Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Φθιώτιδα: Οι ΛΑΘΡΟΡΟΜΑ απειλούν να κάψουν την Ανθήλη - ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ videos

  Χτύπησε η καμπάνα στο χωριό το μεσημέρι. Aυστηρή προειδοποίηση από τον αστυνομικό Διευθυντή και προς τις δύο πλευρές.

Επεισόδια απειλήθηκαν και πάλι το μεσημέρι στην κοινότητα της Ανθήλης μεταξύ κατοίκων και τσιγγάνων.
Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, οι κάτοικοι βγήκαν ανάστατοι βγήκαν στους δρόμους όταν άκουσαν την καμπάνα να χτυπάει και να τους καλούν με τα μεγάφωνα σε κινητοποίηση.
Οι πληροφορίες έλεγαν ότι συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός τσιγγάνων και ότι απειλούν να κάψουν το χωριό, ενώ κάποιοι είπαν ότι πυροβολούσαν στον αέρα, όπως και χθες βράδυ...

Οι κάτοικοι έκλεισαν τον δρόμο με τα τρακτέρ ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν από την αστυνομία να ελέγξει τους τσιγγάνους αν οπλοφορούν και ζήτησαν να τους απομακρύνουν από την περιοχή τους.

Οι τσιγγάνοι από την πλευρά τους είπαν στους αστυνομικούς ότι πληροφορήθηκαν πως έρχεται λεωφορείο με άτομα για να τους επιτεθούν και γι΄ αυτό κάλεσαν σε βοήθεια και άλλους.

Ο αστυνομικός Διευθυντής Φθώτιδας Κώστας Νικολάου έκανε αυστηρές συστάσεις και προς τις δύο πλευρές, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν ποινικές συνέπειες για τους πρωτεργάτες της όποιας δυσάρεστης εξέλιξης υπάρξει.

Το πρωί το τοπικό συμβούλιο μαζί με τον δήμαρχο επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα στο δικαστικό μέγαρο και ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος προς όλες τις κατευθύνσεις για να απομακρυνθούν όσοι από τους τσιγγάνους βρίσκονται παράνομα στην περιοχή της Ανθήλης.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη και κανείς δεν ξέρει ανά πάσα στιγμή τι μπορεί να προκύψει. Οι κάτοικοι της Ανθήλης μιλώντας στο LamiaReport ζητούν να σταματήσει η ανοχή της πολιτείας απέναντι στους τσιγγάνους γιατί δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση στο χωριό τους.

Αποδοκίμασαν τον δήμαρχο Λαμίας οι κάτοικοι της Ανθήλης - Φόβοι για νέα επεισόδια - Ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή...

Από τύχη δεν είχαμε θύματα ή σοβαρούς τραυματισμούς χθες το βράδυ στην Ανθήλη Λαμίας (12-09-2012), όταν οι κάτοικοι του χωριού συνεπλάκησαν με τους τσιγγάνους, που έχουν εγκατασταθεί εκεί. Τα επεισόδια έγιναν την ώρα που περίπου 100 τσιγγάνοι πήγαν να παρέμβουν στην Γενική Συνέλευση που γινόταν στο χωριό.

Αρχικά υπήρξε έντονη φραστική αντιπαράθεση και στη συνέχεια ήρθαν στα χέρια. Οι κάτοικοι τους έτρεψαν σε φυγή, ενώ μέχρι και αυτοκίνητα αναποδογυρίστηκαν μέσα στην πλατεία. Ένα μικρό δείγμα της αρχικής έντασης έξω από το κοινοτικό κατάστημα καταγράφηκε στο βίντεο του altpressfthiotida.com...
  Λίγη ώρα αργότερα, όλο το χωριό ήταν αστυνομοκρατούμενο, αφού σχεδόν το σύνολο της αστυνομικής δύναμης στη Λάμια έσπευσε εκεί, ακόμη και ο Εισαγγελέας.

ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr

Οι κάτοικοι έλεγαν ότι οι τσιγγάνοι απειλούσαν να επιστρέψουν περισσότεροι και οπλισμένοι, ενώ ήταν εξαγριωμένοι με τον δήμαρχο. ''Δεν πάει άλλο. Έχουν λεηλατήσει το χωρίο μας. Μας κατέστρεψαν και τώρα κινδυνεύει και η ζωή μας. Ο δήμαρχος μας κοροϊδεύει εδώ και καιρό ότι θα λύσει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ήταν τυχερός που απόψε δεν έφαγε ξύλο στην Ανθήλη''... είπε στο lamiareport.gr, ένας από τους εκατοντάδες αγανακτισμένους Ανθηλιώτες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι έγινε όταν μετά τα επεισόδια έφτασε στο κοινοτικό κατάστημα ο Δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς, ο οποίος αν και ζήτησε συγνώμη, δεν έπεισε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: