Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

η τεχνική διαχείρισης του άγχους «MINDFULNESS» αντικαθιστά τα αντικαταθλιπτικά φάρμακαΗ τεχνική διαχείρισης του άγχους «MINDFULNESS» κατέκτησε βουλευτές (Stressed-out MPs), τραπεζίτες, σταρ του Χόλυγουντ, ενώ μεγάλες εταιρείες (όπως Google and Procter & Gamble) οργανώνουν σεμινάρια εκπαίδευσης του προσωπικού τους και σχολεία προσπαθούν να τη διδάξουν στους μαθητές τους.
Tην τεχνική MINDFULNESS τη συστήνει ακόμα και η National Institute for Health and Clinical Excellence (— the health service watchdog — as a preferred NHS treatment for depression)
Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει εύκολα κόλπα για να νικήσουμε το άγχος σε κάθε τομέα της ζωής μας με τη «συναίσθηση» την εστίαση σε μια κατάσταση του φυσικού μας σώματος (π.χ. την αίσθηση των ποδιών μας στο πάτωμα) ή την αναπνοή μας.
H τεχνική MINDFULNESS βοηθάει να αντιμετωπίσουμε βασικές πηγές άγχους στη ζωή όλων μας (όπως ο γάμος, οι σχέσεις, τα οικονομικά μας, η φροντίδα για τα παιδιά και η επαγγελματική σταδιοδρομία)
Αν και έχει τις ρίζες της στο βουδιστικό διαλογισμό, δεν περιλαμβάνει να κάθεται κανείς σταυροπόδι ή να φωνάζει «om»  απλά, η πρακτική της είναι η ορθή «επίγνωση» του τι κάνουμε σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Με τη βοήθεια της γνώσης και συναίσθησης, μπορούμε να εστιάσουμε την προσοχή σας σε αυτό που κάνουμε, και να αποκτήσουμε μια αίσθηση  ειρήνης και ικανοποίησης.
Στην άσκηση της αναπνοής 7/11, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μετράμε μέχρι το επτά καθώς αναπνέουμε και στη συνέχεια, να μετράμε μέχρι το 11 καθώς εκπνέουμε. Έτσι διώχνουμε τις σκέψεις «το βούισμα» από το μυαλό μας και ηρεμούμε.
εκατομμύρια συνταγές για αντικαταθλιπτικά που βλάπτουν την οικονομία αλλά και την υγεία μας μπορεί να αποφευχθούν εάν αποκτήσουμε μια νέα στάση ζωής.
 

Η DailyMail προσφέρει μια σειρά δημοσιευμάτων για την τεχνική MINDFULNESS και τα «κόλπα» για μια ζωή με λιγότερο άγχος και καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις.
π.χ. μαθαίνουμε να ακούμε τον συνομιλητή μας (τον σύζυγο ή το φίλο μας) η καθηγήτρια συμβουλευτικής ψυχολογίας Jane Ogden μας συνιστά την τεχνική με το «αρκουδάκι που μιλάει» για να συζητήσουμε τους ρόλους μας. Αυτή η άσκηση της συμβουλευτικής απαιτεί από εμάς να καθίσουμε απέναντι ο ένας στον άλλον με τον συνομιλητή μας και να κρατούμε ένα αρκουδάκι. Το πρόσωπο που κρατάει το αρκουδάκι επιτρέπεται να μιλήσει χωρίς διακοπή. Χρησιμοποιούμε τη λέξη εγώ και όχι τη λέξη εσύ για να κατηγορήσουμε το συνομιλητή μας Η λέξη «ποτέ» απαγορεύεται, όπως και η λέξη «πάντα».


While it’s normal for the mind to wander, according to psychotherapist Padraig O’Morain, author of new book Mindfulness On The Go, our hectic brains can also cause unnecessary anguish.


Mindfulness On The Go: Peace In Your Pocket by Padraig O'Morain is published by Yellow Kite, price £12.99)

πηγές

HOW STRESSFUL IS YOUR JOB?Could you benefit from mindfulness? Read this list and count how many apply to your job . . .

· Are you available and alert to emails and messages 24/7?

· Do you work long hours?

· Do you take few breaks?

· Do you frequently eat lunch at your desk?

· Do you worry about work when you’re at home?

· Do you feel as if your workload is out of control?

· Do you have a commute of an hour or more?

· Do you sometimes feel overwhelmed?

· Does worrying about work affect your ability to sleep?

· Do you sometimes have difficulty focusing?

· Are you becoming increasingly forgetful?

· Do you frequently come down with colds?

· Do you feel exhausted?

· Do you notice your heart racing?

· Do you have panic attacks?

· Have you lost your sense of humour?

· Are you frequently irritable?

· Are there never enough hours in the day?

· Are you always running late?

· Do you find it difficult to unwind at weekends?

· Does your alcohol/caffeine/sugar intake increase as your workload does?

If you answered YES to five or more of these questions, your work-related stress could be damaging your health.


Δεν υπάρχουν σχόλια: