Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑΣ πυροβόλησε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ στην ΑΓΓΛΙΑΑγγλία, Η Ρίτα, μια στρουθοκάμηλος της Νότιας Αμερικής ζούσε σε ένα μικρό αγρόκτημα στο Starling's Green, Essex. Το γιγάντιο (ύψους 1,8 μ.) Νοτικοφρικανικό πουλί, μοιραζόταν τη γη του μαζί με άλλα τρία πουλιά αυτού του είδους.
Η ιδιοκτήτριά τους Jo Clarke τα είχε σαν κατοικίδια για να τρώνε τα ζιζάνια.
Η Ρίτα μπορούσε να ζήσει άλλα 40 χρόνια ειρηνικά με την οικογένειά της, αλλά κυνηγοί την τρόμαξαν και δραπέτευσε από τη μικρή φάρμα. Κυνηγετικές δραστηριότητες και σκυλιά πλησίον του μικρού αγροκτήματος, ανάγκασαν τη Ρίτα να απομακρυνθεί από το σπίτι της. Βρήκε καλλιέργειες ελαιοκράμβης, έτρωγε σπόρους και έτσι ζούσε κρυμμένη εδώ και δύο μήνες.
Ο 65χρονος αδίστακτος θηροφύλακας Stuart Howe, την εντόπισε 70 μέτρα μακριά του, μέσα σε καλλιέργεια ελαιοκράμβης και την πυροβόλησε.

Η Ρίτα έτρεχε με 45 μίλια την ώρα, κανένας δεν μπορούσε να τη συλλάβει και τη θεωρούσαν επικίνδυνη γιατί θα μπορούσε να προκαλέσει αυτοκινητιστικό ατύχημα, αλλά και γιατί είχε μεγάλα νύχια και θα μπορούσε να επιτεθεί σε άνθρωπο εάν αισθανόταν απειλούμενη.
Τώρα το πτώμα της θα γίνει αλλαντικό, ο θηροφύλακας που την πυροβόλησε θα καυχάται για το κατόρθωμά του και η ιδιοκτήτριά της ίσως ψάξει για άλλα εξωτικά κατοικίδια…
Η Ρίτα  επιβίωσε ελεύθερη και ξέφευγε από τους ανθρώπινους θηρευτές της, για περισσότερο από δύο μήνες.
Η
στρουθοκάμηλος της Νότιας Αμερικής (South American rhea) μπορεί να ζήσει μέχρι και 40 χρόνια, στη Νότια Αμερική εκτρέφεται για το κρέας της, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα δημοφιλές κατοικίδιο ζώο.
Στη Νότια Αμερική, οι rheas - μπορούν να ζήσουν μέχρι και 40 χρόνια- εκτρέφονται για το κρέας τους, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι όλο και πιο δημοφιλείς ως κατοικίδια ζώα.

πηγές
10-5-14   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2624916/Giant-flightless-rhea-rampaged-Hertfordshire-month-shot-turned-SAUSAGES.html


15-4-14  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2604921/Giant-South-American-bird-disembowel-human-single-blow-run-speeds-40mph-loose-English-countryside.html«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: