Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

NYKTOBIA ΖΩΑ στο ημίφως της ΣΕΛΗΝΗΣ του Mario Cea Sanchez
Ο 43χρονος φωτογράφος Mario Cea Sanchez από τη Salamanca της Ισπανίας, δημιούργησε εικόνες με έξυπνο μοντάζ φωτογραφιών, στις οποίες μικροσκοπικά πλάσματα της άγριας ζωής μοιάζουν αλλόκοσμα.
Παραδόξως οι εικόνες δημιουργήθηκαν χωρίς λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών ( shot montage pictures which used no photo-editing software) με μια ειδική τεχνική (technique involving a two lenses and a very long exposure)

«Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές παρόμοιες φωτογραφίες αλλά έχουν γίνει από τα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών», είπε ο Sanchez στο Caters News.

ο Mario Cea Sanchez χρησιμοποίησε φυσικό φωτισμό για να φωτογραφήσει τη σελήνη –κυρίαρχο στοιχείο στις φωτογραφίες του- και τεχνητό φωτισμό για να φωτογραφήσει την εικόνα του αγρίου ζώου. Για αυτή τη σειρά φωτογραφιών επέλεξε νυκτόβια ζώα, εντελώς άγρια, που ζουν κάτω από το φως του φεγγαριού, σε διαφορετικά ενδιαιτήματα ( δάση, λίμνες, βουνά) και μελέτησε τις συνήθειές τους.
Όπως τόνισε «σε γενικές γραμμές, η υπομονή είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό ενός φωτογράφου της άγριας ζωής».
«Θα πρέπει να δαπανήσει πολύ χρόνο στην ύπαιθρο περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να πάρει αυτές τις φωτογραφίες»
«Είναι πολύ δύσκολο να συντονίσεις όλους τους παράγοντες στο ίδιο χρονικό διάστημα. Να βεβαιωθείς ότι όλες οι συνθήκες είναι οι καλύτερες δυνατές.
Θα πρέπει να εξετάσεις  τη θέση του ζώου, τη φάση της σελήνης, τις καιρικές συνθήκες και το φωτισμό».
«Έπρεπε να περιμένω μέχρι το φεγγάρι να βρίσκεται στην επιθυμητή φάση και να περιμένω μια νύχτα με ατμόσφαιρα χωρίς ομίχλη και υγρασία για να έχω ευκρίνεια στην εικόνα μου»

ο Sanchez παραδέχτηκε ότι η δουλειά του απαίτησε πολλή υπομονή και όπως είπε «Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι που κάνει αυτές τις εικόνες τόσο ξεχωριστές ».

στις φωτογραφίες, ένα σαλιγκάρι κοιτάζει και κινείται προς το φυσικό δορυφόρο της γης

Η λατρεία της σελήνης «μια conehead mantis στρέφεται με σηκωμένα τα μπροστινά της ποδαράκια προς τη σελήνη»το ποντίκι μοιάζει να κάθεται στο πλαίσιο ενός παραθύρου και μια μικρή κουκουβάγια κοιτάζει στο φακό με φόντο ένα χρυσό φεγγάρι.
20-5-14
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2634058/Fly-moon-Amazing-camera-trick-makes-tiniest-wildlife-appear-world.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: