Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Ναρκέμπορας διοργάνωνε κοκορομαχίες, κατασχέθηκαν 65 κόκορες μαχητές, εξοπλισμός αιματηρών αγώνων, κοκαΐνη, ένας φασιανός και ένα ετοιμοθάνατο πιτ μπουλ

 Νέα Υόρκη, στο νησί Long Island, η αστυνομία έκανε έρευνα για ναρκωτικά στην ιδιοκτησία του 40χρονου Reynaldo Bonilla όταν, εκτός από  κοκαΐνη και κάνναβη, ανακάλυψε 65 κόκορες αγώνων, έναν φασιανό και ένα pit bull που ζούσε πάνω στα κόπρανα του.
Η SPCA εντόπισε εξοπλισμό για παράνομες κοκορομαχίες και ο Bonilla χρεώθηκε τις ανάλογες κατηγορίες για κακοποίηση ζώων.
Τα κοκοράκια που εκπαιδεύτηκαν για cockfighting θα πρέπει να υποβληθούν σε ευθανασία, επειδή δεν μπορούν να επανενταχθούν και θα τους χορηγηθούν ενέσιμα στεροειδή και άλλα χημικά, δήλωσε ο επικεφαλής της SPCA του Suffolk County, Roy Gross.
Ο  φασιανός -που ήταν παράνομα και χωρίς άδεια στην κατοχή του Bonilla - μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της φιλοζωικής οργάνωσης.
Το θηλυκό pit bull που ζούσε πάνω στα κόπρανά του, χωρίς τροφή και νερό, είχε τραύματα στο δέρμα και στην ουρά του.
Στην ιδιοκτησία κατασχέθηκε ο εξοπλισμός για κοκορομαχίες που περιελάμβανε ένα fighting ring, razor blade-like spurs, που προσαρτώνται στα πόδια των πτηνών όταν μάχονται και 'little boxing gloves' που προστατεύουν τα πτηνά όταν εκπαιδεύονται για μάχες.
«πρόκειται για αιματηρό άθλημα», είπε ο Roy Gross. Οι θεατές που στοιχηματίζουν στους αγώνες, θέλουν να δουν τα πουλιά να κομματιάζουν το ένα το άλλο, να βλέπουν το αίμα και γενικά να
αιμορραγούν. Είναι βάρβαρο. Γενικά αγωνίζονται μέχρι θανάτου», είπε.
Οι ερευνητές δεν έχουν αποφανθεί εάν οι αγώνες διεξάγονταν μέσα στην ιδιοκτησία ή αν τα εκπαιδευμένα πτηνά μόνο διαβίωναν εκεί  στο χωριό Brentwood στο Long Island.
Ο Roy Gross διευκρίνησε επίσης ότι, μερικές φορές διατηρούν παγώνια ως πτηνά φύλακες (guard birds) και τα ταϊζουν με κότες για να δημιουργούν μαχητές'superstrong fighters' και αυτό ίσως εξηγεί την παρουσία του φασιανού στην ιδιοκτησία του Bonilla.
Η Newsday ανέφερε ότι η αστυνομία είχε μεταβεί στην ιδιοκτησία του του Bonilla, στο Brentwood, τον Μάιο του 2015, για παρόμοια έρευνα ναρκωτικών. Στη συνέχεια, βρήκαν 45 κόκορες μαχητές που  τους κρατούσε σε ένα υπόστεγο, εξοπλισμό  και φαρμακευτικά σκευάσματα για κοκορομαχίες.
πηγή  10-2-18
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5376601/Long-Island-man-arrested-cockfighting-charges.html
σχετικό 16-5-17
https://www.nbclosangeles.com/news/local/Cockfighting-Bust-in-Val-Verde-422603114.html
18-10-12 The cache of barbaric cock-fighting spurs seized from Britain's biggest cock fighting ring: But father and son who kept nearly 500 birds ESCAPE jail
πηγήhttp://www.dailymail.co.uk/news/article-2219715/The-cache-barbaric-cock-fighting-spurs-seized-Britains-biggest-cock-fighting-ring-But-father-son-kept-nearly-500-birds-ESCAPE-jail.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: