Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

ΓΑΤΟΤΡΟΦΗ για την ΕΚΡΗΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ του ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΑ

Οι γυμνοσάλιαγκες είναι τα χερσαία γαστερόποδα μαλάκια που δε φέρουν κέλυφος ή φέρουν ένα υπολειμματικό. Τη νύχτα, πεινασμένοι επισκέπτονται τον κήπο μας και τρώνε τα πάντα μαρούλια, φασόλια , λάχανα, κολοκυθάκια, delphiniums, κρίνα, πετούνιες, κατιφέδες, χρυσάνθεμα, φράουλες και trilliums.

Έχουν το πιο ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα από όλα τα ασπόνδυλα και παρότι δεν διαθέτουν το γνωστό μας είδος εγκεφάλου δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν και κατά πόσο αισθάνονται πόνο.
έτσι, δεν επιτρέπεται να τους σκοτώνουμε με μεθόδους που γενικά καταστρέφουν το περιβάλλον, όπως τα δηλητηριασμένα κομμάτια δημητριακών που επιτίθενται στο νευρικό σύστημα του γυμνοσάλιαγκα με την ουσία metaldehyde, (επικίνδυνο φυτοφάρμακο).
Tα δολώματα (slug pellets) τρώγονται από θηλαστικά ή πουλιά και μπορεί να προκαλέσουν το θάνατό τους αν τα καταναλώσουν σε επαρκείς ποσότητες. Άλλωστε δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης, διότι οι γυμνοσάλιαγκες πηγαίνουν μακριά για να πεθάνουν και έτσι δεν μπορούμε να μετρήσουμε τα άτομα που εξοντώσαμε.

απλά δίνουμε στους γυμνοσάλιαγκες λίγη ξηρή τροφή γάτας. Μια χούφτα κροκέτες προσελκύει τους ενοχλητικούς επισκέπτες μας, που ενώ απολαμβάνουν τις λιχουδιές που τους προσφέρουμε, τους μαζεύουμε χειροκίνητα και τους μεταφέρουμε σε έναν άλλο κήπο (όχι στον κήπο του κακού γείτονα, διότι μπορεί να επιστρέψουν, αλλά στον κήπο ενός άλλου εχθρού μας)
πηγή
24-5-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2637973/Bran-flakes-beer-ANYTHING-stop-slugs-Suddenly-slimy-blighters-How-fight-back.html

σχετικές μας αναρτήσεις

 
16-5-14 το ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΗΣΗΣ του ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΟΥ
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2014/05/blog-post_16.html


17-4-13     Η εκδίκηση του γυμνοσάλιαγκα
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2013/04/blog-post_7987.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: