Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Βαμπίρ κτηνίατρος κρατούσε σκυλιά των πελατών του, με πρόσχημα την ευθανασία και τα χρησιμοποιούσε ως δότες αίματος
ΗΠΑ, Τέξας, στην πόλη Fort Worth, ένας κτηνίατρος βαμπίρ κρατούσε κρυφά το σκύλο μιας οικογένειας, αντί να του κάνει ευθανασία, σε άθλιες συνθήκες για να τον χρησιμοποιεί για μετάγγιση αίματος
ο 71χρονος Millard Lucien Tierce κρατούσε τουλάχιστον 4 σκυλιά που ήρθαν στην κλινική του, στο Fort Worth για αυτό το σκοπό.
Η Marian και ο Jamie Harris πήγαν τον 4χρονο σκύλο  Leonberger (170 λιβρών) στην  κλινική "Camp Bowie Animal Clinic"για να ευθανατωθεί, τον Οκτώβριο του 2013, μετά από τη διάγνωση του κτηνιάτρου Millard Lucien "Lou" Tierce III, DVM, ότι είχε ένα απροσδιόριστο ελάττωμα στη σπονδυλική στήλη, εκ γενετής και η καλύτερη λύση ήταν η ευθανασία του.
Έξι μήνες αργότερα, ένας τεχνικός που εργαζόταν στην κλινική του Tierce, δεν άντεξε και αποκάλυψε στο  ζευγάρι, ότι ο 4χρονος σκύλος τους Sid ήταν ζωντανός, τον κρατούσαν σε ένα δωμάτιο, στο πίσω μέρος της κλινικής, εγκλωβισμένο 24 ώρες τη μέρα, καθισμένο μόνιμα πάνω σε μια παλέτα και τον χρησιμοποιούσαν για μετάγγιση αίματος και πειράματα, όπως και άλλα 4 σκυλιά.
κρατούσαν επίσης ένα "border collie" με κομμένο πόδι και εξάρθρωση στους ώμους, από τον Ιούνιο του 2013.
ενώ κάποιο άλλο κρατήθηκε σε ένα μικρό βρώμικο κλουβί για 2 ή 3 χρόνια και χρησιμοποιήθηκε επίσης για μετάγγιση αίματος.
Μετά την ειδοποίηση το ζευγάρι πήγε στην κλινική, ο Jamie Harris απασχόλησε το προσωπικό στο μπροστινό μέρος του κτίσματος, ενώ η γυναίκα του Marian, έψαξε στο πίσω μέρος και βρήκε τον σκύλο τους Sid σε άθλια κατάσταση.
Η μετέπειτα κτηνιατρική εξέταση έδειξε ότι δεν είχε πρόβλημα με τη σπονδυλική του στήλη, αλλά έζησε μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σε κλουβί και τώρα έπρεπε να υποβληθεί σε φυσιοθεραπεία για να μπορέσει να περπατήσει πάλι σωστά.
Τεχνικός εργαστηρίου της κλινικής είπε στους ερευνητές ότι πολλά ζώα φυλάσσονταν σε κλουβιά για σχεδόν 24 ώρες τη μέρα, έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται πειράματα πάνω τους.
Το Κρατικό Συμβούλιο Κτηνιάτρων του Τέξας  (Texas State Board of Veterinary Medical Examiners) αφαίρεσε την αδεια εργασίας του Tierce (που ξεκίνησε την άσκηση του κτηνιατρικού επαγγέλματος το 1966)
 Μια αγωγή ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων που κατέθεσε ο Harris εναντίον του Tierce εκκρεμεί.
(με έγγραφα του δικαστηρίου που κατατέθηκαν στην κομητεία Tarrant).
Η εντολή αναστολής της άδειας ανέφερε ότι ο Tierce παραβίασε επανειλημμένα την Veterinary Licensing Act  και αποτελεί «συνεχή απειλή και πραγματικό κίνδυνο» για την υγεία των ασθενών και του κοινού.

πηγή 30-10-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2813416/Vampire-vet-secretly-kept-family-s-dog-alive-instead-putting-use-blood-transfusions-indicted-three-counts.html

Η οικογένεια Harris κατέθεσε αγωγή ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων εναντίον του Tierce ως αποζημίωση για τη φροντίδα του Sid και τον πόνο και την ταλαιπωρία της οικογένειάς τους.
πηγή 12-1-17
https://www.nbcdfw.com/news/local/Animal-Cruelty-Theft-Charges-Dropped-Against-Fort-Worth-Vet-Millard-Tierce-410529675.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: