Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Μυστηριώδεις "επιθέσεις υγείας" σε Αμερικανούς διπλωμάτες, που εργάζονται στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Guangzhou της Κίνας. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα περιστατικά εγκεφαλικής βλάβης που υπέστησαν Αμερικανοί διπλωμάτες, από ανεξήγητους ήχους, στην Κούβα και στην Κίνα


Το ιατρικό μυστήριο, με τους Αμερικανούς διπλωμάτες που εργάζονται στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Guangzhou της Κίνας, μεγαλώνει, καθώς παρουσιάζουν ανεξήγητες ασθένειες, μετά από την ακρόαση περίεργων ήχων, σε τουλάχιστον δύο συγκροτήματα διαμερισμάτων.
*************************************************

 Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα περιστατικά ήπιας εγκεφαλικής βλάβης που υπέστησαν Αμερικανοί διπλωμάτες, από ανεξήγητους ήχους, στην Κούβα (αποκαλύφθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017)  και συνεχίζουν να υφίστανται τώρα, στην Κίνα...
Εικάζεται ότι πρόκειται για sci-fi ηχητικά όπλα που χτύπησαν τους Αμερικανούς υπαλλήλους και πλέον παρουσιάζουν απώλεια ακοής και μνήμης, ήπια εγκεφαλική βλάβη και προβλήματα ομιλίας.
Το ιατρικό μυστήριο, με τους Αμερικανούς υπαλλήλους που εργάζονται στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Guangzhou της Κίνας, μεγαλώνει.
Παρουσιάζουν ανεξήγητες ασθένειες, μετά από ακρόαση περίεργων ήχων, σε τουλάχιστον δύο συγκροτήματα διαμερισμάτων ( συμπεριλαμβάνονται τα διαμερίσματα στο συγκρότημα "The Canton Place")
Η κρίση σχετικά με τη μυστηριώδη ασθένεια που χτυπάει Αμερικανούς διπλωμάτες και τις οικογένειές τους ξεκίνησε στην Κούβα, εμφανίστηκε πρόσφατα στην Κίνα (στις 23-5-18) και πλέον διευρύνεται.
την Τετάρτη, το State Department ζήτησε από άλλους δυο Αμερικανούς διπλωμάτες να επιστρέψουν από την Κίνα.
 Οι Αμερικανοί διπλωμάτες, που ήδη επέστρεψαν,  εργάστηκαν στο αμερικανικό προξενείο στη νότια πόλη Guangzhou.
Οι συνάδελφοί τους και τα μέλη των οικογενειών τους υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις από την ιατρική ομάδα του υπουργείου Εξωτερικών  (State Department medical team).
Δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά οι αξιωματούχοι αναμένουν να αποχωρήσει από την Κίνα, περισσότερο αμερικανικό προσωπικό.
Επί μήνες, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι διπλωμάτες τους έχουν υποβληθεί σε στοχευμένες επιθέσεις που περιλαμβάνουν περίεργους ήχους και οδηγούν σε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα που εμφανίζονται "μετά από διάσειση ή ήπιο εγκεφαλικό τραυματισμό", λέει το υπουργείο Εξωτερικών.
Οι περιπτώσεις στην Κίνα έχουν διευρύνει ένα ιατρικό μυστήριο που ξεκίνησε το 2016, όταν οι υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας και τα μέλη των οικογενειών τους άρχισαν να αρρωσταίνουν στην Αβάνα.
Συνολικά, 24 από αυτούς υπέφεραν από πονοκεφάλους, ναυτία, απώλεια ακοής, γνωστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα, αφού, όπως διηγήθηκαν, άκουσαν περίεργους ήχους.
Το ζήτημα διατάραξε τις σχέσεις με την Κούβα, που αμέσως θεωρήθηκε ύποπτη και οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες στο να απελάσουν τους Κουβανούς διπλωμάτες.
Αλλά με τους Αμερικανούς που εκδηλώνουν τώρα παρόμοια συμπτώματα στο Guangzhou, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι άρχισαν να υποψιάζονται, ότι μπορεί να φταίνε άλλες χώρες, ίσως η Κίνα ή η Ρωσία.
Θεωρείται βέβαιο ότι, αυτό θα περιπλέξει τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, με μια ποικιλία οικονομικών, πολιτικών θεμάτων και ζητημάτων ασφάλειας.
Η Ρωσία κατηγορήθηκε ότι παρενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.
 Εμπορικές διαμάχες ξέσπασαν με την Κίνα και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι οι Κινέζοι υπονομεύουν τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, πριν από μια συνάντηση κορυφής με τον Πρόεδρο Trump που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.
Τα νέα περιστατικά της αλλόκοτης ασθένειας, στην Κίνα εμφανίστηκαν λίγες μόλις εβδομάδες, μετά την ανακοίνωση των αμερικανών αξιωματούχων, για την πρώτη τους υπόθεση στο Guangzhou, όπου στις 23-5-18, αρρώστησε ένας υπάλληλος του προξενείου.
Μερικοί Αμερικανοί αξιωματούχοι σε αυτή την πόλη, ζουν σε συγκροτήματα διαμερισμάτων, γεμάτα με άλλους ξένους και πλούσιους Κινέζους
Σε αυτά τα συγκροτήματα οι Αμερικανοί διπλωμάτες, αναφέρεται ότι  υποβλήθηκαν σε "επίθεση υγείας"  με αλλόκοτους ήχους.
[όπως έχει αναφερθεί, σχετική επίσης είναι η ανάρτηση μας
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/09/sci-fi-21.html
 οι διπλωμάτες είναι ίσως θύματα ενός μυστικού όπλου, ίσως κάποιας μυστηριώδους ηχητικής συσκευής.
Αν και κανείς δεν έχασε τη ζωή του, τα αποτελέσματα από αυτές τις "επιθέσεις υγείας" είναι δραματικά.
Τα θύματα αδυνατούν να συγκεντρωθούν ή να ανακαλέσουν κοινές λέξεις απoτέλεσμα μακροχρόνιας διανοητικής βλάβης που υπέστησαν, όταν εργάζονταν
οι λεπτομέρειες υποδεικνύουν ότι τουλάχιστον ορισμένα από αυτά τα περιστατικά περιορίζονταν  σε συγκεκριμένα δωμάτια ή ακόμη και τμήματα δωματίων με ιδιαίτερη ακρίβεια.
Η υπόνοια αρχικά επικεντρώθηκε σε ένα ηχητικό όπλο.  Ωστόσο, η διάγνωση ελαφρού εγκεφαλικού τραύματος, που θεωρείται απίθανο να προκλήθηκε από τον ήχο, έχει μπερδέψει τους ερευνητές,  από το FBI, το υπουργείο Εξωτερικών και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών που συμμετέχουν στην έρευνα.
κάθε χώρα υποδοχής έχει την  ευθύνη για την ασφάλεια των διπλωματών στο έδαφός της. Συνεπώς οι αρχές αυτής της χώρας έχουν την ευθύνη  για να διαπιστώσουν, ποιος πραγματοποιεί αυτές τις επιθέσεις υγείας
Το υπουργείο Εξωτερικών δεν αποκαλύπτει πόσοι από τους διπλωμάτες του έχουν πληγεί.
οι ασθένειες των διπλωματών άρχισαν να αναγνωρίζονται σαν αποτέλεσμα επίθεσης, τον Νοέμβριο του 2016.
Το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, μετέδωσε ότι τουλάχιστον πέντε Καναδοί διπλωμάτες και οι οικογένειές τους έπεσαν επίσης θύματα αυτών των επιθέσεων με ηχητικά κύματα.

  Το γεγονός ότι πολλά από τα θύματα δεν άκουσαν ποτέ κάτι, δείχνει ότι ο ήχος είναι έξω από το ανθρώπινο εύρος ακρόασης.
εάν συμβαίνει αυτό, τότε πρόκειται για ηχητικά κύματα με συχνότητες υψηλότερες από το ανώτερο  ακουστικό όριο της ανθρώπινης ακοής, δηλαδή υπέρηχους ή ήχους χαμηλής συχνότητας (κάτω από 20  Hz ανά δευτερόλεπτο, που είναι το "φυσιολογικό" όριο της ανθρώπινης ακοής) δηλαδή υπόηχους.
έχει αποδειχθεί ότι παράγουν μερικά από τα συμπτώματα - όπως η απώλεια της ακοής και ο αποπροσανατολισμός - που αναφέρθηκαν από τους διπλωμάτες. Μπορεί ακόμη και να έχουν θανατηφόρα επίδραση.
Τα υπερηχητικά κύματα παράγονται συνήθως από έναν ηλεκτρικά φορτισμένο κρύσταλλο που μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ηχητικά κύματα.
Και ο Tim Leighton, καθηγητής υπερηχητικών στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, εκτιμά ότι οι  επιτιθέμενοι με υπερήχους χρειάζονται έναν πομπό μεγέθους ενός αυτοκινήτου, για να προκαλέσουν απώλεια ακοής σε απόσταση 50 μέτρων.]

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν οι ασθένειες είναι αποτέλεσμα αυτών των "επιθέσεων υγείας"
Διάφορες άλλες θεωρίες αναφέρονται σε τοξίνες, σε συσκευές ακρόασης που κατά λάθος εκπέμπουν επιβλαβείς ήχους ή ακόμη και σε μαζική υστερία.

Το μυστήριο εξαπλώθηκε στην Κίνα αυτή την άνοιξη, όταν αρρώστησε ο πρώτος υπάλληλος.
τον προηγούμενο μήνα, οι φόβοι κλιμακώθηκαν όταν η κυβέρνηση προειδοποίησε τους άλλους υπαλλήλους να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα εάν βίωσαν ασυνήθιστες ασθένειες.
Μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, ένας άλλος υπάλληλος, η σύζυγος και τα δύο παιδιά τους, πέταξαν εκτός της χώρας, αφού οι γονείς παρουσίασαν νευρολογικά συμπτώματα.
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι, αναμένεται και άλλοι διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Οι ασθένειες εμφανίζονται πιο διαδεδομένες απ΄όσο αρχικά ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον περασμένο μήνα, όταν δήλωσε ότι ένα άτομο είχε «αναφέρει ανεπαίσθητες και ασαφείς αλλά ανώμαλες αισθήσεις ήχου και πίεσης».
Ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, δήλωσε τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής (House Foreign Affairs Committee) ότι, τα συμπτώματα του πρώτου Αμερικανού υπαλλήλου που ασθένησε στο Guangzhou, είναι πολύ παρόμοια και απολύτως συμβατά με τις ιατρικές ενδείξεις, που έλαβαν χώρα στους Αμερικανούς διπλωμάτες που εργάζονται στην Κούβα .

Υπάρχουν περίπου 170 Αμερικανοί διπλωμάτες ή υπάλληλοι στο Guangzhou καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους και ένας ανώτερος αξιωματούχος της Αμερικής δήλωσε ότι, ένας μεγάλος αριθμός αυτών των ατόμων, υποβλήθηκε ή σύντομα θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις από τους γιατρούς του State Department  που μετέβησαν εκεί στις 31 Μαΐου 2018.

Οι αξιωματούχοι επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι, δεν έχει προκύψει καμία τελική απόφαση, για την αιτία που προκάλεσε τις ασθένειες.

Ο τελευταίος αμερικανός υπάλληλος που αποχώρησε από το Guangzhou είναι ο Mark A. Lenzi, αξιωματικός ασφαλείας (security engineering officer) στο προξενείο. ΄Εφυγε το βράδυ της Τετάρτης, με τη σύζυγό και τα δύο παιδιά τους, αφού υπέστη τους τελευταίους μήνες, αυτό που περιέγραψε σε μια συνέντευξη ως "νευρολογικά συμπτώματα".
Την Τρίτη, ο κ. Pompeo είπε σε μια δήλωση ότι, τα συμπτώματα στην πρώτη περίπτωση που ανακαλύφθηκαν στο Guangzhou, ήταν παρόμοια με αυτά που βίωσαν οι 24 Αμερικανοί που αρρώστησαν στην Αβάνα. Είπε ότι η αιτία δεν είχε ακόμη αποδειχθεί.
Οι τραυματισμοί στην Κούβα, όπως και στην Κίνα, ακολούθησαν ενοχλητικές αισθήσεις ήχων και κραδασμών που έχουν περιγραφεί ποικιλοτρόπως, όπως θόρυβοι από τζιτζίκια, μεταλλικά φύλλα που κυματίζουν ή μάρμαρα που κυλούν πάνω σε μεταλλική χοάνη, όπως στην περίπτωση του κ. Lenzi (as the noises made by cicadas, static, metal sheets waving or, in Mr. Lenzi’s case, marbles rolling around a metal funnel).

όπως αναφέραμε στο σχετικό μας δημοσίευμα για τις επιθέσεις στην Αβάνα
 http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/09/sci-fi-21.html
[ οι επιθέσεις γίνονται συνήθως τη νύχτα. Πολλά θύματα λένε ότι δεν παρατήρησαν ποτέ κάτι. ΄Αλλοι επμένουν ότι έχουν αισθανθεί  σίγουρα κάτι αλλόκοτο  ή ότι έχουν ακούσει περίεργους ήχους, κραδασμούς, κάτι σαν γυαλί που θρυμματίζεται ή ακόμα και κάτι σαν τραγούδι από τζιτζίκια ή γρύλους. Αρκετοί είπαν ότι οι θόρυβοι εμφανίστηκαν σε στιγμιαίες εκρήξεις.
ένας διπλωμάτης περιέγραψε την αλλόκοτη κατάσταση ως εξής: "τινάχτηκα από το κρεβάτι, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αβάνα από ένα τρίξιμο ή έναν δυσάρεστο ήχο σαν ξύσιμο όταν περπάτησα λίγο έξω από το δωμάτιο, ο θόρυβος σταμάτησε.
όταν γύρισα πίσω στο κρεβάτι, ο ενοχλητικός ήχος ακούστηκε και πάλι" είπε στους γιατρούς "σαν να πέρασα μέσα από κάποιο αόρατο τοίχο που έκοβε στη μέση το δωμάτιο μου"
Αλλά είτε άκουσαν κάτι ή όχι,
οι συνέπειες από την "επίθεση υγείας" στα θύματα είναι αδιαμφισβήτητες - συμπτώματα που κυμαίνονται από αιμορραγίες από τη μύτη, ναυτία, ζάλη και σοβαροί πονοκέφαλοι μέχρι ήπια εγκεφαλική βλάβη, προβλήματα ομιλίας και μόνιμη απώλεια ακοής ή μνήμης.   
Παραδόξως, μόλις κάποια θύματα έφυγαν από την Κούβα, σταμάτησαν να ακούν τον αλλόκοτο θόρυβο.
Τα συμπτώματα είναι παρόμοια σε τουλάχιστον 21 θύματα των ΗΠΑ.]

Μετά τους τραυματισμούς που διαγνώστηκαν στους Αμερικανούς υπαλλήλους στην Κούβα, η διοίκηση Trump απέλασε 15 διπλωμάτες που εργάζονταν στην Κούβα , λέγοντας ότι οι αξιωματούχοι στην Κούβα, δεν προστάτεψαν επαρκώς τους Αμερικανούς διπλωμάτες.
Η κυβέρνηση της Κούβας αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και αμφισβήτησε το κατά πόσον υπήρξαν «επιθέσεις».
 Αμερικανοί αξιωματούχοι πρότειναν ότι είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί υπόψη μια τέτοια ανταπόκριση στην Κίνα, αν και έθεσαν το θέμα στην κινεζική κυβέρνηση.
Στις 23 Μαΐου, το υπουργείο Εξωτερικών αποκάλυψε ότι, ένας Αμερικανός υπάλληλος που εργαζόταν στην Κίνα, διαμαρτυρήθηκε για «ανεπαίσθητες και ασαφείς αλλά ανώμαλες αισθήσεις ήχου και πίεσης» για αρκετούς μήνες από τα τέλη του 2017 έως τον Απρίλιο. Αυτός ο υπάλληλος, ο οποίος αποχώρησε, δεν κατονομάστηκε.
"Δεν γνωρίζουμε παρόμοιες καταστάσεις στην Κίνα, είτε μέσα είτε εκτός της διπλωματικής κοινότητας", δήλωσε το υπουργείο στην "health alert".  . Συμβουλεύει τους άλλους με "ανησυχίες για τυχόν συμπτώματα ή ιατρικά προβλήματα" να συμβουλευτούν αμέσως, έναν γιατρό.
Η αποκάλυψη προκάλεσε άγχος και θυμό στους Αμερικανούς κυβερνητικούς υπαλλήλους στην Κίνα. Άλλοι εμφανίστηκαν δημόσια, για να αναφέρουν παρόμοιες εμπειρίες ή συμπτώματα.
Σε δήλωσή της την Τετάρτη το βράδυ, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Heather Nauert, δήλωσε ότι "ένας αριθμός ατόμων" είχε σταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και ότι οι ιατρικές εξετάσεις συνεχίζονται στο Guangzhou.
Μεταξύ των υπαλλήλων που εξέφρασαν δημόσια την ανησυχία τους, ήταν ο κ. Lenzi. Με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε σε όλο το προσωπικό του προξενείου, παραπονέθηκε ότι ο πρώτος υπάλληλος αποχώρησε τον Απρίλιο, αλλά κανείς δεν ενημερώθηκε για τις ανησυχίες για την υγεία του, παρά μόνο ένα μήνα αργότερα - αφού οι γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν βρει στοιχεία εγκεφαλικού τραύματος.
"Αρχικά η προειδοποίηση για την υγεία (initial health alert) ανέφερε σε συνέντευξή της ότι ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση. "Ήξεραν καλά ότι δεν ήταν", είπε ο κ. Lenzi.

Το προξενείο, το οποίο άνοιξε το 2013, είναι ένα υπερσύγχρονο (state-of-the-art building) κτίριο που έχει σχεδιαστεί για να αντέχει την ηλεκτρονική παρακολούθηση (electronic eavesdropping) και άλλες απειλές ασφάλειας και πληροφοριών.

Σε μια συνέντευξη πριν εγκαταλείψει την Κίνα, ο κ. Lenzi είπε ότι είχε ζήσει στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων με τον διπλωμάτη που αποχώρησε τον Απρίλιο. Είναι ένα από τα πολλά πολυώροφα κτίρια στο The Canton Place, ένα σύγχρονο συγκρότημα που χτίστηκε γύρω από μια πλατεία και συνορεύει με εστιατόρια, καφετέριες και γκαλερί. Ένας άλλος διπλωμάτης που ανέφερε τα συμπτώματα, έμενε σε διαφορετικό πολυτελές κτίριο, κοντά στο προξενείο.

Ο κ. Lenzi είπε ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν βιώσει παρόμοια σωματικά συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους, αϋπνία και ναυτία, και τρεις ή τέσσερις φορές άκουσαν περίεργους θορύβους, αν και δεν τους συνδύαζαν με τις μυστηριώδεις επιθέσεις υγείας, μέχρι τις αποκαλύψεις του περασμένου μήνα.

Ακόμα κι αν οι άνθρωποι φύγουν για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν υποστεί τραυματισμούς ή ασθένειες, τόνισαν οι αξιωματούχοι. Μόνο το 25% εκείνων που αποχώρησαν από την Κούβα, για παράδειγμα, βρέθηκε αργότερα να έχει προβλήματα υγείας.

Αλλά οι κινεζικές υποθέσεις έχουν προκαλέσει συναγερμούς στο εσωτερικό του Υπουργείου Εξωτερικών. Τώρα με επικεφαλής τον κ. Pompeo, το τμήμα φαίνεται πρόθυμο να αποφύγει την κριτική που αντιμετώπισε πάνω σε αυτό που ορισμένοι αποκάλεσαν "χειρισμό" του για τις υποθέσεις της Κούβας  (its handling of the Cuba cases).

Εκτός από την ιατρική ομάδα του State Department, ο William E. Todd, γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών, και ο Michael T. Evanoff, βοηθός υφυπουργός διπλωματικής ασφάλειας, πέταξαν στο Guangzhou για να αξιολογήσουν την κατάσταση. Η επίσκεψή τους δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων και δεν ήταν διατεθειμένοι για να σχολιάσουν, προτού αναχωρήσουν την Τετάρτη.

Στη συνένεντευξη της Τρίτης, ο κ. Pompeo δήλωσε ότι δημιούργησε μια ομάδα εργασίας για την υγειονομική περίθαλψη, για να εξετάσει «τα ανεξήγητα περιστατικά υγείας που έχουν επηρεάσει αρκετό προσωπικό της αμερικανικής κυβέρνησης και τα μέλη των οικογενειών τους, που εγκαταστέκονται  μαζί τους, στο εξωτερικό».

Η δήλωση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει παρόμοια γεγονότα σε άλλες αμερικανικές πρεσβείες ή προξενεία. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι γνώριζε τις αναφορές για μεμονωμένα επεισόδια, αλλά ότι δεν φαίνεται να υπάρχει διακριτό πρότυπο  (discernible pattern).

Το Guangzhou είναι ένας σημαντικός εμπορικός κόμβος 14 εκατομμυρίων ανθρώπων στον ποταμό Pearl River, περίπου 75 μίλια βόρεια του Χονγκ Κονγκ. Εκτός από την πρεσβεία στο Πεκίνο και τα προξενεία στο Guangzhou και στο Χονγκ Κονγκ, οι Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν  προξενεία στο Chengdu, τη Shanghai, το Shenyang και το Wuhan.

Ο κ. Lenzi εργάστηκε για το τμήμα διπλωματικής ασφάλειας (diplomatic security department) και πιστεύει ότι, το αντικείμενο της εργασίας του, θα μπορούσε να τον κάνει στόχο επίθεσης. Πριν από την ένταξή του στην Υπηρεσία Εξωτερικών το 2011, συνεργάστηκε με το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο ( International Republican Institute) που είναι χρηματοδοτούμενο από το Κογκρέσο, προωθώντας δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία και τη Γεωργία - δύο χώρες όπου η Ρωσία καταγγέλλει την αμερικανική συμμετοχή.

πηγή 6-6-18
https://www.nytimes.com/2018/06/06/world/asia/china-guangzhou-consulate-sonic-attack.html
σχετική μας ανάρτηση
21 Σεπτεμβρίου 2017
Διεθνές μυστήριο με τα sci-fi ηχητικά όπλα που χτύπησαν 21 Αμερικανούς διπλωμάτες στην Κούβα. όσοι χτυπήθηκαν, παρουσιάζουν απώλεια ακοής και μνήμης, εγκεφαλική βλάβη και προβλήματα ομιλίας
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/09/sci-fi-21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: