Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Μεταλλικό κουτί καφέ ψυχρής έκθλιψης, μπορεί να εκραγεί σε θερμοκρασία δωματίου


Μοιάζουν με χειροβομβίδες, κουτιά αλουμινίου παγωμένου καφέ Dare ψυχρής έκθλιψης μπορεί να εκραγούν εάν δεν διατηρηθούν στο ψυγείο.
Η εταιρεία ποτών και τροφίμων Lion –εδρεύει στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία- που παρασκευάζει τον παγωμένο καφέ Dare, προειδοποίησε τους καταναλωτές να αδειάσουν τα μεταλλικά κουτιά με προσοχή –να ανοίξουν σταδιακά την τάπα του κουτιού, μακριά από το πρόσωπο και το σώμα-
Η Lion είναι ενήμερη πως, εάν τα μεταλλικά κουτιά του παγωμένου καφέ Dare Cold Pressed μείνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα εκτός ψυγείου-σε θερμοκρασία δωματίου- το περιεχόμενό τους μπορεί να υποστεί ζύμωση και να εκραγούν.
Ωστόσο η προειδοποίηση ήρθε πολύ αργά αφού καταναλωτές ανέφεραν εκρήξεις του καφεϊνούχου προϊόντος στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους.
Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Lion - που επίσης παρασκευάζει το Toohey και την XXXX μπύρα ανάμεσα σε μια σειρά από άλλα δημοφιλή προϊόντα της Αυστραλίας – είπε ότι η  εταιρεία αναζητά μια σειρά από «εναλλακτικές λύσεις» για να επιστραφούν -να αποσυρθούν από την αγορά- με ασφάλεια τα κουτιά του καφέ Dare.

στο Facebook της Lion, χρήστες του φόρουμ γράφουν ότι πρόκειται για το χτύπημα της καφεΐνης.
Μια κοπέλα άφησε ένα κουτί καφέ Dare κάτω από το γραφείο της για 2-3 μέρες. Το κουτί εξερράγη και μύρισε σαν χαλασμένο γάλα.

ο Todd Gordon για την Lion, δήλωσε στην MailOnline «Το προϊόν παγωμένου καφέ Dare, Cold Pressed ήταν πρώτο στο είδος του, στον κόσμο και ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με την ανταπόκριση των καταναλωτών.
27-5-14
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2640249/What-caffeine-hit-Metal-cans-Dare-iced-coffee-recalled-EXPLODE-not-kept-fridge.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: