Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

6χρονος γνωρίζει να πιλοτάρει αεροπλάνο, η άριστη γνώση του αποτελεί μυστήριο

ένα απίστευτα έξυπνο 6χρονο αγοράκι, γνωρίζει όλα όσα χρειάζονται για να πετάξει με αεροπλάνο.

Η πτήση της Etihad Airways (από UAE στο Morocco) μόλις είχε προσγειωθεί στην πόλη Al Ain, στο Αμπού Ντάμπι.
ο 6χρονος τράβηξε την προσοχή  του αεροσυνοδού με τον τρόπο που μιλούσε για τα πτερύγια του αεροσκάφους, τα μέτρα ασφαλείας και τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Ο αερομεταφορέας επέμενε να μεταφέρει το παιδί στο πιλοτήριο για να συναντήσει τους πιλότους μετά την αποβίβαση των επιβατών.
ο πιλότος, καπετάνιος Samer Yakhlef προσκάλεσε τον 6χρονο Adam Mohammed Amer, για να δει τις εσωτερικές λειτουργίες του αεροπλάνου.
έμεινε έκπληκτος όταν ο μικρός εξήγησε στους πιλότους, πως λειτουργούσε το σύστημα πτήσης και επιβράδυνσης του αεροπλανου. Ο αξιολάτρευτος μικρός Adam (Egyptian-Moroccan origin) γνώριζε όλα τα όργανα του αεροσκάφους και τι έκαναν όλα τα κουμπιά.
το πανέξυπνο αγόρι φαινόταν να γνωρίζει τόσα πολλά, όσα χρειάζονται, για  να πετάξει το αεροπλάνο.
Μάλιστα κυκλοφόρησε και βίντεο, που δείχνει την άριστη γνώση του παιδιού σχετικά με την πτήση Etihad Airways.
το βίντεο έγινε γρήγορα viral στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο views
[ He is filmed saying knowledgeably: 'Some planes have a Ram air turbine. It gets emergency systems back on if the engines fail. The Ram [air] turbine can help to bring back the systems.
'But due to the no-engine power, the landing gear doors will not come up. After that you have to do something else to lower the flaps. You have to drop the gear by gravity alone.
'And if you have no hydraulics and your plane is taking right, you reduce engine 1 and increase engine 2 then the plane will go level again.']

Ο μικρός (που πάει στην πρώτη τάξη  στο Al Ain Choueifat School) είπε στον εντυπωσιασμένο καπετάνιο, ότι το όνειρο του είναι να γίνει πιλότος και πρόσθεσε "θα γίνω καπετάνιος, όπως και εσείς"
Κανένας από τους γονείς του που μένουν στα UAE εδώ και 10 χρόνια, δεν προέρχεται από "αεροπορικό υπόβαθρο"
Ο περήφανος πατέρας του Mohammed Amer, που εργάζεται στη διοίκηση του Al Ain Football Club, δήλωσε ότι ο Adam ενθουσιαζόταν πάντα με τα παιχνίδια αεροπλάνα, από την ηλικία του ενός έτους.
 είπε" ο Adam κρατούσε ένα ρολό χαρτί ή τη σφουγγαρίστρα της κουζίνας και προσποιούνταν ότι είναι αεροπλάνο που πετάει.
όταν μπαίνει σε ένα κατάστημα παιχνιδιών, το πρώτο πράγμα που προσέχει είναι τα αεροπλάνα."
"Διψάει πάντα για γνώση και ρωτάει τα πάντα, γνωρίζουμε ότι για να αναπτύξουμε τις ικανότητες  του, πρέπει να του δίνουμε τη δυνατότητα να ρωτάει και να μαθαίνει "
" ο Adam έχει μια «δίψα για γνώση» και διαρκώς διαβάζει για όλα τα πράγματα της αεροπορίας", συνέχισε.


Πάντα περίεργο, το αγόρι παρακολουθεί ντοκιμαντέρ, διαβάζει αεροπορικά περιοδικά και διεξάγει τη δική του έρευνα στο διαδίκτυο μέχρι να απομνημονεύσει τους διάφορους τύπους αεροσκαφών, μαζί με τα διαφορετικά μεγέθη και μέρη τους. Μιλάει στους γονείς του σχετικά με το διάστημα, τους πυραύλους και τα αεροπλάνα μεταξύ διαφόρων άλλων θεμάτων. 
Η μητέρα του, Najat El Hathout, άρχισε να του διδάσκει την αγγλική γλώσσα από τότε που ήταν εννέα μηνών, διαβάζοντας του ιστορίες και χρησιμοποιώντας εφαρμογές. Μέχρι την ηλικία των τριών, το αγόρι μιλούσε αγγλικά άπταιστα. 
Ενώ ο Αδάμ γοητεύτηκε για πρώτη φορά με ελικόπτερα, το νέο του αγαπημένο είναι το Airbus A380.
Ο  Adam δήλωσε στο Khaleej Times (τηλεφωνικά) ότι το πάθος του για τα αεροπλάνα προέρχεται από την επιθυμία του να "έχει φτερά και να πετάει σαν τα πουλιά".
 είπε: «Όταν γίνω καπετάνιος, ο δάσκαλός μου θα είναι ο επιβάτης μου και θα τον πάρω στο Λονδίνο, στο Heathrow. Θέλω να ταξιδέψω στην Αμερική, στον Βόρειο Πόλο, στον Νότιο Πόλο και στους επτά ουρανούς ».

Οι γονείς του λένε ότι το παιδί σε προηγούμενες πτήσεις, είχε επίσης επισκεφτεί πιλοτήρια. Αυτή τη στιγμή εξετάζουν σχολές αεροπορίας που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ταλέντου του.
πηγές 4-10-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4948540/Five-year-old-knows-planes.html

https://www.khaleejtimes.com/nation/abu-dhabi/video-6-year-old-uae-boy-knows-how-to-fly-a-plane
πως απέκτησε όλη αυτή τη γνώση το 6χρονο αγόρι? τι σημαίνει αυτή η ασυνήθιστη για την ηλικία του συμπεριφορά και το μεγάλο του ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο τομέα? Μήπως μόνο το υπερφυσικό μπορεί να δώσει κάποια πιθανή απάντηση?
ασυνήθιστη συμπεριφορά που παραπέμπει σε περασμένη προσωπικότητα?
περίπτωση μετενσάρκωσης?
ο κοινωνικός του ρόλος και το επάγγελμα που κατείχε σε περασμένη ζωή εμφανίζεται τώρα  στο παιχνίδι του?
Μπορεί η ψυχή να αναγεννηθεί μεταφέροντας αναμνήσεις περασμένων ζωών;
ίσως η έρευνα στο πεδίο μιας ανορθόδοξης επιστήμης, (για τη συνέχιση της ψυχής του ατόμου από το ένα ανθρώπινο σώμα στο άλλο) δώσει κάποτε μια πιθανή απάντηση σε αυτά τα απίστευτα φαινόμενα.

Μια από τις πρώτες σοβαρές μελέτες μετενσάρκωσης πραγματοποιήθηκε από τον Δρ Ian Stevenson (1918 - 2007) πρώην επικεφαλής του τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συστηματικά και σχολαστικά εξέτασε και παρακολούθησε τουλάχιστον 2.000 περιπτώσεις αυθόρμητης ανάκλησης του παρελθόντος  από παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών.
Από τις χιλιάδες περιπτώσεις που είχε εξετάσει, επέλεξε 20 εξαιρετικά παραδείγματα ενδεικτικά μιας ύπαρξης του παρελθόντος. Αυτά είναι στοιχεία πληροφοριών που το παιδί δεν θα μπορούσε να έχει αποκτήσει με τα συνήθη μέσα.
Συγκέντρωσε  τα ευρήματά του στο  κλασικό βιβλίο "Είκοσι υποθέσεις που υποδηλώνουν τη μετενσάρκωση"  (Twenty Cases Suggestive of Reincarnation.)
Ο Stevenson αποφάσισε να επικεντρώσει την έρευνά του στους πολύ νέους - πρώτον, επειδή τα παιδιά είναι πολύ αυθόρμητα και δεν έχουν εκτεθεί πολύ σε εξωτερικές πληροφορίες μέσω τηλεόρασης ή ταξιδιού. Δεύτερον, οι περισσότερες περιπτώσεις αυθόρμητης ανάκλησης του παρελθόντος συμβαίνουν όταν το παιδί είναι μεταξύ 2 και 4 ετών και τα παιδιά έχουν την τάση να χάνουν τη μνήμη καθώς μεγαλώνουν.

Ο 6χρονος έγινε πιλότος της Etihad Airways για μια μέρα Μετά το βίντεο όπου φάνηκαν οι γνώσεις του, η Etihad Airways κάλεσε τον Adam Mohammed Amer, αιγυπτιακής-μαροκινή καταγωγής, να πετάξει με το αγαπημένο του Airbus A380 στην ακαδημία κατάρτισης Etihad, σε μια προσπάθεια να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του, να πετάξει ένα αεροπλάνο.
ο Adam με κουστούμι πιλότου  πέταξε έναν προσομοιωτή που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης των πιλότων.
Το παιδί πέρασε περίπου πέντε ώρες ως πιλότος.
το συγκινητικά όμορφο βίντεο στη διεύθυνση
12-10-17
 https://www.khaleejtimes.com/nation/abu-dhabi/video-6-year-old-becomes-etihad-pilot-for-a-day

Δεν υπάρχουν σχόλια: