Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ για ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟ στη ΧΑΒΑΗ


Χαβάη, Χονολουλού - ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή έκρινε ένοχο τον πρώην στρατιώτη Naeem Williams για το θάνατο της πεντάχρονης κόρης του Talia, το 2005 και οι ένορκοι θα αποφασίσουν εάν θα καταδικαστεί σε θάνατο ή σε ισόβια κάθειρξη.

Στη Χαβάη η θανατική ποινή καταργήθηκε το 1957, αλλά ο Williams δικάστηκε σε δικαστήριο που υπάγεται στο ομοσπονδιακό δικαστικό σύστημα, επειδή το έγκλημα συνέβη σε στρατιωτική περιουσία.
οι δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν να μη επιλεχθεί η ποινή του θανάτου, λόγω του χαμηλού δείκτη νοημοσύνης του.
οι εισαγγελείς, δήλωσαν ότι η ηλικία της Talia και άλλοι παράγοντες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία είναι τόσο ειδεχθής ώστε να δικαιολογείται η επιλογή της θανατικής ποινής.

Ο Naeem Williams είναι το πρώτο άτομο που πρόκειται να εκτελεστεί στη Χαβάη, μετά την προσάρτησή της από τις ΗΠΑ, η τελευταία εκτέλεση καταγράφηκε στην πολιτεία το 1944.

Η σύζυγός του, Delilah, κατέθεσε εναντίον του ως μέρος μιας συμφωνίας με τους εισαγγελείς για μια 20-ετή ποινή για τη συνενοχή της στο έγκλημα.

Ο Williams και η Delilah Williams (μητριά της Talia) ξυλοκοπούσαν καθημερινά τη μικρή με τα χέρια και με ζώνες κατά τη διάρκεια των επτά μηνών που η Delilah έζησε μαζί τους στη Χαβάη.
  Η Talia έμενε νηστική για τιμωρία και τα σημάδια από τα χτυπήματα ήταν τόσο έντονα που τη σταμάτησαν από το νηπιαγωγείο για να μη βλέπουν οι άλλοι, τις πληγές στο σώμα της.
Το σώμα του παιδιού ήταν γεμάτο σημάδια από το ξύλο και το τελικό χτύπημα που προκάλεσε το θάνατό του, της το έδωσε ο πατέρας της Williams στις 16-7-2005.

24-5-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2638001/Jury-finds-ex-soldier-murdered-5-year-old-daughter-eligible-death-penalty-person-executed-history-Hawaiis-statehood.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: