Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Ο 28χρονος Ιάπωνας 'Baby Factory' που απέκτησε 20 παιδιά με παρένθετες μητέρες, κέρδισε τη νόμιμη επιμέλεια των παιδιών του και σκέφτεται να αποκτήσει από 100 έως 1000 ακόμη παιδιά, μέχρι να γεράσειTOKYO (AP) - Ένας Ιάπωνας επιχειρηματίας που κέρδισε τη νόμιμη επιμέλεια των 13 παιδιών του, που γεννήθηκαν με παρένθετη μητέρα στην Ταϊλάνδη, είναι ουσιαστικά ανώνυμος στην πατρίδα του.
Ο Mitsutoki Shigeta, που έλαβε αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών του,  από ένα δικαστήριο της Ταϊλάνδης, είναι ο γιος του ιδρυτή της ιαπωνικής τηλεπικοινωνιακής και ασφαλιστικής εταιρείας Hikari Tsushin. Ως κύριος μέτοχος κερδίζει εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε μερίσματα. Αλλά στην Ιαπωνία διατηρεί εξαιρετικά χαμηλό προφίλ.
Οι επιθετικές  tabloid αναφορές μετά την ανακάλυψη των μωρών, σε μια πολυκατοικία της Μπανγκόκ το 2014, εξαφανίστηκαν γρήγορα, πιθανόν μετά από αγωγές δυσφήμησης και πίεσης από την εταιρεία του πατέρα του. Τα μέσα ιαπωνικής γλώσσας τον αναφέρουν τώρα, ως ανώνυμο άγαμο άνδρα 28 ετών.
Οι πληροφορίες από δικαστικές αποφάσεις, από τους γιατρούς και από μια κλινική γονιμότητας, επίσης δεν βοήθησαν να αποκαλυφθεί το μυστήριο του Shigeta.
Ο Shigeta προσέλαβε τις παρένθετες μητέρες της Ταϊλάνδης πριν από την απαγόρευση και πλήρωσε μεταξύ $ 9.300 (£ 6.600) και $ 12.500 την κάθε μία, σύμφωνα με την αστυνομία.
Εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Μπανγκόκ μέσω βίντεο σύνδεσης  για να υποστηρίξει τα γονικά του δικαιώματα.
Ένας Ιάπωνας δικηγόρος, που εκπροσώπησε τον Shigeta, αρνήθηκε να συζητήσει την υπόθεση και οι ανώτεροι υπάλληλοι της εταιρείας Hikari Tsushin αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν.
Η εταιρεία ξεκίνησε ως επιχείρηση πωλήσεων τηλεφωνικών συσκευών και εξοπλισμού γραφείου και τώρα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Τόκυο και έχει περισσότερες από 180 θυγατρικές. Ο Shigeta είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις γιους του ιδρυτή της εταιρείας, Yasumitsu Shigeta. ΄Εχει επιχειρήσεις στην Ταϊλάνδη και την Καμπότζη, όπου κανόνισε τις εγκυμοσύνες, με παρένθετη μητέρα.
Τα Ιαπωνικά  tabloids  ανέφεραν το 2014 πως, ο Shigeta αποκάλυψε ότι ήθελε να παράγει 100 έως 1.000 παιδιά και ότι εάν πετύχαινε θα ξόδευε εκατομμύρια δολάρια. Επιδίωξε να αγοράσει εξοπλισμό για να παγώσει και να διατηρήσει το «υψηλής ποιότητας» σπέρμα του στο σπίτι, για να του επιτρέψει να συνεχίσει να παράγει παιδιά ακόμα και στο γήρας, σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα.
Οι αρχές της Ταϊλάνδης απέρριψαν τη δυνατότητα εμπορίας ανθρώπων και άλλων εγκληματικών κινήτρων.
Η Mariam Kukunashvili, ιδρύτρια της κλινικής  New Light στην Ταϊλάνδη (και σε άλλες 6 χώρες) που "προσέλαβε" μερικές από τις παρένθετες μητέρες των μωρών, δήλωσε στο Associated Press το 2014 ότι, ο Shigeta της είπε πως "ήθελε 10 με 15 μωρά το χρόνο και ότι ήθελε να συνεχίσει τη διαδικασία παραγωγής μωρών μέχρι να πεθάνει."
ο Shigeta της είπε επίσης ότι "ήθελε να πάει σε εκλογές και να κερδίσει χρησιμοποιώντας τις ψήφους, της μεγάλης του οικογένειας." "ήθελε μεγάλο αριθμό παιδιών για να τον κληρονομήσουν στο μέλλον
ακόμη δήλωσε πως: «το καλύτερο που μπορώ να κάνω για τον κόσμο είναι να αφήσω πολλά παιδιά».
Η περίπτωση του Shigeta, μαζί με αρκετές άλλες, ώθησαν την Ταϊλάνδη να απαγορεύσει το εμπόριο παρένθετης μητρότητας, για ξένους πελάτες. Ο νόμος αυτός έστειλε τους ξένους που αναζητούν παρένθετες μητέρες στην Καμπότζη, όπου επίσης απαγορεύτηκε αργότερα αυτή η πρακτική.
Τα Ιαπωνικά tabloids ανέφεραν ότι οι γονείς του Shigeta εντοπίστηκαν να φιλούν ένα μωρό όταν επισκέφθηκαν το γιο τους στην Καμπότζη, όπου είχε επίσης αρκετά παιδιά από παρένθετες μητέρες.
Το δικαστήριο της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι, ο Shigeta σχεδιάζει να στείλει τα παιδιά σε ένα διεθνές σχολείο και ετοιμάζει ένα σπίτι για αυτά στο Τόκιο, όπου θα τα φροντίζουν νοσηλευτές και νταντάδες. Ο δικηγόρος του στην Ταϊλάνδη δήλωσε ότι θέλει απλά μια μεγάλη οικογένεια.
κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία αποκαλούσε τον Shigeta,  Japanese 'Baby Factory' Man
Μετά τη δικαστική απόφαση ο 28χρονος Mitsutoki Shigeta, κάνει προετοιμασίες για να μεταβεί και να ζήσει με τα παιδιά του στην Ιαπωνία.
πηγή 21-2-18
http://www.wboy.com/news/japanese-father-of-13-surrogate-children-veiled-in-mystery/984437055
******************
φωτο:η 32χρονη Wassana Meechamnarn, πρώην παρένθετη μητέρα, μίλησε στον ανακριτή ως μάρτυρας για το σκάνδαλο της γέννησης  μωρών από παρένθετες μητέρες, που αφορούν Ιάπωνες επιχειρηματίες, στο αστυνομικό τμήμα Lumpini, στην Ταϊλάνδη, 25 του Αυγ, 2018.
https://www.voaindonesia.com/a/sosok-misterius-pria-jepang-pemegang-hak-asuh-13-anak-thailand/4265612.html
**********************************
Η δικαστική υπόθεση ξεκίνησε το 2014 όταν οι πράκτορες της
Μπανγκόκ Ιντερπόλ, ανακάλυψαν εννέα μωρά (ηλικίας μεταξύ δύο εβδομάδων και δύο ετών) που ζούσαν με 24 νταντάδες σε πολυτελές διαμέρισμα
οι αρχές ανησύχησαν ότι μπορούσε να συμβαίνει εμπορία ανθρώπων
ή κάποια άλλης μορφής παιδική εκμετάλλευση.
"Αυτό που μπορώ να σας πω μέχρι στιγμής είναι ότι, δεν έχω δει ποτέ μια τέτοια περίπτωση", δήλωσε στο AP  ο τότε διευθυντής της Ιντερπόλ της Ταϊλάνδης, Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας, Maj Gen Apichart Suribunya.
«Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είδους άτομα κάνουν αυτά τα πολλά μωρά», είπε.
Εκτός από τα 9 μωρά που ανακαλύφθηκαν στο διαμέρισμα της Μπανγκόκ, η αστυνομία έμαθε ότι ο Shigeta είχε άλλα τέσσερα παιδιά στην Ταϊλάνδη και άλλα τρία στην Ινδία. Πιστεύεται ότι ο αριθμός των παιδιών που έχει ο Shigeta φθάνει τα 20.
O Shigeta, ένας γνωστός άνθρωπος που δεν κατηγορήθηκε για κανένα έγκλημα, έφυγε γρήγορα από την Ταϊλάνδη αφού οι υπάλληλοι αφαίρεσαν τα παιδιά από την επιμέλεια του και ο Τύπος άρχισε την έρευνα. Στη συνέχεια, υπέβαλε μήνυση στο Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας της Ταϊλάνδης για την επιμέλεια όλων των 13 παιδιών του, στην Ταϊλάνδη.
Το κεντρικό δικαστήριο ανηλίκων και οικογενειών της Μπανγκόκ αποφάσισε να επιστρέψει τα παιδιά στον Shigeta ως μοναδικό γονέα, "δηλώνοντας ότι είναι οικονομικά σταθερός και είχε δείξει τα σχέδιά του για να τα φροντίσει", σύμφωνα με την Washington Post .
Καθορίστηκε επίσης ότι ο Shigeta δεν επέδειξε συμπεριφορά που να τον συνδέει με την εμπορία ανθρώπων.
Ο Shigeta απουσίασε από το δικαστήριο αλλά είπε μέσω του δικηγόρου του ότι προέρχεται από μια μεγάλη οικογένεια και απλά ήθελε μια δική του. Επιπλέον, έχει τα μέσα για να την συντηρήσει.
Ο Shigeta θεωρήθηκε "μοναδικός γονέας" των παιδιών, αφού οι Ταϊλανδέζες παρένθετες μητέρες είχαν υπογράψει τα δικαιώματά τους, πρόσθεσε το δικαστήριο.
Ο δικηγόρος του Kong Suriyamontol δήλωσε ότι θα έρθει σε επαφή με το υπουργείο για να συζητήσει τα επόμενα βήματα για τη μεταφορά των παιδιών από την κρατική επιμέλεια, αλλά αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει ανάλογα με την «ετοιμότητα» των παιδιών, τα περισσότερα από τα οποία είναι περίπου τεσσάρων ετών.
Ο Sam Everingham, διευθυντής της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Families Through Surrogacy της Αυστραλίας, δήλωσε ότι το σκάνδαλο είχε αποφασιστική σημασία για το κλείσιμο της πρόσβασης στην πρακτική, σε χώρες που δεν διέθεταν νόμους που να προστατεύουν παρένθετες μητέρες ή γονείς, όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδία, η Καμπότζη και το Νεπάλ.
"Η περίπτωση του Mitsutoki Shigeta είναι πολύ έξω από τον κανόνα της διασυνοριακής surrogate πατρότητας," είπε ο Everingham. «Η πατρότητα 13 παιδιών μέσω της παρένθετης μητρότητας, υπογραμμίζει την ανάγκη ρύθμισης της σε εγχώριο επίπεδο, καθώς είναι σαφώς μια απαράδεκτη κατάχρηση της περιορισμένης ομάδας παρένθετων κυήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο».
πηγή 20-2-18
https://www.theguardian.com/world/2018/feb/20/japanese-man-custody-13-surrogate-children-thai-court

Δεν υπάρχουν σχόλια: