Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Δημοφιλές ιαπωνικό πιάτο περιέχει μπλε φυσικό ζωμό για να δίνει την αίσθηση του ωκεανού, φήμες λένε ότι, το μπλε χρώμα προέρχεται από φυκοκυανίνηστο Τόκιο, σε εστιατόριο στο Kipposhi, διατίθεται ένα δημοφιλές ιαπωνικό πιάτο, που περιέχει μπλε φυσικό ζωμό και ονομάζεται  «Clear Chicken Soup Blue»
εμπνευσμένο από τον ωκεανό της Χαβάης, είναι διαυγές για να δίνει την αίσθηση του ωκεανού και παρασκευάζεται χωρίς χρωματισμό τροφίμων ή πρόσθετα.
Η σούπα ramen παρασκευάζεται με ζωμό κοτόπουλου, ζυμαρικά, φέτες χοιρινού κρέατος και αυγά.
για την παρασκευή του χρησιμοποιείται η κινεζική τεχνική που είναι γνωστή ως Chintan, κοστίζει μόνο 900 γιεν (AUD $ 10.71)
Ο κύριος Koizumi, ιδιοκτήτης του Kipposhi είδε το μπλε του ramen να γίνεται "a viral hit" μόλις δύο ημέρες αφού ανάρτησε μια φωτογραφία του, στο Instagram.
ο Koizumi  (ramen master) είναι τόσο αφοσιωμένος στην παρασκευή του μπλε του ramen, που έχει βάψει ακόμα και τα μαλλιά του με ένα ελαφρύ ροζ χρώμα, ελπίζοντας να δημιουργήσει μια ζεστή αντίθεση με το χρώμα του πιάτου, που φέρει την υπογραφή του.
Ωστόσο εάν τον ρωτήσεις πως κάνει τόσο μπλε τη σούπα του, σφραγίζει τα χείλη...
οι φήμες για το επτασφράγιστο μυστικό του, λένε ότι το μπλε χρώμα προέρχεται από τη φυκοκυανίνη, (phycocyanin)
φωτοσυνθετική χρωστική που συναντάται στα κυανοβακτήρια, στα Ροδόφυτα και στα Κρυπτόφυτα.
προέρχεται από τη σπιρουλίνα, ένα μικροσκοπικό υδρόβιο φύκι του γλυκού νερού. Χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία των τροφίμων και των καλλυντικών ως φυσική βαφή. 
(the natural colouring agent 'Lina Blue', seen in sweets and ice cream) 
πηγή  18-2-18
http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-5404721/Tokyo-restaurant-launches-blue-ramen.html
http://baonhatban.net/doc-dao-to-mi-xanh-le-o-nhat-ban-moi-nhin-qua-cu-tuong-la-tro-dua/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: