Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Φυλακές σαν κόλαση στην Αϊτή, υπερπλήρωση στα κελιά, συνωστισμός,υποσιτισμός και μολυσματικές ασθένειες, έχουν οδηγήσει σε έξαρση των θανάτων.


Εθνικό σωφρονιστήριο της Αϊτής στο Port-au-Prince, υπερπλήρωση στα κελιά, συνωστισμός,υποσιτισμός και μολυσματικές ασθένειες που έχουν οδηγήσει σε έξαρση των θανάτων. Οι φυλακισμένοι πεθαίνουν από την πείνα και αφοδεύουν στο δάπεδο των κελιών
Οι αρχές δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να καλύψουν τις ανάγκες των τροφίμων, αλλά τα κρατικά  κονδύλια είναι ανεπαρκή
Δεκάδες αδυνατισμένοι άνδρες με βυθισμένα μάγουλα και  προεξέχοντα πλευρά περιμένουν σιωπηλά σε ένα ιατρείο στη μεγαλύτερη φυλακή της Αϊτής, μοιάζουν να είναι πολύ αδύναμοι για να σταθούν όρθιοι στα πόδια τους.
στοιβάζονται σε κελιά χωρίς κλίνες και κοιμούνται σε πρόχειρα φτιαγμένες αυατοσχέδιες αιώρες, που κρέμονται από την οροφή, συχνά ακόμα και 4 άτομα σε μια κουκέτα.
Βρώμικα πατώματα στα κελιά όπου οι τρόφιμοι κλειδώνονται 22 ώρες την ημερα. Λόγω απουσίας αποχωρητηρίων αναγκάζονται να αφοδεύουν σε πλαστικές σακούλες

Ο υπερπληθυσμός, ο υποσιτισμός και οι μολυσματικές ασθένειες οδηγούν σε έξαρση θανάτων των τροφίμων (μόλις τον περασμένο μήνα, στο σωφρονιστικό Port-au-Prince, 21 άνθρωποι απεβίωσαν.
στο ιατρείο της εγκατάστασης, σκελετωμένοι άνθρωποι ξαπλωμένοι σε στρώματα περιμένουν τη σειρά τους.

Ο Dr John May (a Florida physician) που δημιούργησε την μη κερδοσκοπική οργάνωση "Health Through Walls" για να βελτιώσει τις συνθήκες υγείας στην Καραϊβική και πολλά Αφρικανικά έθνη
λέει ότι εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. ο κρατούμενος τρελαίνεται, εάν δεν σκοτωθεί πρώτα.

Περίπου το 40% των 11.000 τρόφιμων της χώρας στεγάζονται εκεί σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και περιμένουν επ΄αόριστον για να δουν ένα δικαστή. (μερικοί περιμένουν μέχρι και οκτώ χρόνια για να δικαστούν
οι εξωτερικοί τοίχοι καλύπτονται με αποξηραμένα περιττώματα, γιατί οι τρόφιμοι ρίχνουν τα περιττώματά τους, έξω από τα παράθυρα.  Αρουραίοι τρέχουν μέσα στα κελιά, που είναι γεμάτα με 80 έως και 100 άτομα, ενώ μπορούν να καλύψουν την παραμονή μόνο 20 ατόμων.

Η ανεπαρκής κρατική χρηματοδότηση για αγορά τροφίμων, καύσιμων και μαγειρέματος, οδηγεί σε θανατηφόρα κρύσματα ασθενειών που σχετίζονται με υποσιτισμό, όπως το beriberi και η  αναιμία.

Το 2008, το Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Inter-American Court of Human Rights) διέταξε την Αϊτή  να διαμορφώσει τις «απάνθρωπες» φυλακές της, σύμφωνα με τα ελάχιστα διεθνή πρότυπα.
Οι αρχές λένε ότι προσπαθούν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους για να καλύψουν τις ανάγκες των τροφίμων », αλλά λαμβάνουν ανεπαρκή κρατικά κονδύλια.
πηγή 20-2-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4241466/Haitian-prison-inmates-live-filthy-conditions.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: