Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Η νέα γενιά παιδιών με τα iPads και τα smartphones, δυσκολεύεται να κρατήσει μολύβι για να μάθει γραφή


Λονδίνο,    η  νέα γενιά παιδιών με τα iPads και τα smartphones δυσκολεύονται σε παραδοσιακές λεπτές κινητικές δεξιότητες, όπως το να κρατήσουν ένα μολύβι για να μάθουν να γράφουν.
Τα νήπια δυσκολεύονται να πιάσουν μολύβια, καθώς η υπερβολική χρήση των οθονών αφής αφήνει τους μυς στα χέρια τους πολύ αδύναμους
η επιδεξιότητα των παιδιών χάνεται λόγω υπερβολικής χρήσης τηλεφώνων με οθόνη αφής (touchscreen phones and tablets),
οδηγούνται σε σε έλλειψη ευκινησίας στο χέρι τους, από τη στιγμή που αρχίζουν το σχολείο και διδάσκονται να γράφουν.
Οι προηγούμενες γενιές περνούσαν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, ασχολούμενες με πιο παραδοσιακές δεξιότητες όπως οι τέχνες και οι τεχνικές που ενισχύουν τις λεπτές κινητικές δεξιότητες.
Καθώς τα παιδιά χρησιμοποιούν τα χέρια τους λιγότερο για να κρατούν πινέλα, ψαλίδια και κραγιόνια και δεν χρησιμοποιούν πιο παραδοσιακά παιχνίδια, οι μύες στον ώμο, τον αγκώνα και τον καρπό δεν αναπτύσσονται σωστά.
όπως δήλωσε η Sally Payne, της Heart of England NHS Foundation Trust «τα παιδιά δεν αναπτύσσουν τις βασικές δεξιότητες κίνησης που χρειάζονται για να κρατήσουν ένα μολύβι»
Ο Εθνικός Σύνδεσμος Χειρογράφου [National Handwriting Association (NHA)] προειδοποίησε ότι η υπερβολική χρήση των οθονών αφής αμβλύνει την ανάπτυξη των μυών των μικρών παιδιών,
και οδηγεί σε δυσγραφία.
Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το 58 τοις εκατό των παιδιών ηλικίας κάτω των δύο χρόνων, είχαν χρησιμοποιήσει ένα  tablet κινητού τηλεφώνου.
Πολλοί βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν επίσης εγκαταστήσει διαδραστικές «έξυπνες κάρτες», καθώς και υπολογιστές με οθόνη αφής για να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες από νεαρή ηλικία.
Οι δάσκαλοι έχουν επίσης προειδοποιήσει για τη μειωμένη επιδεξιότητα των παιδιών.
Ο Bob Drew, διευθυντής της Σχολής Βρεφών Gearies στο Redbridge του Ανατολικού Λονδίνου, προειδοποίησε για τις ενδείξεις αδυναμίας εκτέλεσης απλών καθηκόντων λόγω αδύναμων χεριών, για τον αντίκτυπο του πιο καθιστικού τρόπου ζωής και  την αύξηση της εικονικής κοινωνικής αλληλεπίδρασης, σε πραγματικό χρόνο με την απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο
πηγή 26-2-18
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5435015/Touchscreen-happy-children-weak-hold-pencil.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: