Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

ΜΑΘΗΤΕΣ κατασκεύασαν ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟ ΧΕΡΙ για τη ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑ τους

Illinois, η 9χρονη Kylie Wicker γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα στο αριστερό χέρι της, αλλά η ζωή της άλλαξε όταν οι συμμαθητές της έκαναν ένα προσθετικό χέρι χρησιμοποιώντας ένα 3D εκτυπωτή που ονομάζεται MakerBot - για μόλις $ 5.
Οι μαθητές στο γυμνάσιο Boylan Catholic High School στο Rockford, Illinois, έκαναν το προσθετικό χέρι για τη συμμαθήτριά τους Kylie Wicker όταν ο πατέρας της Jeromy Wicker, ανακάλυψε ότι ένας άλλος πατέρας είχε κάνει ένα 3D τυπωμένο προσθετικό χέρι για το γιο του.
Ο εκπαιδευτικός κ. Bud May βρήκε οδηγίες για το προσθετικό χέρι σε μια ιστοσελίδα που ονομάζεται Robohand και επέβλεψε την ομάδα των παιδιών που δημιούργησαν δύο προσθετικά χέρια (ένα μοβ μία και ένα ροζ) ενώ πρόκειται να κάνουν και άλλη μια σειρά προσθετικών χεριών για την συμμαθήτριά τους Kylie Wicker όταν το κορίτσι γίνει μεγαλύτερης ηλικίας.

Η ασυνήθιστη κατάσταση της Kylie προκλήθηκε από την έλλειψη ροής του αίματος στη μήτρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
H Kylie είναι ενθουσιασμένη με το προσθετικό της χέρι, αφού θα μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα το ποδήλατό της.


·              
Όπως δήλωσε ο καθηγητής κυτταρικής βιολογίας Stuart Williams, μια σχετική έρευνα γίνεται στο Πανεπιστήμιο του Louisville του Kentucky, όπου έχει εκτυπωθεί ανθρώπινη καρδιά με βαλβίδες και μικρές φλέβες.
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2620457/School-Illinois-makes-3D-printed-hand-Kylie-

Wicker-born-without-fingers.html
 σχετική ανάρτηση

8-5-14  Καρδιά σε 3D εκτυπωτή έτοιμη για μεταμόσχευση

 http://www.apocalypsejohn.com/2014/05/kardia-se-3d-ektypwth-etoimh-gia-metamosxeysh.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: