Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Εξωγήϊνο κακόβουλο μήνυμα Spam και ιό θα μπορούσε να μας στείλει η UFO/ETI-"Extra Territorial Intelligence." πως θα προστατευτούμε από ένα διαστρικό spam μήνυμα

αν η ανθρωπότητα λάβει  ένα μήνυμα από έναν εξω-γήινο πολιτισμό θα είναι το μοναδικά μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία του πολιτισμού.
Αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη , ένα τέτοιο μήνυμα θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την ανθρωπότητα.
Με βάση τις πολλαπλές δυνατότητες που έχουν εξερευνηθεί λεπτομερώς, οι ερευνητές εξετάζουν πώς η ανθρωπότητα θα μπορούσε να προστατευθεί από εξωγήϊνο κακόβουλο spam και ιούς.
Η μελέτη, με τίτλο "Διαστρική επικοινωνία.IX.ο καθαρισμός των μηνυμάτων είναι αδύνατος", εμφανίστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο.
INTERSTELLAR COMMUNICATION. IX. MESSAGE DECONTAMINATION IS IMPOSSIBLE"
ttps://arxiv.org/pdf/1802.02180.pdf
Η μελέτη διεξήχθη από τον Michael Hippke, ανεξάρτητο επιστήμονα από το Παρατηρητήριο Sonneberg στη Γερμανία και τον John G. Learned, καθηγητή στην Ομάδα Φυσικής Υψηλών Ενεργειών  (High Energy Physics Group) στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης.
Από κοινού, εξετάζουν μερικά από τα συμπεράσματα σχετικά με τη SETI και τι είναι πιθανά η κάθε περίπτωση.
η ιδέα ότι ένας εξω-γήινος πολιτισμός θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την ανθρωπότητα, αντιμετωπίζεται επί δεκαετίες από τους επιστήμονες σαν μια ξεχωριστή δυνατότητα και εξετάζουν κατά πόσο οι κίνδυνοι υπερτερούν του πιθανού όφελους. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι θεωρητικοί πρότειναν ότι οι η ανθρωπότητα δεν πρέπει να συμμετέχει καθόλου στη SETI ή ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα για να αποκρύψουμε τον πλανήτη μας.
Όπως δήλωσε ο καθηγητής Learned στο Universe Today μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν υπήρξε ποτέ συναίνεση μεταξύ των ερευνητών του SETI σχετικά με το εάν η ΕΤΙ θα ήταν ή όχι καλοπροαίρετη:
"Δεν υπάρχει κανένας επιτακτικός λόγος για να υποθέσουμε την καλοσύνη (για παράδειγμα, ότι η  UFO/ETI-"Extra Territorial Intelligence."  είναι σοφή και ευγενής λόγω της εμπειρίας ενός αρχαίου πολιτισμού) Βρίσκω πολύ πιο συναρπαστική την αναλογία με αυτό που γνωρίζουμε από την ιστορία μας ... Υπάρχει κάποια κοινωνία οπουδήποτε που έχει καλή εμπειρία μετά από συνάντηση με έναν τεχνολογικά προηγμένο εισβολέα;
η ιδέα στο σενάριο της ταινίας Alien μου φαίνεται αξιόπιστη.
 It is much debated whether contact with ETI would benefit or harm humanity (Baum et al. 2011; Shostak 2014; Brin 2014;
Billingham & Benford 2014), and whether mankind should (Benford 2014; Gertz 2016b) or should not (Zaitsev 2011; Vakoch 2016) keep quiet in order to protect Earth from threats, or even “cloak” our planet using lasers to compensate for Earth’s transit signatures (Kipping & Teachey 2016).

Επιπλέον, αν θεωρήσουμε ότι ένα ξένο μήνυμα μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ανθρωπότητα, αυτό έχει πρακτική σημασία. Δεδομένου του τεράστιου μεγέθους του Σύμπαντος και των περιορισμών που επιβάλλονται από την Ειδική Σχετικότητα Special Relativity (i.e. no known means of FTL),  θα ήταν πάντα φθηνότερο και ευκολότερο να στείλετε ένα κακόβουλο μήνυμα για την εξάλειψη ενός πολιτισμού σε σύγκριση με ένα στόλο εισβολής. Ως αποτέλεσμα, οι Hippke και Learned συμβουλεύουν ότι τα σήματα SETI πρέπει να ελέγχονται και / ή να “decontaminated” εκ των προτέρων
Όσον αφορά το πώς ένα σήμα SETI θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή, οι ερευνητές σκιαγραφούν διάφορες δυνατότητες. Πέρα από την πιθανότητα ότι ένα μήνυμα θα μπορούσε να μεταδώσει παραπληροφόρηση που έχει σκοπό να προκαλέσει πανικό ή αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, υπάρχει επίσης η πιθανότητα να περιέχει ιούς ή άλλα ενσωματωμένα τεχνικά ζητήματα (δηλαδή, η μορφή θα μπορούσε να προκαλέσει τη συντριβή των υπολογιστών μας).
MESSAGE TYPES
There are several possible threats from an ETI message. On the most basic level, a message might represent a statement like “We will make your sun go supernova tomorrow”. True or not, it could cause wide-spread panic.


Σημειώνουν επίσης ότι, όσον αφορά το SETI, μια σημαντική επιπλοκή προκύπτει από το γεγονός ότι κανένα μήνυμα δεν είναι πιθανόν να λαμβάνεται σε ένα μόνο σημείο (thus making containment possible).  Αυτό είναι απίθανο λόγω της « Διακήρυξης Αρχών σχετικά με τις δραστηριότητες μετά την ανίχνευση της εξωγήινης νοημοσύνης », η οποία υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Ακαδημία της Αστροναυτικής το 1989 (και αναθεωρήθηκε το 2010).
 “Declaration of Principles Concerning Activities Following the Detection of Extraterrestrial Intelligence”,
Το άρθρο 6 της παρούσας δήλωσης αναφέρει τα εξής:
"Η ανακάλυψη πρέπει να επιβεβαιώνεται και να παρακολουθείται και όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τα στοιχεία της εξωγήινης νοημοσύνης θα πρέπει να καταγράφονται και να αποθηκεύονται μόνιμα στο μέγιστο δυνατό εφικτό, υπό μορφή που θα την καθιστά διαθέσιμη για περαιτέρω ανάλυση και ερμηνεία. Αυτές οι ηχογραφήσεις θα πρέπει να διατίθενται στα διεθνή ιδρύματα που απαριθμούνται παραπάνω και στα μέλη της επιστημονικής κοινότητας για περαιτέρω αντικειμενική ανάλυση και ερμηνεία ».Ως εκ τούτου, ένα μήνυμα που επιβεβαιώνεται ότι προέρχεται από μια ΕΙΤ θα είναι πιθανότατα διαθέσιμο σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα προτού θεωρηθεί ότι απειλείται φυσικά. Ακόμα κι αν υπήρχε μόνο ένας αποδέκτης και προσπάθησαν να κρατήσουν το μήνυμα υπό αυστηρή "lock and key" (κλειδαριά και κλειδί), είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι άλλες ομάδες θα μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο πρόσβασης σε αυτό σύντομα.
Τότε τίθεται φυσικά το ερώτημα, τι μπορεί να γίνει; Μια πιθανότητα που προτείνουν οι Hippke και Learned είναι να ακολουθήσει μια αναλογική προσέγγιση για την ερμηνεία αυτών των μηνυμάτων, τα οποία επεξηγούν χρησιμοποιώντας το  2017 SETI Decrypt Challenge σαν παράδειγμα. Αυτή η πρόσέγγιση, που εκδόθηκε από τον René Heller του Ινστιτούτου Max Planck Institute for Solar System Research,  συνίστατο σε μια ακολουθία περίπου δύο εκατομμυρίων δυαδικών ψηφίων και σχετικών πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα.
Εκτός από το γεγονός ότι ήταν μια συναρπαστική άσκηση που έδωσε στο κοινό μια γεύση από την έρευνα SETI, η πρόκληση ήταν επίσης μεγάλη για να αντιμετωπιστούν μερικά κεντρικά ερωτήματα όταν γίνεται επικοινωνία με μια ETI. Πρωταρχικό μεταξύ αυτών ήταν το αν ή όχι η ανθρωπότητα θα μπορούσε να καταλάβει ένα μήνυμα από έναν εξωγήινο πολιτισμό και πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα μήνυμα κατανοητό (αν στέλναμε εμείς ένα αρχικά)  Όπως δηλώνουν:
"Για παράδειγμα, το μήνυμα από το" SETI Decrypt Challenge "(Heller 2017) ήταν ένα stream από 1.902.341 bits, το οποίο είναι προϊόν πρώτων αριθμών. Όπως και το μήνυμα Arecibo (Προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Ιωνόσφαιρας Αστρονομίας 1975) και το "Cosmic Calls" της Evpatoria (Shuch 2011), τα δυαδικά ψηφία αντιπροσωπεύουν το Χ / Υ μαύρο / λευκό pixel χάρτη μιας εικόνας. Όταν αυτό γίνει κατανοητό, η περαιτέρω ανάλυση θα μπορούσε να γίνει εκτός γραμμής με εκτύπωση σε χαρτί. Οποιαδήποτε βλάβη θα προέκυπτε έπειτα από την έννοια του μηνύματος και όχι από ενσωματωμένους ιούς ή άλλα τεχνικά ζητήματα ».
Βασικά, όταν πρόκειται για την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, ισχύουν οι κανόνες της ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Αν αρχίσουμε να λαμβάνουμε μηνύματα, δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε αυτά που έρχονται με μεγάλα συνημμένα και να στέλνουμε τυχόν ύποπτες αναζητήσεις στον φάκελο spam. Ω, και αν ένας αποστολέας υπόσχεται τη θεραπεία για όλες τις γνωστές ασθένειες ή ισχυρίζεται ότι είναι "deposed monarch of Andromeda" που χρειάζεται λίγα χρήματα, θα πρέπει απλά να χτυπήσουμε τη διαγραφή!
πηγή 12-2-18
https://www.universetoday.com/138521/receive-message-aliens-delete-without-reading/
φωτο
Το ραδιοτηλεσκόπιο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο ήταν ο χώρος της έρευνας μικροκυμάτων υψηλής ανάλυσης της NASA, μιας αναζήτησης εξωγήινων ραδιοφωνικών μηνυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: