Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Λαθρομετανάστες στα κέντρα κράτησης της Βρετανίας, παίρνουν μαθήματα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, όταν απελευθερωθούν ή απελαθούνΒρετανία, σε κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, οι ύποπτοι λαθρομετανάστες - ορισμένοι από τους οποίους έχουν προηγουμένως διαπράξει εγκλήματα - διδάσκονται πως να ειδικεύονται -σαν μπάρμαν- στην παρασκευή κοκτέϊλ ποτών φρούτων χωρίς  χωρίς αλκοόλ - γνωστά ως «mocktails»
Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, διδάσκει επίσης στους πιθανούς εγκληματίες, πως να αποκτήσουν εφόδια για να επιβιώσουν εργαζόμενοι μετά την απελευθέρωση ή την απέλασή τους.
ένα τέτοιο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών "removal centre"  υπολογίζεται ότι κοστίζει £ 30,000 το χρόνο.
προσφέρει  βραχυπρόθεσμα μαθήματα για επαγγελματική αποκατάσταση, διδάσκει στους λαθρομετανάστες πως να διπλώνουν τις τις χαρτοπετσέτες στα εστιατόρια, πως να καθαρίζουν τα παράθυρα, πως να ανοίξουν ένα καφέ-μπαρ, καθώς και μαθήματα για την οργάνωση ενός ξενοδοχείου.
Με αυτά τα μαθήματα οι λαθρομετανάστες αποκτούν τις απαιτούμενες πρακτικές δεξιότητες για να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας είτε στη Βρετανία είτε πίσω στην πατρίδα τους.
Αλλά οι επικριτές εστιάζουν στο γεγονός ότι ακόμη περισσότερα χρήματα των φορολογουμένων δαπανώνται σε ανθρώπους που κατά κύριο λόγο, δεν έχουν άδεια να βρίσκονται στη χώρα.
Τα μαθήματα στο "removal centre"  μεταναστών Morton Hall (IRC) στο Lincolnshire επισημάνθηκαν σε έκθεση του ανεξάρτητου συμβουλίου παρακολούθησης (IMB), ενός παρατηρητηρίου που ελέγχει τις συνθήκες μέσα στις φυλακές και τα κέντρα απομάκρυνσης.
Κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται στο κέντρο χωρητικότητας "400-capacity centre"  θα σταλούν πίσω στην πατρίδα τους. Ωστόσο, άλλοι θα λάβουν άδεια να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή να προστατευθούν.
Ένας εργαζόμενος στις φυλακές, ο οποίος εργάστηκε στις φυλακές στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 10 χρόνια, δήλωσε ότι τα σύντομα μαθήματα ήταν πολύ χρήσιμα, για να βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν δουλειά όταν απελευθερώνονται.
Πριν από δύο χρόνια, αποκαλύφθηκε ότι ξένοι εγκληματίες στο κέντρο Yarl’s Wood centre στο Bedfordshire, όπου κρατούνται υποτιθέμενοι παράνομοι μετανάστες για τους οποίους αναφέρεται  ότι εκκρεμεί απέλαση, αντιμετωπίστηκαν με μαθήματα χορού και γιόγκα (dance classes, yoga and bingo).
πηγή 17-4-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4417398/Cocktail-class-foreign-criminals-detention-centres.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: