Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

31χρονη μητέρα πέθανε από μόλυνση του αίματος, μετά από "Body Art Tattoo" χειρουργική επέμβαση. Η ψυχολογία του τατουάζ


Αυστραλία, New South Wales, Central Coast
Η 31χρονη μητέρα Samantha Strickland πέθανε τον Απρίλιο του 2017, από μόλυνση του αίματος, μετά από διαδικασία χειρουργικής επέμβασης, για τοποθέτηση εμφυτεύματος πυριτίου  (silicon implant, οι σιλικόνες περιέχουν άτομα πυριτίου) σε σχήμα καρδιάς, στον αντίχειρά της.
Την εμφύτευση για λόγους αισθητικής, έκανε ο 37χρονος Brendan Russell, body modifier,  στο κατάστημά του στο Erina Fair, στούντιο τατουάζ  (Body Art) στο Newcastle West.

Ο Russell κατηγορήθηκε επίσης για ακρωτηριασμό (αφού  έκαψε με σίδερο, τα μεγάλα χείλη) μέρους των γεννητικών οργάνων μιας άλλης γυναίκας.

Η αστυνομία της NSW επιβεβαίωσε με δήλωση στην Daily Mail Australia, ότι οι αστυνομικοί της Strike Force Nellivale διερευνούν τις επεμβάσεις "αισθητικής" στην "body modification industry" επιχείρηση του Brendan Russell

Η Samantha Strickland ήταν για χρόνια πελάτισσα του Russell, έβαλε εμφυτεύματα, σε σχήμα καρδιάς στις θηλές της, εμφύτευσε έναν μαγνήτη στο δάχτυλο της, αφαίρεσε ένα μέρος από το αυτί της και τοποθέτησε εμφύτευμα σε σχήμα κορώνας στον ώμο της.
Τη βδομάδα πριν από το θανατό της δημοσίευσε φωτογραφίες στο Instagram, με τη διαδικασία του θανατηφόρου εμφυτεύματος, αλλά και την παρουσίαση του νέου της "κουρέματος"...

Θεωρείται αυτονόητο ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να επέμβει με κανονιστικές αλλαγές σε αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις για "λόγους αισθητικής"...
πηγή 11-5-18
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5716291/Bloody-pictures-mothers-final-procedure-extreme-body-modifier-Brendan-Russell-death.html    
 φρικτές εικόνες 6-5-18
 http://www.dailymail.co.uk/news/article-5696929/Health-minister-slams-body-modifiers-wackos-announces-wants-tighter-regulations.html

Ψυχολογία του τατουάζ
Οι άνθρωποι που κάνουν τατουάζ ελπίζουν ότι θα τους κάνει να φαίνονται πιο ελκυστικοί και ότι οι άλλοι θα τους παρατηρούν πιο συχνά. Αντί να παρατηρήσετε κάποιον για το όμορφο πρόσωπο ή την ωραία του μορφή, ένα τατουάζ είναι ένα έργο τέχνης που γίνεται μέρος του σώματος του ιδιοκτήτη.

Αίσθηση της ύπαρξης
τα τατουάζ φωνάζουν "παρατηρήστε με" σαν μια φωνή απόγνωσης για προσέλκυση προσοχής. όσο περισσότεροι άνθρωποι προσελκύονται και προσέχουν κάποιο τατουάζ, τόσο περισσότερο αισθάνεται ότι υπάρχει, αυτός που επιζητά την προσοχή τους, με αυτό τον τρόπο.
Τα άτομα με τατουάζ γενικά θέλουν να αισθάνονται μοναδικά και θέλουν να ζήσουν εμπειρίες που είναι εκτός του κανόνα.

 Συμμορίες χρησιμοποιούν τατουάζ για να ενισχύσουν το αίσθημα της κοινής τους κατάστασης και ισχύος. Το έμβλημα της συμμορίας ενισχύει την αυτοεκτίμηση του μέλους της, την απορρόφησή του στην ομάδα αλλά επίσης σηματοδοτεί και την ιδιότητα αυτού το μέλους, στην ομάδα.

Φυσικά, δεν είναι όλες οι κλίκες ανθρώπων με τατουάζ, εγκληματίες. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που εντάσσονται στον στρατό, αναζητούν συνήθως ένα είδος αδελφοσύνης που δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού και η διαδικασία του τατουάζ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, έχει γίνει μια ιεροτελεστία διέλευσης.

Οι "επεμβάσεις" που φτάνουν ως και τον ακρωτηριασμό μπορεί να αποτελούν μια παθητική επιθετική διαμαρτυρία, (να αποτελούν σιωπηλό σύμβολο εναντίον της κοινωνίας που προέρχεται από τον εσωτερικό θυμό) αντί να καταδικάζεται ανοιχτά η αδικία και η κακομεταχείριση. Μπορεί να αποτελούν μια λογική αντίδραση σε μια εποχή που οι άνθρωποι αισθάνονται στοιχειωμένοι από το αίσθημα καταπίεσης, καθώς αόρατα συστήματα ελέγχου και η εισβολή στην ιδιωτική ζωή προκαλούν τον ψυχισμό, σαν μεγάλα τέρατα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει...

Υπάρχει επίσης ένα στερεότυπο ότι, οι άνθρωποι με τατουάζ (ειδικά οι γυναίκες με τατουάζ) είναι "εύκολοι" όταν πρόκειται για σεξ. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σιλεσίας στην Πολωνία , τα άτομα με τατουάζ είναι πιο  ενεργά σεξουαλικά από τους ανθρώπους χωρίς τατουάζ.

ένα τατουάζ, δεν είναι ένδειξη ότι κάποιος έχει μια διαταραχή προσωπικότητας, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα, οι άνθρωποι που έχουν αυτές τις διαταραχές θα κάνουν ένα τατουάζ. (σχετική η μελέτη του 1968 που πραγματοποιήθηκε από τον Dr. Richard S. Post από το Northwestern University of Law)

Υπάρχει προφανώς μια τεράστια διαφορά μεταξύ κάποιου που έχει ένα τατουάζ δάκρυ στο πρόσωπό του και κάποιου που κάνει ένα τατουάζ με δελφίνι στον αστράγαλο του. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα τατουάζ που δείχνουν  εγκληματική ιστορία είναι μια αράχνη στον αγκώνα, τρεις έως πέντε κουκίδες στο χέρι και ένα ρολόι  (clock without hands). Υπάρχουν επίσης συγκεκριμένα τατουάζ για συγκεκριμένες συμμορίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια: