Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

ο ΠΙΝΟΚΙΟ μπορούσε να ΠΕΙ μόνο 13 ΨΕΜΑΤΑΑγγλία, ο Πινόκιο μπορούσε να πει μόνο 13 ψέματα.   Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Leicester ερεύνησαν το βάρος που θα μπορούσε να προσθέσει κάθε ψέμα στη μύτη του.
Εάν έλεγε περισσότερα από 13 ψέματα, το βάρος της μύτης του, θα απέκοπτε το λαιμό του.
Οι ερευνητές
υπέθεσαν ότι ο Πινόκιο ήταν κατασκευασμένος από ξύλο βελανιδιάς και υπολόγισαν την πίεση από το βάρος της μύτης του, στο λαιμό του.
Τα ψέματα μπορούσαν να γίνουν θανατηφόρα για τη διάσημη ξύλινη μαριονέτα, αφού εάν έλεγε περισσότερα από 13 ψέματα, η μύτη του θα γινόταν τόσο βαριά που θα έσπαζε το λαιμό του

Για την έρευνα, ο Steffan Llewllyn, του Πανεπιστημίου Leicester, ξεκίνησε με την εκτίμηση των διαστάσεων και των ιδιοτήτων του κεφαλιού του Πινόκιο. Εκτιμήθηκε ότι η κατασκευασμένη από ξύλο δρυός μαριονέτα, ζύγιζε περίπου 9 κιλά για να έχει μύτη 2,5 cm σε μήκος. Εάν σε κάθε ψέμα η μύτη του διπλασιαζόταν, στο 13ο ψέμα το βάρος της, θα έσπαζε το λαιμό του Πινόκιο.

Ο αγαπημένος ψεύτης όλων των παιδιών – ο Πινόκιο του Carlo Collodi - αναλύθηκε λεπτομερώς και η έρευνα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα με θέματα της Διεπιστημονικής Επιστήμης «the Journal of Interdisciplinary Science Topics»
Η εφημερίδα αυτή αναδεικνύει θέματα διασκεδαστικής αλλά ακριβούς επιστημονικής έρευνας που γίνεται από φοιτητές.

Η θεωρία του ερευνητή δεν δοκιμάστηκε στο δημοφιλές παραμύθι, αφού στην αρχική ιστορία, που γράφτηκε από τον Ιταλό συγγραφέα το 1883, η μαριονέτα είπε μόνο τρεις ψέματα.
Πέρυσι, οι ερευνητές υποστήριξαν ότι ο χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων Popeye δεν ήταν δυνατόν να αποκτήσει τόση δύναμη καταναλώνοντας σπανάκι. Πρόκειται για λάθος του Γερμανού χημικού Erich von Wolf που το 1870, ερευνούσε την ποσότητα του σιδήρου στο σπανάκι και στα άλλα πράσινα λαχανικά. Υπολόγισε ότι η περιεκτικότητα σε σίδηρο στο σπανάκι ήταν δέκα φορές πιο μεγάλη από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2620446/Pinocchio-able-tell-13-lies-research-shows.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: