Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

΄Αλογα που μοιάζουν με καρτούν από ταινίες Disney, δημιουργούνται με ακραία αναπαραγωγή, ειδικοί περιγράφουν ως τερατώδες, το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας


Κάνουν ακραία αναπαραγωγή αλόγων, έτσι ώστε τα ζώα να αποκτούν cartoon faces, από γνωστές σειρές κινουμένων σχεδίων.
Οι κτηνίατροι αισθάνονται φόβο και αποτροπιασμό με τα αφύσικα (concave-faced) κοίλου σχήματος πρόσωπα αυτών των αλόγων που δημιουργούνται με   "extreme selection" καθώς οι ιδιοκτήτες τους ψάχνουν για το "perfect-looking " ζώο.
Η βρετανική ένωση κτηνιάτρων ιπποειδών (British Equine Veterinary Association)  καταδικάζει αυτή την ακραία αναπαραγωγή και τη δημιουργία 'cartoon-like' ζώων.
ένα αραβικό άλογο (Arabian show horse, 'king of horses') που εκτρέφεται στις ΗΠΑ έχει περιγραφεί από τους ειδικούς ως "τρομακτικό"
Οι ιδιοκτήτες του δηλώνουν ότι αξίζει εκατομμύρια λίρες, ωστόσο το αραβικό άλογο El Rey Magnum, 9 μηνών πουλάρι (colt), λέγεται ότι κινδυνεύει από προβλήματα αναπνοής
το πουλάρι αυτό είναι το τελευταίο δείγμα της ακραίας αναπαραγωγής, που συνήθως συναντάμε σε γάτες και σκύλους και είναι θέμα ενός άρθρου σε βρετανική εφημερίδα, που καταδικάζει αυτή την πρακτική.
Ο εμπειρογνώμονας των ιπποειδών Tim Greet δήλωσε: «Η παραμόρφωση είναι ακόμη πιο οδυνηρή για ένα άλογο παρά για ένα σκυλί.
«Τα σκυλιά, όπως και ο άνθρωπος, μπορούν να εισπνεύσουν από το στόμα, αλλά τα άλογα μπορούν να αναπνεύσουν  μόνο από τη μύτη τους. Υποψιάζομαι ότι η άσκηση θα είναι σίγουρα περιορισμένη για αυτό το άλογο ».

Οι ιδιοκτήτες του El Rey Magnum, σε ένα εξειδικευμένο αγρόκτημα ιπποειδών στις ΗΠΑ, υπερασπίστηκαν την εμφάνιση του πουλαριού τους, που μοιάζει με άλογο cartoon, όπως αυτά στις ταινίες Disney Sleeping Beauty και Aladdin.
Ωστόσο, ο  Jonathan Pycock, πρόεδρος του British Equine Veterinary Association, δήλωσε: «Αυτό είναι απίστευτο - είναι σχεδόν σαν cartoon (κινούμενα σχέδια) εντελώς τερατώδες, πρόκειται για ανησυχητική εξέλιξη αφού αυτά τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης, αποβαίνουν επιζήμια για την υγεία του αλόγου».

 Τα καθαρόαιμα αραβικά άλογα γενεθλίων χρονολογούνται γύρω στα 3.000 χρόνια, έχουν ένα μακρύ λαιμό και ψηλή ουρά.

***στη φωτο: απεικονίζεται o Basilio, πατέρας του El Rey Magnum, που έχει επίσης μια αφύσικη όψη.
πηγή 13-10-17
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4975662/Pedigree-horse-described-horrific-experts.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: