Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι το θέμα του νέου βιβλίου της Patricia Cornwell, με νέο υλικό για την ενοχή του καλλιτέχνη Richard Sickert


Η 60χρονη Patricia Cornwell, η σημαντικότερη εκπρόσωπος της αστυνομικής λογοτεχνίας στις ΗΠΑ, που ζει και εργάζεται στη Βοστόνη επανέρχεται στη θεωρία της, σχετικά με το ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.
Πιστεύει 100% ότι ο βικτοριανός ζωγράφος Walter Richard Sickert  ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ο κατά συρροή δολοφόνος του  Whitechapel που  δημιούργησε το μεγαλύτερο μυστήριο δολοφονιών, στον κόσμο.
Η ιστορία του Τζακ  του Αντεροβγάλτη συγκινεί ακόμα και σήμερα το κοινό, αφού η ταυτότητα του δεν έγινε ποτέ γνωστή και κανείς δεν κατάφερε να τον συλλάβει.
Στο Λονδίνο του 1888, τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα μέχρι που έκανε την εμφάνισή του,  ένας κατά συρροήν δολοφόνος που δρούσε στην περιοχή του Whitechapel. Ο δολοφόνος του Whitechapel, όπως ονομάστηκε αρχικά, είχε ως θύματα γυναίκες, οι οποίες δούλευαν ως πόρνες.
Το πρώτο του θύμα ήταν η Emma Smith, μία πόρνη που βρέθηκε στους δρόμους τους Λονδίνου να κυκλοφορεί με ένα μαχαίρι καρφωμένο πάνω της και κομμένο το αυτί της. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσα ακριβώς ήταν τα θύματα του κατά συρροήν δολοφόνο, οι αρχές είχαν καταλήξει σε 5 περιπτώσεις φόνου (συμπεριλαμβανομένου και της Emma Smith) που ταιριάζουν με την «τεχνική» του.

Οι φόνοι συνέβαιναν πάντοτε σε δημόσιους χώρους αργά τη νύχτα ή τα ξημερώματα. Τα θύματά του είχαν κομμένο λαιμό και ήταν ακρωτηριασμένα, ενώ ο δολοφόνους τους αφαιρούσε, μερικές φορές κάποια από τα όργανά τους, γεγονός που έκανε τις αρχές να πιστεύουν ότι μπορεί να ήταν γιατρός ή κάποιος με γνώσεις ανατομίας. Οι αστυνομικοί και οι ιατροδικαστές της εποχής ανέφεραν ότι είχαν σοκαριστεί από την βιαιότητα που έδειχνε στα θύματά του.

Οι εφημερίδες της εποχής κάνουν λόγο για την κακή φήμη του δολοφόνου, την βαρβαρότητα των επιθέσεων, αλλά και την αδυναμία της αστυνομίας να τον συλλάβει. Η αστυνομία είχε καταλήξει σε μερικούς βασικούς υπόπτους, ωστόσο δεν έγινε ποτέ μία σύλληψη. Το γεγονός ότι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έμεινε ασύλληπτος άφησε την φαντασία συγγραφέων και σεναριογράφων ελεύθερη και η ιστορία του αποτέλεσε αφορμή για να γραφτούν βιβλία, να γυριστούν ταινίες και σειρές με θέμα τη ζωή του.

Patricia Cornwell, που τα βιβλία της έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα, έχουν μεταφραστεί σε 36 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο, θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα το νέο της βιβλίο με νέα αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή του Sickert.Το 2002, στο βιβλίο της "Portrait of a Killer: Jack the Ripper - Case Closed" είχε κατηγορήσει τον Walter Richard Sickert ότι αυτός ήταν ο κατά συρροή δολοφόνος του Whitechapel.
από τότε η  Patricia Cornwell δαπάνησε εκατομμύρια λίρες για τη διερεύνηση του άγνωστου δολοφόνου (αγόρασε ακόμη και το γραφείο του Sickert, καθώς και 32 από τα έργα του για να κάνει δοκιμή DNA)
Στο νέο της βιβλίο, "Ripper: The Secret Life of Walter Sickert" η Cornwell ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των νεκρών του δολοφόνου θα μπορούσε να είναι τετραπλάσιος.
στο μεγαλύτερο μέρος του νέου της βιβλίου, υπάρχει νέο υλικό.
η Cornwell εργάστηκε πέντε χρόνια ως αστυνομική ρεπόρτερ στην εφημερίδα Charlotte Observer και στη συνέχεια ως προγραμματίστρια στο Ιατροδικαστικό Κέντρο του Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.
υποστηρίζει ότι στα έργα ζωγραφικής του Sickert, απεικονίζονται σκηνές εγκλημάτων του Αντεροβγάλτη.
Αν και στο παρελθόν παραδέχτηκε ότι η ταυτότητα του Αντεροβγάλτη μπορεί να μην αποδειχθεί ποτέ πραγματικά, πιστεύει ότι το νέο της βιβλίο παρέχει μια συγκλονιστική υπόθεση.
πηγή 19-2-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4239244/Patricia-Cornwell-s-new-book-reveals-Jack-Ripper.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: