Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Το νέο σύστημα του "ρουφιάνου πολίτη" θα αποφέρει χρήματα, στο δήμαρχο του Λίβερπουλ

Αγγλία, Λίβερπουλ, ο δήμαρχος Joe Anderson προσφέρει απαλλαγή ενός έτους από τα δημοτικά τέλη (φόρο) σε όποιον "καρφώσει" ιδιοκτήτη σκύλου, που δεν μάζεψε τα περιττώματα του ζώου του.
οι 'Pooper snoopers' που θα καταγγείλουν τους συμπολίτες τους, θα ανταμειφθούν, αφού το αδίκημα της μη συλλογής των περιττωμάτων, θεωρείται περιβαλλοντικό έγκλημα.
ένα τέτοιο σύστημα πιστεύεται ότι εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο από δήμαρχο (Joe Anderson Liverpool Mayor,Labour politician)
οι κάτοικοι της περιοχής ενθαρρύνονται να παρέχουν είτε φωτογραφίες, είτε βίντεο στο συμβούλιο, που θα αποδεικνύουν το περιβαλλοντικό έγκλημα. Ωστόσο μπορούν να δώσουν και εμπιστευτικές πληροφορίες για όσους ιδιοκτήτες επαναλαμβάνουν το αδίκημα.
Αλλά το σχέδιο του δημάρχου, αντιμετωπίζει την αντίρρηση της αντιπολίτευσης.
ο πρόεδρος των φιλελεύθερων δημοκρατών (Liverpool Liberal Democrat leader) Richard Kemp εκφράζει φόβους για τους πολίτες "καταδότες" και θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερα να απασχοληθούν περισσότεροι φύλακες στα πάρκα.
Ο κ Anderson - πρώτος άμεσα εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης - σχεδιάζει να αυξήσει το επίπεδο του δημοτικού φόρου κατά πέντε τοις εκατό, για να κλείσει μια τρύπα  £ 90 εκατομμυρίων στη χρηματοδότηση.
Το πρόστιμο για το αδίκημα θα αντισταθμίσει την απαλλαγή δημοτικού φόρου σε αυτόν που "κάρφωσε" τον συμπολίτη του και επί πλέον θα συμβάλλει στον προϋπολογισμό για την καθαριότητα.
Το Συμβούλιο εκδίδει πρόστιμα που κυμαίνονται από £ 75 σε  £ 1.000 για τη ρύπανση από περιττώματα σκύλου,  ανάλογα με το πόσο συχνά οι ιδιοκτήτες σκύλων, έχουν επαναλάβει το αδίκημα.
τα περιττώματα σκύλου αποτελούν κοινή αιτία παραπόνων στο τοπικό συμβούλιο (μάλιστα υπάρχει σχετική έρευνα του 2013 για τις αιτίες καταγγελιών)
πηγή 18-2-2017
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4236720/Liverpool-s-Pooper-snoopers-offered-year-s-free-council.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: