογα με τη φωτεινότητα του, εμφανίστηκε στους κατοίκους του Αυτόνομου Νομού Xishuangbanna Dai στην επαρχία Yunnan της νοτιοδυτικής Κίνας.
Βίντεο του αστρονομικού φαινομένου έδειξαν ότι λάμπει έντονα στον νυχτερινό ουρανό, ενώ γρήγορα κατεβαίνει προς τη Γη.
Κινέζοι αξιωματούχοι λένε ότι ψάχνουν για το εύρος διασποράς του μετεωρίτη και μέχρι στιγμής κατάφεραν να βρουν μόνο τέσσερα από τα εκτιμώμενα έξι κομμάτια του αντικειμένου από πέτρινο σίδηρο, τα οποία ονόμαζαν «φρέσκα» και έφεραν «υψηλή ερευνητική αξία».
Δυο από τα αντικείμενα εξακολουθούν να μην έχουν καταγραφεί, αλλά όλοι οι μετεωρίτες αναμένεται να κατασχεθούν από τις αρχές για ερευνητικούς σκοπούς.
Ο εκρηγνυόμενος μετεωρίτης περιγράφηκε από τη NASA ως ‘fireball’ με ενέργεια ίση με εκείνη των 540 τόνων TNT που άναψε τον νυχτερινό ουρανό στην πόλη Shangri-La, επίσης στην επαρχία Yunnan τον Οκτώβριο.
πηγή 5-6-18
https://metro.co.uk/2018/06/05/villagers-worship-meteorite-after-it-crashes-down-to-earth-7604796/
σχετική μας ανάρτηση

20 Ιουνίου 2018
Η κυνηγός μετεωριτών Yang Kexin, εκθέτει 300 δείγματα μετεωρίτη, αυτού του μυστηριώδη επισκέπτη από το διάστημα, που ονειρεύεται από παιδί
πηγή
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2018/06/yang-kexin-300.html

********************************

Οι μετεωρίτες αποτέλεσαν και αποτελούν  αντικείμενο λατρείας και θαυμασμού από την προϊστορία έως σήμερα
Ο ερχομός τους στην γη λειτουργούσε ως προάγγελος των γεγονότων που αυτοκράτορες, βασιλείς, στρατηγοί και θρησκευτικοί ηγέτες σκόπευαν να επιβάλλουν, σημαδεύοντας την ιστορία των λαών τους.

Εντυπωσιακό είναι το φαινόμενο, όπου μία εξαιρετικά φωτεινή βολίδα σε κάθοδο, με ταχύτητα που ξεπερνά τα 40χλμ. το δευτερόλεπτο, που συνοδεύεται πάντοτε από ηχητικά φαινόμενα που ξεπερνούν κατά πολύ το φράγμα του ήχου και γίνονται αντιληπτά από πολύ μεγάλες αποστάσεις – περισσότερο από 250χλμ.-
προκαλεί το φόβο, τον θαυμασμό και δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για οιωνούς που δίνονται στους ανθρώπους και έχουν θεϊκή προέλευση.
Στην Αρχαία Ελλάδα είχαν την ονομασία κεραύνιοι λίθοι, διότι οι Έλληνες πίστευαν ότι οι λίθοι αυτοί έπεφταν στη γη υπό την μορφή κεραυνών.
Αργότερα ο Πλίνιος τους αναφέρει σαν Lapis Fulminis, και σημειώνει πως οι λίθοι αυτοί κατά την πτώση τους, έσχιζαν δένδρα και βράχους, και φόνευαν ανθρώπους και ζώα. Στην λαϊκή γλώσσα είχαν την ονομασία «αστροπελέκια» ή «σπεκλάρια». Στην κατηγορία των κεραύνιων λίθων, κατατάσσεται και ο όρος «βαίτυλοι». Οι βαίτυλοι είχαν σχήμα τσεκουριού, κώνου ή παραλληλεπιπέδου, και ήταν αντικείμενο στην «λιθολατρεία», κυρίως στους σημιτικούς λαούς.
Στην Παλαιά Διαθήκη (Γένεσις Κεφάλαιον ΚΗ) αναφέρεται η λατρεία των λίθων στην περιγραφή του ονείρου του Ιακώβ. Ο Ιακώβ, αποκοιμήθηκε σε ένα λίθο, και είδε σε όνειρο μία σκάλα όπου ανεβοκατέβαιναν άγγελοι. Ο Ιακώβ συνομίλησε με τον Θεό, και μόλις ξύπνησε, απέδωσε την συνομιλία του με τον Θεό, στον λίθο που χρησιμοποίησε ως προσκέφαλο. Τον λίθο αυτόν αργότερα τον μετέτρεψε σε βωμό. Οι βαίτυλοι περιγράφονται επίσης στα παλαιά κείμενα σαν «αερόλιθοι, οίτινες έπιπτον περιφλεγείς εκ του ουρανού».
στην ελληνορωμαϊκή εποχή η λατρεία των μετεωριτών θεωρείται ως δεδομένη, μια και αναφέρετε από αρκετούς ιστορικούς και χρονογράφους της εποχής, καθώς είναι και αποτυπωμένη σε πληθώρα αρχαίων νομισμάτων & μεταλλίων από τον 3 Π.Χ. έως και τον 3 Μ.Χ. αιώνα.
Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα σε ορισμένα αρχαιοελληνικά νομίσματα είναι ο Ομφαλός, ένα κυλινδρικό βάθρο του οποίου το επάνω μέρος σχηματίζει ένα ημισφαίριο ή ένα κώνο όπου στηρίζονταν μία ιερή πέτρα, πολλές φορές ένας μετεωρίτης.
Γνωστές τοποθεσίες όπου υπάρχουν πιθανές αναφορές σχετικά με την λατρεία μετεωριτών στην Αρχαία Ελλάδα είναι ο Ναός της Άρτεμης στην Έφεσο της Μικράς Ασίας, ο οποίος είχε κατονομαστεί τον 2 Π.Χ. αιώνα ως ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Σύμφωνα με την παράδοση το προσωπείο της Θεάς Άρτεμις είχε πέσει από τον ουρανό. Αργυροχόοι στην Έφεσο είχαν κατασκευάσει ομοιώματα της πέτρας αυτής από πολύτιμα μέταλλα και ορυκτά. Σύμφωνα με τον Wainwright οι επικουρικοί ναοί της Άρτεμις στην Πέργη, την Πόβλα και την Πισιδία αντικαθιστούσαν και αντιπροσώπευαν τον μετεωρίτη της Εφέσου.

Στην Μικρά Ασία υπήρχαν τρεις ναοί αφιερωμένοι στην Θεά Αφροδίτη, οι οποίοι είχαν σύνδεση με πιθανούς μετεωρίτες, ο ένας ήταν στα Άβακα μία ιερή τοποθεσία όχι μακριά από την Βίβλο, όπου αναφέρεται ότι αποτελούσε την δεύτερη τοποθεσία. Στο νησί της Πάφου κοντά στην Κύπρο αναφέρεται ότι βρίσκονταν η τρίτη τοποθεσία. Τα Άβακα θεωρήθηκαν ως ιερός τόπος από τότε που η έπεσε η Ουρανία Αφροδίτη με την μορφή «φωτιάς από ένα αστέρι». Η Αφροδίτη στους δύο άλλους ναούς που ήταν αφιερωμένοι σε αυτήν, στην Βίβλο και την Πάφο αντιπροσωπεύονταν και εδώ από έναν Ομφαλό, έναν επιμήκη κώνο μέσα σε ένα ναό με δύο κολόνες.
Σύμφωνα με τον μύθο που αναφερόταν στην τοποθεσία των Δελφών, ο Κρόνος είχε καταβροχθίσει και τους τέσσερις υιούς που του γέννησε η Ρέα (Κυβέλη) για να μην του πάρουν την εξουσία. Αλλά όταν γέννησε τον Δία του έδωσε να καταπιεί μία πέτρα αντί για το νεογέννητο βρέφος, προστατεύοντας έτσι το παιδί της.

Σύμφωνα πάντοτε με την Ελληνική μυθολογία όταν ο Δίας εκθρόνισε τον Κρόνο, αυτός ξέρασε την πέτρα , την οποία κατόπιν είτε ο Κρόνος είτε ο Δίας πέταξαν από τον ουρανό στη γη. Το σημείο που η πέτρα έπεσε χαρακτηρίστηκε ως το κέντρο της Γης.
πηγή
https://arxaia-ellinika.blogspot.com/2017/05/meteorites-archeotita.html

******************************************
Οι μουσουλμάνοι επίσης, λατρεύουν έναν  μαύρο μετεωρίτη. Είναι ένας αερόλιθος που πιστεύουν ότι έπεσε στη γη από την εποχή του Αδάμ και της Εύας. Ο «μέλας λίθος» βρίσκεται στην ανατολική  γωνία του τεμένους Κάαμπα,(στα αραβικά σημαίνει κύβος) που βρίσκεται στην Μέκκα.

*******************************************************
ΕΝΑ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΛΕΕΙ:

« Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem »
«....τα μάτια της πέτρας είναι χίλιες φορές καλύτερα από τα δικά σου ή τα δικά μου. Μπορείς να αντλήσεις  γνώσεις από τις περισσότερες πέτρες. Αρκετές από αυτές έρχονται από  άλλους κόσμους. Όπως οι μετεωρίτες για παράδειγμα. Μέσα σ’ αυτούς μπορείς να δεις τα παιδιά των αστεριών. Πολλοί από τους μετεωρίτες αυτούς έχουν χαθεί και θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Αν τους παρηγορήσεις θα σου αποκαλύψουν κόσμους όπου λίγοι τολμούν να πάνε....... Αν διέθετες τα μάτια που έχουν οι πέτρες, θα μπορούσες να εξερευνήσεις το σύμπαν, το μέλλον, όπως και το παρελθόν»  (Λιν Άντριους,  Η πτήση του Έβδομου φεγγαριού).

*********************************************
ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΠΤΥΧΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΕΝΟΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΛΑΜΠΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ. ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΒΑΝΤΙΚΑ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΝΗΤΗ.       

Δεν υπάρχουν σχόλια: