Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

Κορυφαίο αστρολογικό γεγονός της χρονιάς, η πανσέληνος του Οκτώβρη "Harvest Moon" με επιρροή μιας εβδομάδας. Η αλλαγή εποχής στη Μητέρα Γη, μας προσφέρει νέες δονήσεις για να εργαστούμε στο μέγιστο δυνατό δυναμικό μας


στις 5-10-17, το φεγγάρι της συγκομιδής "Harvest Moon"  φώτισε  με μοναδική λαμπρότητα, τις χώρες του βόρειου ημισφαιρίου.
 Πανσέληνος Harvest Moon ή φεγγάρι της συγκομιδής θεωρείται παραδοσιακά η πρώτη πανσέληνος μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία (φθινοπωρινή ισημερία ή "ίση μέρα ίση νύχτα" -όπου αρχίζει τυπικά το φθινόπωρο- είχαμε στις 22 Σεπτεμβρίου, για τους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον γήινο ισημερινό, ενώ στην Ελλάδα συνέβη στις 26 Σεπτεμβρίου)
Η πανσέληνος Harvest Moon πραγματοποιείται γύρω στις 22 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, κάθε τρία χρόνια σημειώνεται τον Οκτώβριο.
έχει ξεχωριστό αστρονομικό ενδιαφέρον επειδή ο χρόνος ανάμεσα στη μία ανατολή του φεγγαριού και στην επόμενη μειώνεται αρκετά, και μάλιστα η διαφορά είναι αντιληπτή.
Λόγω της μικρής γωνίας που σχηματίζει η τροχιά του φεγγαριού γύρω από τη Γη, για αρκετά βράδια στη σειρά φαίνεται σαν να έχουμε πανσέληνο.
Κι επειδή το φεγγάρι είναι πολύ κοντά στον ορίζοντα, το Harvest Moon γίνεται βαθύ πορτοκαλί (λόγω της καμπύλης του φωτός στην ατμόσφαιρα) επειδή το βλέπουμε μέσα από το πάχος της ατμόσφαιρας της γης (που το αναγκάζει να αλλάξει χρώμα)
όταν υψώνεται στο κέντρο του ουρανού, λάμπει λαμπρό λευκό.
 κατά τη διάρκεια του Harvest Moon, το φεγγάρι φαίνεται πιο μεγάλο, πρόκειται για μια οφθαλμαπάτη που ονομάζεται «Moon Illusion».

τα Harvest Moons είναι σπάνια τον Οκτώβρη και εμφανίζονται μόνο 18 φορές μεταξύ του 1970 και του 2050.

Ο φωτογράφος Jamie Russell "συνέλαβε" με το φακό του, το  Harvest Moon, σαν χρυσαφένια σφαίρα στον ουρανό, πάνω από το Solent από το Isle of Wight, στις 6-10-17 όταν εμφανίστηκε με μοναδική λαμπρότητα κοντά στον ορίζοντα -είναι το πιο κοντινό στη φθινοπωρινή ισημερία-
για αιώνες οι αγρότες περίμεναν το φεγγάρι συγκομιδής για να συλλέξουν τη σοδειά τους και να προετοιμαστούν για το χειμώνα, χρησιμοποιώντας το λαμπρό του φως, που μεγάλωνε  τη μέρα εργασίας.
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4957518/Harvest-moon-pictured-Solent-Isle-Wight.html
🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁
Η πανσέληνος του Οκτώβρη, πνευματικά είναι γνωστή ως Hunter Moon ή Blood Moon.
Πρόκειται για ένα κορυφαίο αστρολογικό γεγονός της χρονιάς, με επιρροή μιας εβδομάδας.
στην Πανσέληνο της συγκομιδής, θα απολαύσουμε τους κόπους των προσπαθειών μας.


Αυτή η  πανσέληνος του Οκτωβρίου ( πέφτει στον άξονα κριού- ζυγού με επίκεντρο τη σελήνη στον κριό) στον Κριό που ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς (είναι ζώδιο της δημιουργικής ορμής και του πνεύματος)  φέρνει ένταση και πάθος στη ζωή μας.
Φέρνει στην επιφάνεια τάσεις και ανάγκες και συμβάλλει σε ένα "ξεκαθάρισμα" από καθετί, που πρέπει πλέον να ξεπεράσουμε.
Θα απελευθερωθούμε από το παλιό για να εμφανιστεί κάτι νέο.
Η αλλαγή εποχής στη Μητέρα Γη, μας προετοιμάζει για μια "στροφή" για να δώσουμε στον εαυτό μας χρόνο και να εγκλιματιστούμε στις νέες δονήσεις που μας προσφέρονται.
Με την πανσέληνο του Οκτώβρη στον Κριό, μας ζητείται να επιταχύνουμε, να αναλάβουμε δράση και να αρχίσουμε να διεκδικούμε τη ζωή μας.
Δεν μπορούμε πλέον να κρυβόμαστε στις σκιές, και να περνούμε τον χρόνο μας μόνο με σκέψεις, τώρα ήρθε η ώρα να δράσουμε.
Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη και να προχωρήσουμε μπροστά με σταθερότητα.
Η πανσέληνος στον Κριό, μας υπενθυμίζει ότι πάντα υπάρχουν εμπόδια στη ζωή. Πάντα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ξεπεράσουμε ή πράγματα που μειώνουν την ενεργητικότητά μας, αλλά όταν πιστεύουμε στον εαυτό μας, τον γνωρίζουμε και συντονιζόμαστε με την επιθυμία της καρδιάς μας, όλα είναι δυνατά.
Η ενέργεια του Κριού, είναι να πιστέψουμε στον εαυτό μας τόσο πολύ, ώστε τα εμπόδια να μας φαίνονται μικρά σε σύγκριση με τις δυνατότητές μας.
Η ενέργεια του Κριού είναι να εμπιστευτείς τον εαυτό σου, να βρεις την ανεξαρτησία σου και να προχωρήσεις μπροστά προς την κατεύθυνση που γνωρίζεις ότι είναι η σωστή.
Πρόκειται για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης αίσθησης του εαυτού μας και τη γνώση για το ποιοι είμαστε πραγματικά.
Η ζωή στο παρελθόν και στις σκιές δεν είναι πλέον η επιλογή μας. είναι η ώρα να "αναδυθούμε" και να αναλάβουμε δράση για ότι θεωρούμε δίκαιο για εμάς.
Ανεξάρτητα από τα όποια εμπόδια βρίσκονται στο δρόμο μας, ξεκαθαρίζουμε τι θέλουμε και στη συνέχεια λαμβάνουμε μέτρα για να συμβεί αυτό που επιδιώκουμε.
Η πανσέληνος του Κριού υποστηρίζει το άλμα σε ότι πιστεύουμε, εμείς απλά πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα.Η πρωταρχική τάση που θα εκδηλωθεί είναι η παρόρμηση για δράση.
Αυτή η πανσέληνος μπορεί να γίνει γέφυρα για νέους κόσμους στη ζωή μας και να μας φέρει μεγάλες και πιθανόν οριστικές αλλαγές.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι, πρόκειται να βοηθήσει ιδιαίτερα εκείνους που αυτή την τελευταία περίοδο εργάστηκαν, με σκοπό να δουν αλλαγές στη ζωή τους.
Όσοι προσπάθησαν πολύ για ένα έργο, τώρα θα καταφέρουν να το εκπληρώσουν. Είναι μία μεγάλη στιγμή.
Είναι η στιγμή να απολαύσουμε τους κόπους των προσπαθειών μας.

Το Full Moon του Οκτωβρίου φέρνει πολλή δύναμη και ένταση που όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη ζωή μας, για να βρούμε τη δύναμή μας και να εργαστούμε στο  μέγιστο δυνατό δυναμικό μας.
Ωστόσο έχει και μια "άλλη πλευρά"
ενώ η δυνατότητα μετάβασης σε αυτό που θέλουμε φαίνεται υπέροχη, μας ζητείται επίσης να εξετάσουμε πως οι ενέργειές μας επηρεάζουν τον κόσμο γύρω μας.
(We all know the saying- with great power comes great responsibility-)
ενώ μπορούμε να αντλήσουμε μεγάλη δύναμη, μας ζητείται επίσης να αναλάβουμε την ευθύνη για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε αυτή την εξουσία.
είναι μια στιγμή για να αναρωτηθούμε "πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τη δύναμή μου?"
επειδή αυτή η πανσέληνος μπορεί να προκαλέσει εντάσεις, ίσως πρέπει επίσης να κάνουμε μερικά βήματα πίσω και να σταματήσουμε να επιβάλλουμε τη δύναμη μας στους άλλους.
χρειάζεται να δημιουργήσουμε ισορροπία και υγιείς σχέσεις καρδιάς. Μερικοί άνθρωποι όταν η ζωή γίνεται σκληρή, χρησιμοποιούν την κοσμική ενέργεια που προσφέρεται ως τρόπο για να αποκτήσουν έλεγχο και να υπηρετήσουν το εγώ τους.
Χρειάζεται προσοχή στο πως επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε τη δύναμη μας.
Η ισχυρή ενέργεια αυτής της πανσελήνου μας δείχνει τις λύσεις για να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια αντιμετωπίζουμε, αλλά ωθούμενοι από την καρδιά και όχι από το εγώ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: