Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Ιρλανδέζα καλόγρια βίασε 12χρονο και γέννησε το παιδί του. Μετά από 62 χρόνια γνώρισε την κόρη του.


Αγγλία, ο 76χρονος σήμερα Edward Hayes, βιάστηκε επανειλημμένα από μια καλόγρια, όταν ήταν μόλις 12 χρόνων και την άφησε έγκυος.
Μετά από 62 χρόνια γνώρισε την κόρη του.
Ο Edward Hayes κακοποιήθηκε σεξουαλικά για σχεδόν τρία χρόνια κατά τη διάρκεια της ζωής του στο σπίτι του John Reynolds στο Lytham St Annes, Lancashire, το οποίο στη συνέχεια διοικούνταν από Καθολικές καλόγριες της τάξης των Φραγκισκανών ιεραπόστολων του Αγίου Ιωσήφ.
Βιάστηκε από το χρονικό διάστημα που ήταν 12 ετών, έως ότου, η καλόγρια που τον βίαζε έμεινε έγκυος στο παιδί του.
Ο 76χρονος ζήτησε από την Καθολική Εκκλησία να του γνωστοποιήσει τις βασικές λεπτομέρειες, για το παιδί που είχε αποκτήσει στη δεκαετία του 1950.
Είπε στους αξιωματούχους ότι θα πεθάνει ευτυχισμένος, μόνο εάν θα μπορούσε να μάθει, έστω και μόνο το φύλο του παιδιού, αλλά το περιστατικό, παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό.
Αλλά μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση τον περασμένο μήνα, τελικά κατάφερε να συναντήσει την 62χρονη κόρη του και τα τέσσερα παιδιά της.
Η κόρη του είπε στην Daily Express :«Ήταν μια ημέρα αγνής χαράς για μένα και την οικογένειά μου. Μετά από 20 χρόνια που έψαχνα για τον πατέρα μου, τον βρήκα τελικά στην ηλικία των 62 ετών και τα παιδιά μου, τώρα έχουν έναν παππού ».
Ο κ. Hayes, ο οποίος ζει στο Carlisle, έχασε το δικαίωμά του στην ανωνυμία και αποκάλυψε ότι βιάστηκε από την 27χρονη ιρλανδέζα καλόγρια, αδερφή Mary Conleth, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου που ζούσε στο σπίτι (του John Reynolds στο Lytham St Annes, Lancashire) πριν από έξι δεκαετίες.
Ο κ. Hayes ήταν μόλις 10 ετών και ήταν γνωστός ως Billy, όταν μεταφέρθηκε στο σπίτι. Μεγάλωσε φτωχός και παραμελημένος και υπέφερε από υποσιτισμό, έτσι όταν έφτασε στο σπίτι αρχικά του φάνηκε σαν ευλογία.
Είπε: «Ήταν ωραίο να είμαι κάπου όπου υπήρχε ζέστη, φαγητό και μπορούσα να κάνω ζεστό μπάν. Διατηρώ κάποιες υπέροχες αναμνήσεις από τα πρώτα μου χρόνια, που έζησα εκεί.
«Ήμουν σπουδαίος φοιτητής, τραγουδούσα στη χορωδία, μπορούσα να διαβάσω τα τέλεια λατινικά και να παίζω ποδόσφαιρο - ακόμα και να το κάνω από τοπικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους».
«Ήμουν καλός μαθητής, τραγουδούσα στη χορωδία, διάβαζα τέλεια τα λατινικά και έπαιζα ποδόσφαιρο - ακόμα και σε τοπικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους».
Αυτό άλλαξε όταν η ιρλανδέζα καλόγρια, αδερφή Mary Conleth έφτασε μερικά χρόνια αργότερα, στο σπίτι. Εργαζόταν στο χώρο των πλυντηρίων και ζητούσε τη βοήθεια του κ. Hayes.
Ο κ. Hayes τη συναντούσε καθημερινά, ενώ πρόσφερε εργασία στο δωμάτιο των πλυντηρίων.
"του κατέβαζε το παντελόνι, τον έριχνε στο πάτωμα, ανέβαινε επάνω του, του μιλούσε βρώμικα και δεν τον άφηνε να τη φιλήσει. Ο 12χρονος τότε Hayes σκεφτόταν ότι, τα μωρά γεννιούνται, όταν φιλάς τις γυναίκες.
Μέχρι που έγινε 14 χρόνων είχε δικό του δωμάτιο, κάτι ανήκουστο στο σπίτι. Η αδελφή Conleth τον επισκέπτονταν μόλις έσβηναν τα φώτα.
Η σεξουαλική κατάχρηση του 12χρονου αγοριού, έληξε τον Απρίλιο του 1956, όταν η καλόγρια δήλωσε ότι, ήταν έγκυος.
Ο κ. Hayes δήλωσε: «Τότε δεν κατάλαβα πώς εγώ την άφησα έγκυο, γιατί δεν τη φίλησα ποτέ.Ήμασταν πιο αφελείς τότε. "
΄Εστειλαν την καλόγρια στην Ιρλανδία για να ζήσει μαζί με την αδελφή της, ενώ ο κ. Hayes εξορίστηκε από το σπίτι μετά τα Χριστούγεννα του 1956.
Στη συνέχεια υιοθετήθηκε από άλλη οικογένεια και άρχισε μια χαοτική ενήλικη ζωή, όπου έγινε αλκοολικός από την ηλικία των 21 ετών.
Ο κ. Hayes παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά, αλλά ο γάμος του απέτυχε σύντομα.
Πήγε στον στρατό και υπηρέτησε στο βασιλικό πυροβολικό, αλλά το άφησε πέντε χρόνια αργότερα, το 1969, αφού ανέπτυξε έλκος, ως αποτέλεσμα του αλκοολισμού του και του δόθηκε ιατρική απαλλαγή.
Ο κ. Hayes είπε: «Δεν μπορούσα ποτέ να ζήσω φυσιολογικά, κάθε μέρα σκεφτομουν την κακοποίηση, άρχισα να πίνω, για να να σβήσω από το μυαλό μου τα πάντα. Δεν είπα ποτέ σε κανέναν τι μου συνέβη, ούτε καν στη γυναίκα μου.
Μόνο το 1998 ο κ. Hayes, όταν άρχισε να εργάζεται (έκανε εκτυπώσεις σε τυπογραφείο) κατέφυγε στη δικαιοσύνη και μπήκε σε έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο.
Πρώτα πήγε στην αστυνομία, μετά σε κοινωνικό λειτουργό και σε τοπικό βουλευτή και χρόνια αργότερα, απευθύνθηκε σε φιλανθρωπικό Καθολικό ίδρυμα φροντίδας.
Αλλά μόνο όταν ο κ. Hayes παραπέμφθηκε στην ομάδα "survivor group MACSAS (Minister and Clergy Sexual Abuse Survivors)"  μέσω φυλλαδίου που πήρε στην τοπική βιβλιοθήκη, η ζωή του άρχισε να αλλάζει.
Μέσα από την ομάδα, το 2010, ο κ. Hayes συναντήθηκε με τον εθελοντή MACSAS Noel Chardon, επίσης επιζήσαντα της σεξουαλικής κατάχρησης της Καθολικής Εκκλησίας, ο οποίος ήταν σε αποστολή να βοηθήσει τους άλλους να εξοικειωθούν με την σεξουαλική τους κακοποίηση, αφού αντιμετώπιζαν τις σχετικές αποτυχίες στον αγώνα τους για επιβίωση.
Ο συνταξιούχος καθηγητής Αγγλικών και εκπαιδευμένος ψυχολόγος Noel, 72 ετών, προσφέρει επίσης τη δική του τηλεφωνική υπηρεσία, παρόμοια με τους Σαμαρείτες, και υποστηρίζει τους επιζώντες στον δικό του χώρο.Ο Noel βοήθησε να ξαναρχίσει ο κ. Hayes, μια καλύτερη ζωή, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και ακόμα του προσφέρθηκε η νομική συνδρομή για να καταστήσει την Εκκλησία υπεύθυνη ενώπιον του δικαστηρίου.
Αγωνίστηκε για αποζημίωση και έλαβε ένα λιτό ποσό £ 20.000, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου απορροφήθηκε από τις νομικές αμοιβές. Αλλά προσπαθούσε πάντα να μάθει τι απέγινε το παιδί του. Η μοναχή πέθανε το 2002, οπότε δεν μπορούσε να μάθει τι συνέβει με το παιδί. Πέρασε τη ζωή του σε μια κόλαση, προσπαθώντας να κρύψει αυτό που του είχε συμβεί.
εκπρόσωπος από τις Αδελφές των Φραγκισκανών "Franciscan Missionaries of St Joseph" δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά θλιβερή η σεξουαλική κατάχρηση στον κ. Hayes, ενώ βρισκόταν υπό τη φροντίδα μας."
"Οι Φραγκισκανοί ιεραπόστολοι του Αγίου Ιωσήφ έχουν προσφέρει την ειλικρινή και ανεπιφύλακτη απολογία τους για την κακομεταχείριση που υπέστη, ενώ κατοικούσε στο σπίτι του John Reynolds και για τον επακόλουθο πόνο και το ψυχολογικό τραύμα που ακολούθησε την πραγματική κακοποίηση."
"Δεν υπάρχει χώρος για κακομεταχείριση στην Εκκλησία και μαζί με κάθε άλλο οργανισμό που φροντίζει παιδιά και ευάλωτους ενήλικες έχουμε τώρα αυστηρές πολιτικές διαφύλαξης που αποσκοπούν στην αποτροπή πιθανής επανάληψης του τι συνέβη στον κ. Hayes".
πηγή 5-5-18
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5693367/Former-choirboy-76-raped-NUN-aged-just-12-finally-meets-long-lost-daughter.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: