Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

πως επιδρά στο παιδί η ζυγαριά Hello Kitty


Ηνωμένο Βασίλειο, ψηφιακές ζυγαριές μπάνιου Hello Kitty για κοριτσάκια, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των καταναλωτικών κοινωνικών οργανώσεων.
Οι μικρές ροζ Hello Kitty ζυγαριές - που πωλούνται από την αλυσίδα καταστημάτων TK Maxx και κατασκευάζονται από την Sanrio- μπορεί να οδηγήσουν τα παιδιά σε αγχώδεις διαταραχές.
Οι ζυγαριές ενθαρρύνουν τα κορίτσια να ζυγίζονται τακτικά, να αγχώνονται με το βάρος του σώματός τους και να οδηγούνται σε διατροφικές διαταραχές και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

την έντονη ανησυχία τους για την κυκλοφορία και πώληση των Hello Kitty ζυγαριών εκφράζουν ο Siobhan Freegard, του parenting website Netmums και η Mary George, της eating disorder charity Beat και τονίζουν πως η ευημερία των παιδιών προέχει από τα οποιαδήποτε οικονομικά οφέλη.

η TK Maxx υποχώρησε στις πιέσεις των οργανώσεων και δήλωσε ότι θα αποσύρει τις ζυγαριές από τα καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο.
εκπρόσωπος της Sanrio (που κατασκευάζει τις ζυγαριές Hello Kitty
"Hello Kitty SCALES") υπερασπίστηκε το προϊόν και δήλωσε ότι «είμαστε δεσμευμένοι για την ανάπτυξη ασφαλών προϊόντων που  είναι επίσης ευχάριστα για τους καταναλωτές μας, οι ζυγαριές δεν υποδεικνύουν καθόλου ένα «ιδανικό» βάρος σώματος και δεν προκαλούν διαταραχή εικόνας του σώματος στα παιδιά.
25-5-14
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2638525/TK-Maxx-fire-selling-pink-Hello-Kitty-SCALES-aimed-young-girls.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: