Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Διαφυλικά παιδιά κάνουν λιγότερες απόπειρες αυτοκτονίας σε κράτη που θεσπίζουν υποστηρικτικούς για αυτά, νόμους

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 20-2-2017 στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου [Journal of the American Medical Association (JAMA) Pediatrics] διαπιστώνει ότι το ποσοστό απόπειρας αυτοκτονίας στον πληθυσμό των LGB (lesbian, gay, and bisexual youngsters)  εφήβων  μειώθηκε κατά 14% στα κράτη που θέσπισαν πολιτικές γάμου (συμβίωσης) ατόμων του ίδιου φύλου.
Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στις απόπειρες αυτοκτονίας, σε κράτη χωρίς αυτούς τους νόμους.
Τα αποτελέσματα δεν αποδεικνύουν ότι υπάρχει κάποια σύνδεση, αλλά οι ερευνητές χάραξης πολιτικής, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τα πιθανά οφέλη των μέτρων, στην ψυχική υγεία της νεολαίας τρίτου φύλου.
Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τα 32, στα 35 κράτη που είχαν θεσπίσει πολιτικές γάμου ατόμων του ιδίου φύλου μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 1999 και της 31ης Δεκεμβρίου του 2015.

Η επικεφαλής  συγγραφέας Julia Raifman,ερευνήτρια στο "Johns Hopkins' Bloomberg School of Public Health"  λέει ότι οι νόμοι πρέπει να έχουν θετικό αντίκτυπο στα gay παιδιά, για να αισθάνονται περισσότερο αισιόδοξα για το μέλλον.
η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου, για όλους τους εφήβους των ΗΠΑ.
Η αυτοκτονική συμπεριφορά είναι πιο συχνή στα LGB παιδιά και τους ενήλικες (αφού υφίστανται περισσότερο εκφοβισμό, λιγότερη κοινωνική ανοχή και είναι στιγματισμένα άτομα)
Περίπου 29 τοις εκατό των LGB εφήβων στη μελέτη, ανέφεραν απόπειρα αυτοκτονίας, σε σύγκριση με το μόλις 6% των απλών εφήβων.

Το 2015, Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε (με απόφαση-ορόσημο) ότι ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι μια  πανεθνικά σωστή πολιτική.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 700.000  μαθητές δημόσιου γυμνασίου που συμμετείχαν στην κυβερνητική έρευνα σχετικά με την επικίνδυνη συμπεριφορά της νεολαίας από το 1999 έως το 2015. ( το έτος που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, νομιμοποίησε το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου)
Περίπου 230.000 φοιτητές, προσδιορίστηκαν στην έρευνα  ως γκέι, λεσβίες ή αμφιφυλόφιλοι.
η έρευνα δεν ρωτούσε κάτι σχετικά με την κατάσταση των διαφυλικών.
περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με τις απόπειρες αυτοκτονίας, το κάπνισμα, το αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών.
πηγή 20-2-2017
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4242674/Teen-suicide-attempts-fell-sex-marriage-legal.html

JAMA internalmedicine
Advancing the Health of Lesbian, Gay, and Bisexual Adults—Reply
πηγή
http://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2599356
Gilbert Gonzales, PhD,
 we agree that our study 1 on health disparities in the lesbian, gay, and bisexual (LGB) population adds to the mounting body of evidence that people who identify as LGB experience worse health outcomes compared with their heterosexual peers, potentially due to the stressors that LGB people face as a result of interpersonal and structural discrimination.
the National Institute of Minority Health recently designated sexual and gender minorities as a health disparity population for research purposes.
This designation will broaden funding opportunities and research on LGBT populations, among other sexual and gender minorities.

*****άποψη μου είναι ότι
άποψη μου είναι ότι με γάμους και βαφτίσια δεν ενσωματώνονται παιδιά του τρίτου φύλου σε ήδη προβληματικές κοινωνίες.
τα διαφυλικά άτομα δεν είναι ούτε άνδρες, ούτε γυναίκες, αλλά ανήκουν σε ένα τρίτο, δικό τους φύλο.
Ο ρόλος των δυο φύλων στην κοινωνία, ήδη αναθεωρείται και επανεξετάζεται.
Τα διαφυλικά άτομα έχουν βιώσει τον ανδρισμό και τη θηλυκότητα.
τα σωματικά χαρίσματα (στήθος, κόλπος, μόριο κλπ.) είναι εξωτερικά χαρακτηριστικά που δεν αποκαθιστούν την αποσταθεροποίηση ταυτότητας που βιώνουν τα άτομα τρίτου φύλου (όσες ορμόνες και αν πάρουν και σε όσες χειρουργικές επεμβάσεις και αν υποβληθούν)
Συχνά τα διαφυλικά άτομα εμφανίζονται διανοητικά ανώτερα, αφού ο ψυχισμός τους διαθέτει αρσενικές και θηλυκές ιδιότητες.
έχουν διττό χαρακτήρα, προσωπικότητα που εκφράζεται συναισθηματικά αλλά και νοητικά ταυτόχρονα και γενικά εμφανίζουν ιδιαιτερότητα που δεν χάνεται, δεν εξαφανίζεται και δεν ενσωματώνεται σε συμβατικά κοινωνικά πλαίσια.
Διακρίνονται και προωθούνται σε θέσεις εξουσίας και μέσων επικοινωνίας συχνά με διαφορετικό φύλο, από αυτό που γεννήθηκαν.
Αποζητούν την ψυχική τους ολοκλήρωση εκφράζοντας εκείνα τα στοιχεία της προσωπικότητάς τους, που δεν κατάφεραν να βρουν τρόπο έκφρασης σε ένα σώμα που τα περιόριζε.
άλλωστε ποιος ευαίσθητος, έξυπνος και χαρισματικός άνθρωπος δεν τρελαίνεται και δεν σκέφτεται ακόμη και την αυτοκτονία για να δραπετεύσει από τον ωραίο κόσμο, που όλοι μας δημιουργήσαμε?


Δεν υπάρχουν σχόλια: