Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Υπερρεαλιστικά Ανθρωποειδή (ΑΙ) Ρομπότ αλληλεπιδρούν με τον ΄Ανθρωπο και εξελίσσονται τόσο, που μπορεί να τον ξεπεράσουνΒρετανοί μηχανικοί δημιουργούν ανθρωποειδή ρομπότ που μπορούν να συνομιλήσουν με τον ανθρωπο σε πολλές γλώσσες, να γελούν,  και ακόμη να χορεύουν!!!

Η Engineering Arts είναι μια εταιρεία που εδρεύει στην παραθαλάσσια πόλη Penryn της Κορνουάλης, ιδρύθηκε το 2004 (operating from an industrial unit in Penryn, near Falmouth) και είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης σε ανθρώπινα ρομπότ που διατίθενται στο εμπόριο.


Η εταιρία δημιουργεί υπερρεαλιστικά ανθρωποειδή ρομπότ
οι φωτογραφίες --που ελήφθησαν στο εργοστάσιο της επιχείρησης-- αποκαλύπτουν τα διάφορα στάδια της δημιουργίας τους
Με τιμές που κυμαίνονται από £ 9.500 έως £ 59.000 (£ 13.000 έως $ 80.000), αυτά τα υψηλής τεχνολογίας ρομπότ χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγία, ενημέρωση, εκπαίδευση και έρευνα.

Η εταιρεία προσφέρει σήμερα τρία εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα: τα ανθρωποειδή ρομπότ RoboThespian, SociBot και SociBot Mini.

Το κορυφαίο της σειράς Android, το πλήρως διαδραστικό και πολυγλωσσικό RoboThespian, με ύψος 1,75 μ. έχει ήδη πουληθεί και εμφανίστηκε  σε όλο τον κόσμο
(έδωσε TEDx συνομιλία για 15 λεπτά).
Οι ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις του Fred ελέγχονται από το σύστημα telepresence της Engineering Arts,
Ο Fred χρηματοδοτήθηκε από τη streaming service NOW TV,  για να προωθήσει την επιστροφή της σειράς επιστημονικής φαντασίας (dark science fiction) show Westworld

στη φωτο:  το υπερρεαλιστικό ρομπότ Fred που σχεδιάστηκε για να είναι ακριβές αντίγραφο του 55χρονου ηθοποιού Tedroy Newell
Οι ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις του Fred ελέγχονται από το σύστημα telepresence της Engineering Arts.
Ο Beni Szlivka, Engineered Arts electrical engineer, εργάζεται στη δομή σκελετού ενός ρομπότ Mesmer που κατασκευάζεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Penryn

Σε πολλά μέρη, βρίσκεται το μικρότερο ρομπότ Sociobot, που αγοράστηκε για επιστημονικά κέντρα, θεματικά πάρκα και αξιοθέατα επισκεπτών.

Πολλές ακαδημαϊκές και εμπορικές ερευνητικές ομάδες χρησιμοποιούν επίσης τα ρομπότ ως πλατφόρμες έρευνας και ανάπτυξης.

Η Engineering Arts αναπτύσσει επίσης νέα ρομπότ. Έχει αναπτύξει μια σειρά από βιώσιμα βιομηχανικά ρομπότ Mesmer, με χρησιμοποίηση ενσωματωμένων αισθητήρων και το εκτεταμένο πλαίσιο λογισμικού που έχει ήδη αναπτυχθεί για το RoboThespian. 

στη φωτο: Τα καλούπια προσώπου για ρομπότ που κατασκευάζονται στις Engineeringered Arts και απεικονίζονται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας

οι αντιδράσεις
Ο Διευθύνων Σύμβουλος SpaceX και Tesla Elon Musk χαρακτήρισε την AI  (τεχνητή νοημοσύνη, Artificial Intelligence) ως την «μεγαλύτερη υπαρκτή απειλή» και παρομοίωσε την ανάπτυξή της ως «έκκληση για τον δαίμονα».
Πιστεύει ότι τα υπερσύγχρονα μηχανήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους ως κατοικίδια ζώα
Ο καθηγητής Stephen Hawking δήλωσε ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι μια μεγάλη τεχνολογική καταστροφή θα απειλήσει την ανθρωπότητα τα επόμενα 1.000 έως 10.000 χρόνια.

Περισσότερο από το 60% των ανθρώπων φοβούνται ότι τα ρομπότ θα οδηγήσουν σε λιγότερες θέσεις εργασίας κατά τα επόμενα δέκα χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του 2016 YouGov.

Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων πρόβλεψε ότι τα ρομπότ θα γίνουν μέρος της καθημερινής μας ζωής σε μόλις 11 έως 20 χρόνια, ενώ το 18% προβλέπει ότι αυτό θα συμβεί μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο καθηγητής Michael Wooldridge, επιστήμονας υπολογιστών, δήλωσε ότι οι μηχανές AI θα μπορούσαν να γίνουν τόσο περίπλοκες ώστε οι μηχανικοί να μην καταλαβαίνουν πλήρως, ούτε το πώς λειτουργούν.΄Ετσι, δεν θα είναι σε θέση να προβλέπουν ούτε και πότε αποτυγχάνουν.

Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό ή τα έξυπνα ρομπότ θα μπορούσαν να κάνουν απρόβλεπτες αποφάσεις «'out of character'» σε κρίσιμες στιγμές, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν τους ανθρώπους σε κίνδυνο.

Για παράδειγμα, το AI πίσω από ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό θα μπορούσε να επιλέξει να πατήσει επάνω σε πεζούς ή να καταρρεύσει σε φράγματα αντί να αποφασίσει να οδηγήσει με λογικό τρόπο.
Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η AI θα εξοντώσει πλήρως τους ανθρώπους.
Θεωρούν την τεχνητή νοημοσύνη, ή τον ΑΙ, ως τον «νούμερο ένα κίνδυνο του αιώνα».

Ο Musk προειδοποίησε ότι η AI αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα, από τη Βόρεια Κορέα.
Οι έλεγχοι από κυβερνήσεις και ιδιωτικά ιδρύματα και η εφαρμογή ανάλογων κανονισμών είναι απαραίτητοι για την προστασία των ανθρώπων από την εξέλιξη των μηχανών.

πηγή 10-5-18
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5713127/Inside-lab-creates-creepy-humanoid-robots-hold-conversation-DANCE.html
 σχετική μας ανάρτηση
6 Μαρτίου 2018
Η εξέλιξη τεχνολογίας (AI) μπορεί να στραφεί εναντίον μας, είπε ο Eric Schmidt, στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2018/03/ai-eric-schmidt.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: