Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Οι Βρυκόλακες είναι Πραγματικοί και πρέπει να διαχωρίζονται από τους Μάγους, ισχυρίζεται το δικαστήριο στο Μαλάουι. Η υπόθεση για τα βαμπίρ που οδήγησε στο θάνατο 9 ανθρώπων, σε καταστροφές ιδιοκτησιών και σε 141 συλλήψεις


Η φήμη για την κοινότητα βαμπίρ, που ριζώνει στο νότιο τμήμα του Μαλάουι.
Το υποκείμενο υλικό στην Ολομέλεια του δικαστηρίου
Με βάση οριστικές ανεξάρτητες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν τόσο από τα έντυπα όσο και από τα ηλεκτρονικά μέσα, οι βρικόλακες, που στο εξής αναφέρονται ως Anamapopa (και / ή Nampopa για singular denotation), τρομοκρατούν εξαιρετικά ανυπεράσπιστους πολίτες στις περιοχές Mulanje, Chikhwawa, Thyolo, Zomba και, Blantyre City.
η φήμη έχει εξαπλωθεί στο Mulanje,
Οι τρομοκρατούμενοι κάτοικοι,  σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν τις υποτιθέμενες επιθέσεις, οργανώθηκαν σε επαγρύπνηση, ασχολούμενοι με το κυνήγι και την τιμωρία των υπόπτων ως βαμπίρ.
Ως εκ τούτου, εκείνοι που, δυστυχώς, εντοπίστηκαν ως ύποπτοι έχουν κυνηγηθεί μέχρι θανάτου από τους προαναφερθέντες οργανωμένους σε επαγρύπνηση κατοίκους.
Η κυβέρνηση αλλά και μεμονωμένα άτομα έχουν προβεί σε κατηγορίες εναντίον ορισμένων ατόμων και κομμάτων για δημιουργούμενες φήμες για τις λεγόμενες "δραστηριότητες του Δράκουλα"
Τα θύματα τέτοιων κατηγοριών περιλαμβάνουν το αντιπολιτευόμενο κόμμα του Malawi (MCP) και τον υπερ-πλούσιο προφήτη Sheikh Bushiri, που έχει την έδρα του στη Μαλάουι και κατοικεί και λειτουργεί από τη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής.

Την 13η μέρα του Σεπτεμβρίου 2017, ξέσπασαν ειδήσεις, στο δημόσιο τομέα, τρομοκρατικών ενεργειών από ύποπτους ως βρικόλακες, στο Mulanje.
οι αποκαλύψεις αγνοήθηκαν και έγιναν αντιληπτές ως φάρσα ή μύθοι ή ακόμα και ως ψευδαισθήσεις.
Με κλιμακούμενες εντάσεις και κάποιες περαιτέρω κατηγορίες σχετικά με το θέμα, έγινε σαφές ότι οι πληγέντες ντόπιοι δεν έκαναν λόγο για να καταγράψουν την υπόθεσή τους, ούτε για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, μέχρις ότου παρενέβη στο ζήτημα η αστυνομική υπηρεσία του Malawi (MPS).
Το Σάββατο, την 16η Μέρα του Σεπτέμβρη του 2017, το MPS, μέσω του Εθνικού Εκπροσώπου του, James Kadzadzera, έκανε μια ενημέρωση τύπου.
Στο ανακοινωθέν τους, η υπόθεση απορρίφθηκε ως «φάρσα»,και αναφέρθηκαν σε αυτή ως, "αδικαιολόγητες  φήμες από τον αναλφάβητο λαό". Σε μια δήλωση, ο κ. Kadzadzera είπε?
"Υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους ότι από το παρελθόν έχουν υπάρξει φήμες για βρικόλακες και ότι καμία περίπτωση δεν έχει αποδειχθεί ποτέ".
Οι καταγγελίες της αστυνομικής υπηρεσίας του Malawi  (MPS) υποστηρίχθηκαν καλά από μια ενημέρωση Τύπου που διοργάνωσε ο Υπουργός Πληροφοριών, Hon. Nicholas Dausi, καθώς και ο αξιότιμος Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Χένρι Μούσα (MP).
Οι δύο αξιότιμοι υπουργοί απέρριψαν πλήρως τους ισχυρισμούς για ύπαρξη των  Anamapopa χωρίς συμβιβασμό.
Την παραμονή της 19ης ημέρας του Σεπτεμβρίου του 2017, όμως, η κ. Chimwemwe Sikova, μόνιμος κάτοικος του χωριού Mzizira, TA Mthiramanja κατέθεσε ισχυρισμούς ότι είχε δεχθεί επίθεση από Nampopa.
Ισχυρίστηκε ότι μια αιχμηρή σφήνα για τρύπημα χρησιμοποιήθηκε πάνω στο μέτωπό της, από όπου πήρε το αίμα.
Τα επακόλουθα της αποκάλυψης της Sikova ήταν η αμφισβήτηση των ισχυρισμών και αναφορών της, σε ορισμένα μέρη του Mulanje και Phalombe.
Ζητήματα υπό προσδιορισμό
Ως εκ τούτου, εναπόκειται στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου και στην αυτόνομη δικαιοδοσία αυτού του δικαστηρίου να αποφασίσει οριστικά για τα ακόλουθα θέματα που παρουσιάζουν δημόσιο συμφέρον.
1. Εάν ο Βαμπιρισμός είναι πραγματικός και συμβαίνει στο νότιο τμήμα του Μαλάουι
2. Εάν η αστυνομική υπηρεσία του Μαλάουι είχε δίκιο να απορρίψει πλήρως το υποτιθέμενο σύστημα απορρόφησης αίματος χωρίς διερεύνηση.
3. Εάν η αστυνομία δήλωνε ότι η ενέργεια ή / και η απόφαση παραβίασε το δικαίωμα στη ζωή των υποτιθέμενων θυμάτων και οποιουδήποτε προσώπου που βρίσκεται κοντά σε κίνδυνο.
4. Εάν υπάρχει κάποιο πολιτικό σκάνδαλο σε αυτό το συνδικάτο βαμπίρ
5. Το κατά πόσον η επιχειρηματική δραστηριότητα, από την κυβέρνηση και άλλους οργανισμούς, προς τα αντίθετα πολιτικά κόμματα και τα άτομα είναι ηθική, έγκυρη και δικαιολογημένη.

Ο νόμος και η συζήτηση των θεμάτων
1. Εάν ο Βαμπιρισμός είναι πραγματικός και συμβαίνει στο Μαλάουι
μια σημαντική ανακοίνωση είναι η ύπαρξη ενός αγγλικού νομικού μέσου που ονομάζεται Νόμος περί υπερφυσικής επιβολής και προστασίας (SEPA), ο οποίος θεσπίστηκε το 1952 στην Αγγλία.
Supernatural Enforcement and Protection Act (SEPA)
Η σημασία της αναγραφής της Αγγλίας θα αφεθεί να εκτιμηθεί από εκείνους της νομικής πειθαρχίας.  Αυτό το όργανο αναγνωρίζει την πραγματική ύπαρξη βαμπίρ ως υπερφυσικά πλάσματα που τρέφονται με αίμα.
Σύμφωνα με τον SEPA, εάν ένας άνθρωπος καταπιεί αυτό που ονομάζεται vampiric ichor, η vampiric λοίμωξη μεταδίδεται σε αυτόν τον άνθρωπο.

 Ο μολυσμένος άνθρωπος καταλήγει σε κώμα λίγο μετά την κατάποση και αναβιώνει περίπου 12 ώρες αργότερα ως βαμπίρ.
Τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι ένας βαμπίρ, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικού μεγέθους, πρέπει να καταναλώνει κατά μέσο όρο 2,5 λίτρα αίματος θηλαστικού κάθε 72 ώρες.
Το απαιτούμενο αίμα λαμβάνεται με εφαρμογή των κυνόδοντων του βαμπίρ στο λαιμό του δότη, που συνήθως τοποθετείται για να διατρυπά την καρωτιδική αρτηρία.
Το τρύπημα παρέχει ταυτόχρονα σταθερή ροή αίματος στο βαμπίρ και χορηγεί στον δότη το δηλητήριο που καταστέλλει τον πόνο, προωθεί την εθελοντικότητα και ενεργεί ως ταχέως δραστικό πήγμα αίματος.
Κυρίες και κύριοι, αυτό το Δικαστήριο προσπαθεί να εξηγήσει όλα αυτά, απλά με το να παρουσιάσει επιστημονικά δεδομένα που εγκρίνουν την πραγματικότητα και την ύπαρξη βαμπίρ ή  bloodsuckers. Αυτό το επίπεδο επιστήμης δεν έχει διαδοθεί από τους αναλφάβητους. Είναι πολύ μορφωμένοι επιστήμονες που δημιούργησαν αυτά τα επιστημονικά δεδομένα.
 το MLS αφέθηκε ουσιαστικά, χωρίς βάσιμους λόγους να απορρίψει τους ισχυρισμούς αιμοδοσίας, χρησιμοποιώντας το νόμο για πράξεις μαγείας ως εργαλείο τους.
αν οι πράξεις μαγείας δεν μπορούν να υπάρξουν -λόγω έλλειψης επιστημονικής υποστήριξης- δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις πράξεις αιμοληψίας, λόγω της διαθέσιμης επιστημονικής υποστήριξής τους.
Τα υποτιθέμενα θύματα ή μάρτυρες από την αιματηρή απειλή, ισχυρίστηκαν ότι αυτά τα πλάσματα (τα βαμπίρ) μετασχηματίστηκαν σε άλλα πλάσματα (ίσως γάτες και σκύλους) και ξέφυγαν από την όραση.
η περαιτέρω εκτίμηση των βαμπίρ θα απαντήσει στο ερώτημα, εάν τα βαμπίρ είναι ικανά να μετασχηματιστούν σε άλλα πλάσματα.
Παρόμοιες αξιώσεις έχουν επίσης αναφερθεί στη γειτονική μας χώρα τη Μοζαμβίκη.
Ίσως τέτοιοι μετασχηματισμοί, σε άλλα πλάσματα, είναι αυτό που ώθησε το MLS και κάποιους ντόπιους να συμπεράνουν ότι είναι πράξεις που σχετίζονται με μαγεία.
Ωστόσο, ο σαρωτικός ισχυρισμός ότι, όσοι διαμαρτύρονται για αυτές τις αιματηρές περιπτώσεις είναι αναλφάβητοι, είναι απλά άδικος και ασταθής.
Το Δικαστήριο θα είναι η τελευταία οντότητα που πιστεύει ότι αποτελείται από τις συνοικίες Mulanje, Phalombe και Chikhwawa, αλλά όλους τους αναλφάβητους και τους φτωχούς. Αυτό είναι για να προσέξουμε όταν απορρίπτουμε τις καταγγελίες αυτών των πληγέντων ντόπιων με βάση το φερόμενο αναλφαβητισμό και φτώχεια.
Όσον αφορά το αν οι βρικόλακες όντως εισέβαλαν στο τρομοκρατημένο νότιο τμήμα του Μαλάουι είναι πέρα ​​από την τρέχουσα αποφασιστικότητα αυτού του Δικαστηρίου, δεδομένης της απουσίας στερεών αποδείξεων που αναμένεται να προκύψουν από την ιατρική εξέταση όσων δήθεν επιτέθηκαν.
το Δικαστήριο είναι, ωστόσο, προσεκτικό για το γεγονός ότι μπορεί να μην γνωρίζει όλους τους τύπους και τις μορφές βαμπίρ. Sitinganeneletu!

2. Εάν η αστυνομική υπηρεσία του Μαλάουι είχε δίκιο (αν ήταν νόμιμη πράξη),να απορρίψει πλήρως το υποτιθέμενο σύστημα απορρόφησης αίματος χωρίς διερεύνηση.
................................................
η MPS παραβίασε την κρίσιμη αρχή της έρευνας.
Το δικαστήριο αυτό, επομένως, θεωρεί ότι η θέση της αστυνομίας του Μαλάουι είναι υπερβολική, και προχωρά στο να την χαρακτηρίσει ως πράξη εκτός ορθής κρίσης και αιτίας.

3. Εάν η δήθεν πράξη / απόφαση της αστυνομίας παραβίασε το δικαίωμα στη ζωή των υποτιθέμενων θυμάτων και οποιουδήποτε προσώπου που βρίσκεται κοντά σε κίνδυνο.
το Δικαστήριο δεν έχει προσκομίσει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να συγκεκριμενοποιήσει οποιαδήποτε αξίωση κατά ή για τους Anampopa. Αποτελεί συνειδητή άποψη του Δικαστηρίου ότι οποιαδήποτε εικαζόμενη μεταβολή όγκου / σύνθεσης αίματος στα σώματα των φερομένων θυμάτων πρέπει να τεκμηριώνεται με ανεξάρτητες βιοχημικές εξετάσεις.
Αναφορικά με τη Sikova ' η ελεγχόμενη βιοχημική ανάλυση στο κέντρο υγείας του Chonde έδειξε φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα χωρίς ίχνη τραυματισμού ή προεξοχής μετά από υποτιθέμενο περιστατικό. Ωστόσο, η ανεξαρτησία της εν λόγω βιοχημικής δοκιμής δεν έχει εξασφαλιστεί. Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο επιφυλάσσεται να βασίσει την απόφαση σε αυτό το αποδεικτικό στοιχείο.

4 Εάν υπάρχει κάποιο πολιτικό σκάνδαλο σε αυτό το συνδικάτο βαμπίρ
μερικές ΜΚΟ κάθισαν, σκιαγράφησαν και άρπαξαν αυτές τις φήμες και πήγαν να τις διανείμουν στις πληγείσες περιοχές.
το Δικαστήριο μπορεί ευλόγως να εκτιμήσει ότι αν υπάρχουν πολιτικές αρχές που διαπράττουν τις αιτίες που προκαλούν αιματοκύλισμα,
Έχουμε ενημερωθεί για το πώς ανταποκρίθηκε η κρατική υπηρεσία και η αστυνομική υπηρεσία του Μαλάουι.
5 Το κατά πόσον η επιχειρηματική δραστηριότητα, από την κυβέρνηση και άλλους οργανισμούς, προς τα αντίθετα πολιτικά κόμματα και άτομα είναι ηθική, έγκυρη και δικαιολογημένη

Προσδιορισμοί
Σύμφωνα με τις νομικές, λογικές και απλές προοπτικές που εξαντλήθηκαν παραπάνω, το Δικαστήριο επιβεβαιώνει και καθορίζει τους ακόλουθους προσδιορισμούς:

1. Οι βρικόλακες είναι πραγματικοί και πρέπει να διαχωρίζονται από μάγισσες ή μάγους (συλλογικά μαγεία). Το φερόμενο τρέχον συμβάν τους σε ορισμένα μέρη του νότιου Μαλάουι πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω ουσιαστικές αυστηρές έρευνες.

2. Η Αστυνομική Υπηρεσία του Μαλάουι υπέπεσε σε πλάνη όσον αφορά την απόρριψη φημών για βαμπίρ που απορροφούν το αίμα σχετικά με τα ιστορικά δεδομένα (μη-αποδεδειγμένα / μη επαληθευμένα). Η απουσία αξιόπιστων δεδομένων έρευνας ποινικής διώξεως καθιστά άκυρη οποιαδήποτε προσφορά σχετικά με το θέμα, από την MPS.

3. Τα αναφερθέντα περιστατικά δεν επαρκούν για να επικυρώσουν την απειλή για το δικαίωμα στη ζωή, εκτός από την περιφρόνηση όπου οι φοβισμένοι ντόπιοι είναι αναλφάβητοι και εγκληματίες και σκότωσαν παράνομα και απάνθρωπα τους υπόπτους τους.

4. Ότι, πράγματι, υπάρχει κάποιο πολιτικό χαστούκι που ρίχνεται σε αυτό το έπος και αυτό το χέρι, μπορεί να μην έχει άλλο χρώμα και μυρωδιά από αυτό του κυβερνώντος DPP

5. Ότι η επιχείρηση που δείχνει το δάχτυλο, είτε από την κυβέρνηση είτε από οποιοδήποτε άλλο άτονο πρόσωπο, είναι ανήθικη, μη έγκυρη και αδικαιολόγητη πράξη και ότι το ίδιο αποκορυφώθηκε με κάποια αντικλητική ευθύνη.

Εκφώνησε σε αυτό το ανοιχτό Δικαστήριο της κοινής γνώμης -
Λόρδος Denning SC (Δικαστής)
Ine Ndi Nonte (Επίσκεψη Δικαστής)
http://allafrica.com/stories/201710230122.html

σχετική μας ανάρτηση
Η φήμη για βαμπίρ στο Μαλάουι και η δολοφονία 9 ανθρώπων.
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/10/9.html
Νοτιοανατολικά της Αφρικής, στο Μαλάουι, εννέα αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω φόβου για ύπαρξη βαμπίρ, που ξεκίνησε από τα μέσα Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται...
κάποιος σκοτώθηκε με ένα ισλαμικό ιερό βιβλίο Κοράνι στο χέρι του.
η φήμη για βαμπίρ, ξεκίνησε στο Mulanje και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε Chikwawa, Chiradzuru, Zomba, και τώρα στο Blantyre.
Οργισμένος όχλος στο χωριό Chatha στο Blantyre, σκότωσε δύο άτομα, με την κατηγορία ότι έπιναν ανθρώπινο αίμα κατά τη διάρκεια μαγικών τελετουργιών.
Στο Blantyre ο όχλος έκαψε έναν επιληπτικό άνθρωπο ηλικίας 22 ετών στη Chileka, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, αφού επισκέφθηκε ένα κοντινό νοσοκομείο.
Εξαγριωμένοι χωρικοί λιθοβολούν ανθρώπους μέχρι θανάτου και τους καίνε, γιατί πιστεύουν ότι πίνουν ανθρώπινο αίμα σε τελετές.
Ο αριθμός των κατεστραμμένων ιδιοκτησιών από τους θυμωμένους χωρικούς έχει επίσης αυξηθεί.
έχουν ήδη συλληφθεί 140 άτομα
Τα Ηνωμένα Έθνη  [η Διεύθυνση Ασφαλείας του ΟΗΕ (UNDSS)] και η αμερικανική πρεσβεία έχουν μαύρη λίστα με πολλές περιοχές στο Μαλάουι ως επικίνδυνες ζώνες για στελέχη και υπηκόους.
εργαζόμενοι των Ηνωμένων Εθνών, έχουν μετεγκατασταθεί από τις περιοχές που συμβαίνουν λυντσαρίσματα ανθρώπων, σε άλλες ασφαλέστερες περιοχές.
Η έκθεση της Διεύθυνσης Ασφαλείας τόνισε ότι οι φήμες για ύπαρξη βαμπίρ φαίνεται να ξεκίνησαν στην γειτονική Μοζαμβίκη, χωρίς να είναι όμως σαφές τι, της πυροδότησε. ΄Επειτα ο φόβος για τα βαμπίρ εξαπλώθηκε σε όλο μήκος των συνόρων με το Μαλάουι, στις περιφέρειες Mulanje και Phalombe.
ο τοπικός πληθυσμός πιστεύει ότι αυτοί οι βρικόλακες προέρχονται από τη γειτονική Μοζαμβίκη και συλλέγουν ανθρώπινο αίμα με το πρόσχημα ενός προγράμματος βοήθειας πληθυσμού.
Μια νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση για την πρόληψη περισσότερων θανάτων.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας περιορίζει την κίνηση σε 10 ώρες την ημέρα, από τις 07:00 έως τις 17:00 τοπική ώρα.
Ο πρόεδρος του Μαλάουι, Peter Mutharika, έχει ορκιστεί να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις δολοφονίες, με το γραφείο του να δημοσιεύει επίσημη δήλωση, λέγοντας ότι το θέμα αποτελεί "σοβαρή ανησυχία" για ολόκληρη την κυβέρνηση ".
πηγή 20-10-17
http://www.maravipost.com/vampire-hunters-claims-two-lives-blantyre/
https://www.nyasatimes.com/two-killed-blantyre-blood-sucking-vampire-saga/

Δεν υπάρχουν σχόλια: