Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

ΒΟΛΤΑ με ένα ΚΕΦΑΛΙ ΛΑΧΑΝΟΥ στο ΠΕΚΙΝΟ




Πεκίνο.  Ο κινέζος καλλιτέχνης Han Bing, προτείνει στους έφηβους να βαδίζουν παρέα με ένα κεφάλι λάχανου δεμένου με αλυσίδα, για να καταπολεμήσουν τη μοναξιά και τις εσωτερικές τους συγκρούσεις.
Η βόλτα με το κεφάλι λάχανου βοηθάει τον έφηβο να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη. ένας έφηβος δηλώνει ότι το λάχανο τον καταλαβαίνει περισσότερο από τους γονείς του.
όπως είπε ο Bing « αρχικά το περπάτημα με το λάχανο συμβόλιζε για μένα την αμφισβήτηση των καθημερινών μας δραστηριοτήτων και την ενθάρρυνση για ελευθερία. Υπάρχει ένα ψυχολογικό μπέρδεμα στο κεφάλι του καθενός μας και θέλω να ξεδιαλύνω αυτό το μπέρδεμα»
Οι έφηβοι με το λάχανο, δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι κατάφεραν να διαχειριστούν το συγκινησιακό τους μπέρδεμα, απλά μετέφεραν τις αρνητικές τους σκέψεις στο κεφάλι του λάχανου και επέστρεψαν πιο ήρεμοι από τη βόλτα τους, μαζί του.
Το αλυσοδεμένο λάχανο που συνοδεύει τον έφηβο στη βόλτα του, παρουσιάστηκε σαν έργο τέχνης, στο φεστιβάλ μουσικής του Πεκίνου.
Ο δικτυακός τόπος culturetrip.com , περιγράφει το έργο του Bing ως εξής: «Από Ginza στην Times Square, από την Τιενανμέν στο Champs-Elysées, Han Bing το λάχανο του Bing έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο."
το θεραπευτικό όφελος από τη βόλτα με το λάχανο δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί αλλά η εκκεντρική πρόταση του καλλιτέχνη έγινε διάσημη.
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2625382/Performance-art-exhibit-Chinese-teens-walking-Beijing-heads-cabbage-leash.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: