Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Ανακάλυψαν σκελετό δράκου στην Κίνα? ο θρύλος του Δράκου σε όλες τις Μυθολογίες, απολιθώματα ενδεικτικά της ύπαρξής τους, από βιολογική άποψη.


στη βόρεια Κίνα πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τον μήκους 60 ft σκελετό ενός νεκρού δράκου.
Οι παραδοσιακοί κινέζοι δράκοι δεν έχουν πτερύγια και απεικονίζονται να «κολυμπούν» στον αέρα, αντί να χτυπάνε τα φτερά τους, όπως φαίνεται στη δυτική μυθολογία.
Αυτή η απεικόνιση και η ανατομία του περίεργου σκελετού έπεισαν τους κατοίκους της πόλης Zhangjiakou, στη βόρεια επαρχία Hebei της Κίνας, ότι έχουν ανακαλύψει έναν σκελετό δράκου.
Τα πλάνα που τραβήχτηκαν από διάφορους μάρτυρες στη σκηνή δείχνουν δεκάδες χωρικούς να έχουν κάνει κύκλο γύρω από τα απομεινάρια του δράκου, που περιλαμβάνουν ένα μεγάλο κρανίο, δύο μικροσκοπικούς ώμους και στη συνέχεια  επεκτείνονται κατά μήκος του γρασιδιού.

Στην ιστοσελίδα,  www.wukong.com , οι χρήστες έγραψαν ότι ο σκελετός μοιάζει με κινηματογραφικό κατασκεύασμα που δημιουργήθηκε με οστά αγελάδων ή προβάτων, για κάποια ταινία

Οι τοπικές αρχές στο Zhangjiakou δεν έχουν ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με το αποκαλούμενο απομεινάρι δράκου.

Ανεξάρτητα από την προέλευση του σκελετού, το βίντεο έχει προβληθεί ήδη,  πάνω από 10 εκατομμύρια φορές.
Ωστόσο οι εικόνες που εμφανίζονται στα κινεζικά μεσα ενημέρωσης δείχνουν ότι οι ντόπιοι (που καβαλούν τον σκελετό) πιστεύουν ότι πρόκειται για φάρσα, γιατί αν πραγματικά πίστευαν ότι ήταν δράκος θα έδειχναν μεγαλύτερο σεβασμό στο αντικείμενο.
πηγή 17-10-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4987972/Bizarre-60ft-long-dragon-skeleton-discovered-China.html
ο θρύλος του δράκου 
μπορεί να οφείλεται στην ύπαρξη μεγάλων φιδιών ή κροκόδειλων (ή ακόμη stray dino's)
σε έργα του Μεσαίωνα απεικονίζεται με σώμα φιδιού και πρόσωπο κροκόδειλου, μερικές φορές έχει και φτερά.
οι θρύλοι των δράκων προήλθαν μάλλον από την ανακάλυψη των οστών δεινοσαύρων.
όλες οι υποτιθέμενες αναφορές για δράκους φαίνεται να προέρχονται από τους reptilians, τα απολιθώματα, ή από την καθαρή μυθολογία.
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν μεγάλα ερπετά σε όλο τον κόσμο. Επειδή είναι ψυχρόαιμα, πρέπει να απορροφούν θερμότητα από το περιβάλλον τους.
Τα μικρά ερπετά έχουν μεγαλύτερο λόγο επιφάνειας προς όγκο και έτσι γίνονται πιο ζεστά ταχύτερα. Έτσι όλα τα σημερινά μεγάλα ερπετά γης ζουν στις τροπικές περιοχές.

Ωστόσο επίσης, ο κυτταρικός μεταβολισμός δημιουργεί θερμότητα, ακόμη και σε ψυχρόαιμα ζώα.
Όσο μεγαλύτερο είναι το σώμα, τόσο περισσότερη θερμότητα παράγεται και διατηρείται λόγω κυτταρικών μεταβολικών χαρακτηριστικών.
Έτσι, σε μερικές περιπτώσεις, στα ζώα με ψυχρό αίμα ο γιγαντισμός μπορεί να μην είναι ένας παράγοντας ενάντια σε μεγαλύτερες εκδοχές των σύγχρονων ζώων, αλλά ένα πλεονέκτημα γι 'αυτές.
Σχετικά με το θέμα της αναπνοής φωτιάς - έχει προταθεί ότι αυτό σχετίζεται με τις κινήσεις της γλώσσας των φιδιών και των σαυρών.

σημαντική αναφορά στην ύπαρξη του δράκου
1) Edward Topsell's 'Historie of Serpentes', pub. 1608,

2) Janet & Colin Bord's 'Ancient Mysteries of Britain', pub. Grafton, 1986 (this has a whole chapter on 'Dragonlore' and how it relates to sites in the UK)

μπορεί να υπάρχει ένας πυρήνας αλήθειας στην ύπαρξή του σε αυτό που αποκαλούμε "μνήμη φυλής" (έμφυτη μνήμη για πολλά ζώα και συχνά ενστικτώδη φόβο για τα φίδια)

Τα όνειρα και τα αρχέτυπα μας πρέπει να επηρεάζονται από τον βαθιά ριζωμένο προγραμματισμό που κληρονομούμε (με οποιονδήποτε τρόπο) από τους προγόνους μας.
μια κοινή πρακτική τόσο στη Ρώμη όσο και στον μεσαίωνα ήταν να φέρει πίσω τα πιο περίεργα ζώα.Τα μεγάλα φίδια και οι κροκόδειλοι ήταν πολυπόθητα ευρήματα, όπως ήταν στο μυαλό εκείνη την εποχή, οι δράκοι.
σε μια εξαιρετέα περίπτωση, μια εκκλησία στην Ιρλανδία υποτίθεται ότι διέθετε ένα κρανίο δράκου που σκοτώθηκε από έναν από τους πρώτους πατέρες εκεί.
-το απολιθωμένο κρανίο -που φυλάσσεται σε λειψανοθήκη- φαίνεται να ανήκει σε γιγαντιαία σαλαμάνδρα μήκους 6-7 ποδιών.
οι αναφορές στους δράκους είναι ατέλειωτες κυρίως σε βιβλικούς χρόνους.
Τα μυθικά ζώα έχουν κερδίσει αξιοπιστία και πίστη από αυτές τις αναφορές.
Μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση για το πώς οι δράκοι θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί από γνωστά ζώα, βρίσκεται στο βιβλίο "Flight Of Dragons" του Peter Dickinson. Εξηγεί πως οι δράκοι εξελίχθηκαν από τους δεινόσαυρους και την Πύρινη Αναπνοή τους
Fire Breathing (something to do with letting of the gases that it used to fly with), την πτήση τους " flight" και άλλα πράγματα όπως το "gold hoarding"
σχετικός ο σύνδεσμος
https://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/1850284113/ref=sr_aps_books_1_1/202-2568935-0988636

Δράκοντες, μύθοι και παραδόσεις

Η παρουσία των δράκων υπάρχει στην Παγκόσμια Τέχνη, σε όλες τις Μυθολογίες σχεδόν όλων των πολιτισμών. Υπάρχουν δράκοι από την Ινδία ως την Ουαλλία και από την Αμερική ως την Κίνα, από την Ελλάδα ως το Μεξικό,από την Αίγυπτο ως τη Μεσοποταμία. Παίρνει διάφορες μορφές, σαν ερπετό σα φίδι, σα φτερωτός δράκοςσαν τον ουράνιο αστερισμός του Δράκοντα γύρω από τον Πολικό Αστέρα. Μέχρι και σήμερα οι Δράκοι, αν και έχουν ταυτιστεί από την εκκλησία με τον Διάβολο, εξάπτουν την φαντασία αναρίθμητων συγγραφέων και οπαδών της φανταστικής λογοτεχνίας.Μήπως υπήρξαν Δράκοι στο παρελθόν και η ύπαρξη τους αποτυπώθηκε στη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας;ή μήπως η λέξη Δράκος συμβολίζει απλώς την ιδιότητα της δύναμης και σοφίας;

πηγή esoterica
 Οι δράκοι είναι σύμβολα σοφίας και εσωτερικής δύναμης.
Ειδικά στην Ινδία αλλά πολύ περισσότερο στην Κίνα ο Δράκος συμβολίζει την Σοφία. Όταν ο Κομφούκιος γνώρισε τον Λάο Τσε είπε ότι εκείνη την ημέρα γνώρισε έναν Δράκο. Επίσης μην ξεχνάμε ότι το πρωταρχικό σύμβολο του Ταό με τον Γιν Γιανγκ αποτελείται από δύο Δράκους, έναν χρυσό και έναν ασημένιο που παλεύουν μεταξύ τους.
Στη Δύση συνδέθηκε περισσότερο με την έννοια του προστάτη, του φύλακα. Αν είναι δράκος που έρπει δείχνει την δύναμη που κατέρχεται (την κοιμισμένη Κουνταλίνι που θα έλεγαν και οι Ινδοί). Αν είναι φτερωτός Δράκος τότε είναι η Δύναμη και η Βούληση του Πνεύματος.

o Δράκος αναφέρεται σαν:"Μυθικό τέρας" που στη Δύση επιβίωσε μόνο σε σφραγίδες κτλ ώς εραλδικός γρύπας, "δαίμονας" που αιχμαλωτίστηκε απο τον 'Αγιο Γεώργιο κλπ. Στη πραγματικότητα ...ένα προκατακλυσμιαίο όν που έχει εκλείψει.
ο 'Οφις και ο Δράκοντας ήταν και οι 2 σύμβολα της Σοφίας, της Αθανασίας και της Επαναγέννησης.
'Οπως το φίδι αποβάλει το παλαιό δέρμα του για να ξανεμφανιστεί και πάλι με ένα καινούργιο, έτσι και το Αθάνατο Εγώ, απορρίπτει τη μία προσωπικότητα για να πάρει μία άλλη.("Theosophical Glossary")
Ο φτερωτός Δράκος ως σύμβολο του Μυημένου ή του απελευθερωμένου Ανθρώπου αντλεί τη σημειολογία του και από το γεγονός ότι είναι κατ'ουσία μία απεικόνιση ενός φιδιού που διαθέτει πλέον Φτερά. Έχει δηλαδή ξεφύγει από την περιοριστική γήινη κατάσταση και απέκτησε - μέσω της Μύησης ή εξέλιξής του - τα μέσα της απελευθέρωσης


Στην Κινέζικη κοσμοθεωρία όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, αντιπροσωπεύει την σοφία αλλά και την δύναμη (εσωτερική ενέργεια).Υπάρχει η άποψη που μοιάζει πάρα πολύ με την θεωρία της Kundalini, ότι μέσα στον άνθρωπο βρίσκεται κοιμισμένος ένας δράκος ο οποίος με την κατάλληλη άσκηση (πολεμικές τέχνες, Chi Kung, διαλογισμός)αυτός ξυπνάει και αρχίζει να χορεύει στο σώμα, με θαυμαστά αποτελέσματα.
Στην Δυτική παράδοση ο Δράκος ( σε μερικές εσωτερικές σχολές) συμβολίζει την σεξουαλική δύναμη και ορμή και ο Άγιος Γεώργιος συμβολίζει την εργασία που πρέπει να γίνει για να ελεγχθεί αυτή η δύναμη και να χαλιναγωγηθεί. Συμβολίζει την δύναμη που έρχεται μέσω της εγκράτειας αφού καταφέρει κάποιος και καταπολεμήσει την επιθυμία (δράκο).
υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με την μελέτη του αποσυμβολισμού, της απεικόνισης σε διάφορους πολιτισμούς και εποχές των Δράκων σχεδών αποκλειστικά. Και αρκετά sites που αναφέρονται κυρίως στους Δράκους και στη Μυθολογία τους.

 για το αν υπήρξαν Δράκοι στο παρελθόν,    ξέρουμε πολύ λίγα για την ανθρώπινη εξέλιξη ως είδος και υπάρχουν απόψεις που υποστηρίζουν ότι ανθρώπινες μορφές ίσως και να έχουν συνυπάρξει με εξαφανισμένα πλέον εδώ και πολλά εκατομύρια χρόνια είδη ζωής οπώς οι Δεινόσαυροι.

για τον αστερισμό του Δράκοντα
Στον ουρανό φαίνεται να περιτριγυρίζει τη Μικρή Άρκτο, είναι αρκετά εκτεταμένος, και είναι από τους λίγους αστερισμούς που πραγματικά μοιάζουν με το όνομά τους (αν και δύσκολο να τον αναγνωρίσεις αφού έχει αμυδρά άστρα)

κατά το 2.800 π.χ. το πιο λαμπρό άστρο του, ο Thuban,είχε τη θέση του Πολικού Αστέρα. Δηλαδή ήταν το μοναδικό αστέρι που φαίνονταν ακίνητο στον ουρανό ενώ όλα τα υπόλοιπα περιστρέφονταν γύρω του. Γιαυτό εξάλλου σε πολλούς Αιγυπτιακούς ναούς ήταν ο ανώτερος αστερισμός.
το μεγάλο αυτό ερπετό (Seth-Typhon) ήταν κατά κάποιο τρόπο o ηγέτης της νύχτας. Όταν σταμάτησε να είναι στη θέση του Πολικού Αστέρα, τότε ο αστερισμός του Δράκοντα είχε τη μοίρα όλων των εκπεσόντων θεών και άρχισε να αντιμετωπίζεται σα Δαίμονας. Αυτή ίσως είναι και μια αστρονομική ερμηνεία του Μύθου της Πτώσης του Εωσφόρου

Η ΟΥΡΑ +ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ...ΤΟ ΚΑΡΜΑ...
Αν παρατηρήσουμε καλά τις ζωγραφικές απεικονίσεις, ΠΟΤΕ ο 'Αγιος (η ψυχή) δε σκοτώνει τον ΔΡΑΚΟ (πνεύμα), αλλά με την ΑΙΧΜΗ του Δόρατος τον σημαδεύει - ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ, τον κρατά ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ για να ΜΗ φύγει...

ως προς την βιολογική άποψη, οι παλαιοντολόγοι θα συμφωνούσαν  πως ακόμα υπάρχουν δράκοι με τη βιολογική έννοια του όρου. Ωστόσο πρόσφατες ανακαλύψεις απολιθωμάτων δείχνουν ακόμη περισσότερο προς την κατεύθυνση της ύπαρξης αυτών των πλασμάτων. Τώρα αν έβγαζαν φωτιές ή όχι αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Μπορεί ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ-ίσως...ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ- να ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ-ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ?
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΡΠΕΤΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ..ΕΚΤΕΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ..ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.

Ο πρώην ανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα David E Jones πιστεύει ότι τα μυθολογικά πλάσματα είναι πραγματικά ψυχολογικά υβρίδια, βασισμένα στον κληρονομητό, ενστικτώδη φόβο μας από τα πιο επικίνδυνα ζώα γύρω μας.
"Πέρα από τα εκατομμύρια χρόνια της εξέλιξης, τα είδη θα εξελίσσουν έναν ενστικτώδη φόβο των θηρευτών τους", λέει ο Jones στο βιβλίο του, "An Instinct for Dragons". «Αυτές οι εικόνες φόβου, μπορεί να συγχωνευτούν με καλλιτεχνική ή πολιτιστική έκφραση για να δημιουργήσουν την εικόνα του δράκου και ίσως άλλα είδη υβριδικών τεράτων».
"Οι δράκοι έχουν χαρακτηριστικά που είναι συνδυασμοί φιδιών, μεγάλων γατών και αρπακτικών πτηνών", γράφει ο Jones. Πολλοί δράκοι απεικονίζονται να έχουν λαιμούς και ανώτερα σώματα όπως ακριβώς και τα γιγαντιαία πουλιά που πετούσαν στη γη για εκατομμύρια χρόνια.

Υπάρχουν πάνω από 100 θρύλοι του δράκου του Ηνωμένου Βασιλείου
σχετικός σύνδεσμος
http://www.medievalists.net/2017/04/seven-things-didnt-know-medieval-dragons/
Δεν υπάρχουν σχόλια: