Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Εξωγήινοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν όλεθρο στη γη, χωρίς καν να την επισκεφτούν, με την αποστολή ενός κακόβουλου λογισμικού που θα βρίσκεται συνημμένο σε ένα µήνυµα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Εξωγήινοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν όλεθρο στη γη, χωρίς καν να την επισκεφτούν,  με την αποστολή ενός κακόβουλου λογισμικού που θα βρίσκεται συνημμένο σε ένα µήνυµα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (a message hiding malicious AI) που θα κατέστρεφε τα παγκόσμια πληροφοριακά συστήματα.
(could shut down global power systems)
Ερευνητές λένε ότι πρέπει να εξετάσουμε τη διαγραφή μηνυμάτων από αλλοδαπούς.
Λένε ότι αυτά τα μηνύματα θα μπορούσαν να περιέχουν malware που θα μπορούσαν να βλάψουν την κοινωνία
Η ανάγνωση ή η ανταπόκριση σε μηνύματα θα μπορούσε επίσης να προειδοποιήσει τους εξωγήινους για τον τόπο μας, κάτι που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο
Οι Εξωγήινοι θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν την αποκάλυψη στη Γη χωρίς καν να επισκεφτούν τον πλανήτη μας.
Ο Stephen Hawking πιστεύει ότι παίζουμε ένα επικίνδυνο παιχνίδι προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε μαζί τους.
Ο φυσικός πιστεύει ότι αν οι Εξωγήινοι ανακαλύψουν τη Γη, είναι πιθανό να θέλουν να κατακτήσουν και να αποικίσουν τον πλανήτη μας.
Αλλά ο συνιδρυτής και πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Seti, Jill Tarter, δεν πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Υποστηρίζει ότι οι εξωγήινοι που κατάφεραν να ταξιδέψουν σε ολόκληρο το σύμπαν θα είναι αρκετά εκλεπτυσμένοι ώστε να είναι φιλικοί και ειρηνικοί.
Τα βασικά πρωτόκολλα για την πρώτη επαφή τέθηκαν σε εφαρμογή τη δεκαετία του 1980, αλλά αυτά είναι απλά κατευθυντήριες γραμμές και όχι ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των εξωγήινων επαφών.
Ο Seth Shostak, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για την ανίχνευση ραδιοφωνικών σημάτων από εξωγήινους πολιτισμούς, λέει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο δράσης.
Λέει ότι η τρέχουσα απάντησή μας στους εξωγήινους, θα ήταν σαν οι Νεάντερταλ να έχουν ένα σχέδιο σε περίπτωση που εμφανιστεί η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ».
Ο κ. Shostak είναι ανώτερος αστρονόμος στο Ινστιτούτο Seti (αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης) στην Καλιφόρνια, όπου οι ερευνητές εργάζονται για την ανίχνευση ραδιοφωνικών σημάτων από το διάστημα.
Στη δεκαετία του 1990, ο κ. Shostak προήδρευσε σε μια επιτροπή η οποία προετοίμασε ένα «πρωτόκολλο 'post-detection protocol'» για τους ερευνητές που ακούνε "alien transmissions".
Αυτά όμως παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα από τότε και θεωρούνται ως κατευθυντήριες γραμμές και όχι ένα συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης της εξωγήινης επαφής.
Ο κ. Shostak είπε στην Live Science ότι οι οδηγίες λένε: «Αν λάβετε ένα σήμα, ελέγξτε το ... πείτε σε όλους ... και μην μεταδώσετε απαντήσεις χωρίς διεθνή διαβούλευση».
Το πρωτόκολλο όμως δεν έχει νομική ισχύ και ο κ. Shostak λέει ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν ούτε ελάχιστο ενδιαφέρον για την επικαιροποίησή του.
Είπε: «Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την έρευνα του SETI μέχρι στιγμής.
Το Breakthrough Listen είναι μια αναζήτηση για έξυπνη ζωή χρησιμοποιώντας δύο από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια στον κόσμο.
και ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017
Το Breakthrough Listen θα συλλέξει δεδομένα (εκπομπές χαμηλής ισχύος από τους 100  πλησιέστερους γαλαξίες) για μια περίοδο 10 ετών.
Η ικανότητα αναζήτησης θα είναι 50 φορές πιο ευαίσθητη, θα καλύπτει 10 φορές περισσότερο τον ουρανό, 5 φορές περισσότερο από το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων και 100 φορές πιο γρήγορες ταχύτητες .
Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί σήμερα το ραδιοτηλεσκόπιο Green Bank στη Δυτική Βιρτζίνια και το τηλεπικοινωνιακό τηλεσκόπιο Parkes στην Αυστραλία για να αναζητήσει ραδιοφωνικές εκπομπές από προηγμένους πολιτισμούς.
Επιπλέον, ο Automated Planet Finder στο Lick Observatory χρησιμοποιείται για την αναζήτηση οπτικών εκπομπών λέιζερ από άλλους τεχνολογικούς πολιτισμούς. 
Η πρωτοβουλία αυτή θα διαρκέσει 10 χρόνια.
πηγή 14-2-18
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5389797/Aliens-wipe-AI-messages.html


η UFO/ETI-"Extra Territorial Intelligence." θα μπορούσε να μας στείλει κακόβουλο μήνυμα Spam ή και ιό

σχετική μας ανάρτηση στις 14-2-18
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2018/02/spam-ufoeti-extra-territorial.html
αν η ανθρωπότητα λάβει  ένα μήνυμα από έναν εξω-γήινο πολιτισμό θα είναι το μοναδικά μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία του πολιτισμού.
Αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη , ένα τέτοιο μήνυμα θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την ανθρωπότητα.
Με βάση τις πολλαπλές δυνατότητες που έχουν εξερευνηθεί λεπτομερώς, οι ερευνητές εξετάζουν πώς η ανθρωπότητα θα μπορούσε να προστατευθεί από εξωγήϊνο κακόβουλο spam και ιούς.
Η μελέτη, με τίτλο "Διαστρική επικοινωνία.IX.ο καθαρισμός των μηνυμάτων είναι αδύνατος", εξηγεί πώς ένα μήνυμα από το διάστημα μπορεί να απαιτεί τη χρήση υπολογιστών για την εμφάνιση, ανάλυση και κατανόηση.
«Ένα τέτοιο μήνυμα δεν μπορεί να απολυμανθεί με βεβαιότητα και εξακολουθούν να υπάρχουν τεχνικοί κίνδυνοι που μπορούν να αποτελέσουν μια υπαρξιακή απειλή», γράφουν οι ερευνητές.
«Τα σύνθετα μηνύματα θα πρέπει να καταστραφούν στην περίπτωση του κινδύνου."
Οι ερευνητές λένε ότι ένα σφάλμα κρυμμένο στο μήνυμα θα μπορούσε να προκαλέσει όλεθρο με τις τεχνολογίες στη Γη.
Η μελέτη εμφανίστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο.
INTERSTELLAR COMMUNICATION. IX. MESSAGE DECONTAMINATION IS IMPOSSIBLE"
https://arxiv.org/pdf/1802.02180.pdf

Οι ερευνητές λένε ότι ένα μήνυμα από αλλοδαπούς δεν μπορεί να «απολυμανθεί» με βεβαιότητα
«Για οτιδήποτε πιο περίπλοκο από τις εύκολα εκτυπώσιμες εικόνες ή το απλό κείμενο, οι τεχνικοί κίνδυνοι είναι αδύνατο να εκτιμηθούν εκ των προτέρων», γράφουν οι ερευνητές.
Η μελέτη διεξήχθη από τον Michael Hippke, ανεξάρτητο επιστήμονα από το Παρατηρητήριο Sonneberg στη Γερμανία και τον John G. Learned, καθηγητή στην Ομάδα Φυσικής Υψηλών Ενεργειών  (High Energy Physics Group) στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης.
Από κοινού, εξετάζουν μερικά από τα συμπεράσματα σχετικά με τη SETI και τι είναι πιθανά η κάθε περίπτωση.
η ιδέα ότι ένας εξω-γήινος πολιτισμός θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την ανθρωπότητα, αντιμετωπίζεται επί δεκαετίες από τους επιστήμονες σαν μια ξεχωριστή δυνατότητα και εξετάζουν κατά πόσο οι κίνδυνοι υπερτερούν του πιθανού όφελους. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι θεωρητικοί πρότειναν ότι οι η ανθρωπότητα δεν πρέπει να συμμετέχει καθόλου στη SETI ή ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα για να αποκρύψουμε τον πλανήτη μας.
Όπως δήλωσε ο καθηγητής Learned στο Universe Today μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν υπήρξε ποτέ συναίνεση μεταξύ των ερευνητών του SETI σχετικά με το εάν η ΕΤΙ θα ήταν ή όχι καλοπροαίρετη:
"Δεν υπάρχει κανένας επιτακτικός λόγος για να υποθέσουμε την καλοσύνη (για παράδειγμα, ότι η  UFO/ETI-"Extra Territorial Intelligence."  είναι σοφή και ευγενής λόγω της εμπειρίας ενός αρχαίου πολιτισμού) Βρίσκω πολύ πιο συναρπαστική την αναλογία με αυτό που γνωρίζουμε από την ιστορία μας ... Υπάρχει κάποια κοινωνία οπουδήποτε που έχει καλή εμπειρία μετά από συνάντηση με έναν τεχνολογικά προηγμένο εισβολέα;
η ιδέα στο σενάριο της ταινίας Alien μου φαίνεται αξιόπιστη.
 It is much debated whether contact with ETI would benefit or harm humanity (Baum et al. 2011; Shostak 2014; Brin 2014;
Billingham & Benford 2014), and whether mankind should (Benford 2014; Gertz 2016b) or should not (Zaitsev 2011; Vakoch 2016) keep quiet in order to protect Earth from threats, or even “cloak” our planet using lasers to compensate for Earth’s transit signatures (Kipping & Teachey 2016).
Επιπλέον, αν θεωρήσουμε ότι ένα ξένο μήνυμα μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ανθρωπότητα, αυτό έχει πρακτική σημασία. Δεδομένου του τεράστιου μεγέθους του Σύμπαντος και των περιορισμών που επιβάλλονται από την Ειδική Σχετικότητα Special Relativity (i.e. no known means of FTL),  θα ήταν πάντα φθηνότερο και ευκολότερο να στείλετε ένα κακόβουλο μήνυμα για την εξάλειψη ενός πολιτισμού σε σύγκριση με ένα στόλο εισβολής. Ως αποτέλεσμα, οι Hippke και Learned συμβουλεύουν ότι τα σήματα SETI πρέπει να ελέγχονται και / ή να “decontaminated” εκ των προτέρων
Όσον αφορά το πώς ένα σήμα SETI θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή, οι ερευνητές σκιαγραφούν διάφορες δυνατότητες. Πέρα από την πιθανότητα ότι ένα μήνυμα θα μπορούσε να μεταδώσει παραπληροφόρηση που έχει σκοπό να προκαλέσει πανικό ή αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, υπάρχει επίσης η πιθανότητα να περιέχει ιούς ή άλλα ενσωματωμένα τεχνικά ζητήματα (δηλαδή, η μορφή θα μπορούσε να προκαλέσει τη συντριβή των υπολογιστών μας).
MESSAGE TYPES
There are several possible threats from an ETI message. On the most basic level, a message might represent a statement like “We will make your sun go supernova tomorrow”. True or not, it could cause wide-spread panic.

Σημειώνουν επίσης ότι, όσον αφορά το SETI, μια σημαντική επιπλοκή προκύπτει από το γεγονός ότι κανένα μήνυμα δεν είναι πιθανόν να λαμβάνεται σε ένα μόνο σημείο (thus making containment possible).  Αυτό είναι απίθανο λόγω της « Διακήρυξης Αρχών σχετικά με τις δραστηριότητες μετά την ανίχνευση της εξωγήινης νοημοσύνης », η οποία υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Ακαδημία της Αστροναυτικής το 1989 (και αναθεωρήθηκε το 2010).
 “Declaration of Principles Concerning Activities Following the Detection of Extraterrestrial Intelligence”,
Το άρθρο 6 της παρούσας δήλωσης αναφέρει τα εξής:
"Η ανακάλυψη πρέπει να επιβεβαιώνεται και να παρακολουθείται και όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τα στοιχεία της εξωγήινης νοημοσύνης θα πρέπει να καταγράφονται και να αποθηκεύονται μόνιμα στο μέγιστο δυνατό εφικτό, υπό μορφή που θα την καθιστά διαθέσιμη για περαιτέρω ανάλυση και ερμηνεία. Αυτές οι ηχογραφήσεις θα πρέπει να διατίθενται στα διεθνή ιδρύματα που απαριθμούνται παραπάνω και στα μέλη της επιστημονικής κοινότητας για περαιτέρω αντικειμενική ανάλυση και ερμηνεία ».
Ως εκ τούτου, ένα μήνυμα που επιβεβαιώνεται ότι προέρχεται από μια ΕΙΤ θα είναι πιθανότατα διαθέσιμο σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα προτού θεωρηθεί ότι απειλείται φυσικά.
Ακόμα κι αν υπήρχε μόνο ένας αποδέκτης και προσπάθησαν να κρατήσουν το μήνυμα υπό αυστηρό "lock and key" κλείδωμα, είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι άλλες ομάδες θα μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο πρόσβασης σε αυτό σύντομα.
Τότε τίθεται φυσικά το ερώτημα, τι μπορεί να γίνει; Μια πιθανότητα που προτείνουν οι Hippke και Learned είναι να ακολουθήσει μια αναλογική προσέγγιση για την ερμηνεία αυτών των μηνυμάτων, τα οποία επεξηγούν χρησιμοποιώντας το  2017 SETI Decrypt Challenge σαν παράδειγμα. Αυτή η πρόσέγγιση, που εκδόθηκε από τον René Heller του Ινστιτούτου Max Planck Institute for Solar System Research,  συνίστατο σε μια ακολουθία περίπου δύο εκατομμυρίων δυαδικών ψηφίων και σχετικών πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα.
Εκτός από το γεγονός ότι ήταν μια συναρπαστική άσκηση που έδωσε στο κοινό μια γεύση από την έρευνα SETI, η πρόκληση ήταν επίσης μεγάλη για να αντιμετωπιστούν μερικά κεντρικά ερωτήματα όταν γίνεται επικοινωνία με μια ETI. Πρωταρχικό μεταξύ αυτών ήταν το αν ή όχι η ανθρωπότητα θα μπορούσε να καταλάβει ένα μήνυμα από έναν εξωγήινο πολιτισμό και πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα μήνυμα κατανοητό (αν στέλναμε εμείς ένα αρχικά)  Όπως δηλώνουν:
"Για παράδειγμα, το μήνυμα από το" SETI Decrypt Challenge "(Heller 2017) ήταν ένα stream από 1.902.341 bits, το οποίο είναι προϊόν πρώτων αριθμών. Όπως και το μήνυμα Arecibo (Προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Ιωνόσφαιρας Αστρονομίας 1975) και το "Cosmic Calls" της Evpatoria (Shuch 2011), τα δυαδικά ψηφία αντιπροσωπεύουν το Χ / Υ μαύρο / λευκό pixel χάρτη μιας εικόνας. Όταν αυτό γίνει κατανοητό, η περαιτέρω ανάλυση θα μπορούσε να γίνει εκτός γραμμής με εκτύπωση σε χαρτί. Οποιαδήποτε βλάβη θα προέκυπτε έπειτα από την έννοια του μηνύματος και όχι από ενσωματωμένους ιούς ή άλλα τεχνικά ζητήματα ».
Βασικά, όταν πρόκειται για την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, ισχύουν οι κανόνες της ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Αν αρχίσουμε να λαμβάνουμε μηνύματα, δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε αυτά που έρχονται με μεγάλα συνημμένα και να στέλνουμε τυχόν ύποπτες αναζητήσεις στον φάκελο spam. Ω, και αν ένας αποστολέας υπόσχεται τη θεραπεία για όλες τις γνωστές ασθένειες ή ισχυρίζεται ότι είναι "deposed monarch of Andromeda" που χρειάζεται λίγα χρήματα, θα πρέπει απλά να χτυπήσουμε τη διαγραφή!
πηγή 12-2-18
https://www.universetoday.com/138521/receive-message-aliens-delete-without-reading/

Δεν υπάρχουν σχόλια: