Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΦΩΤΟΣ - VIDEOS

  Ένστολοι από όλη την Ελλάδα έχουν μαζευτεί στο Καλλιμάρμαρο σε μια συγκέντρωση χωρίς προηγούμενο όπως λένε.

Περίπου 2.000 αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες διαμαρτύρονται για τις περικοπές που σχεδιάζονται στα ειδικά μισθολόγια, έχουν συγκεντρωθει στο Καλλιμάρμαρο.
Μαζί τους και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ. Κουίκ
Μαζί τους και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ. ΚουίκΠροηγήθηκε η επεισοδιακή διαμαρτυρία τους το πρωί στην σχολή των ΜΑΤ όπου μετά από ώρες αποκλεισμού της εισόδου - με σκοπό να εμποδίσουν την αναχώρηση συναδέλφων τους για την Θεσσαλονίκη - έληξαν την κινητοποίηση.

Αυτό έγινε μετά από τις διαβεβαιώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκαν να κάνουν ό,τι μπορούν για καταβληθούν τα χρωστούμενα επιδόματα.


- Πολλές οι στιγμές έντασης μεταξύ αστυνομικών
- Σε λίγο θα ξαναρχίσει η μεταφορά δυνάμεων των ΜΑΤ που πρόκειται να μεταφερθούν στη ΔΕΘ
- Στις 17.30 έχει προγραμματιστεί πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Για ακόμα μια φορά χρειάστηκε η παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός της σχολής των ΜΑΤ από αστυνομικούς που διαμαρτύρονταν από το πρωί για τις μισθολογικές περικοπές αλλά και για οφειλές ύψους 10 εκατ. ευρώ που αφορούν νυχτερινές βάρδιες και εκτός έδρας επιδόματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών και ο κ. Στουρνάρας με τον πρωθυπουργό. Μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον κ. Σαμαρά, ο κ. Στουρνάρας είπε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ότι το αίτημά των αστυνομικών θα ικανοποιηθεί.

  Οι στιγμές έντασης ηταν πολλές και χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι με τον επικεφαλής των ΜΑΤ που όπως τους είπε έχει διαταγή να κάνει ακόμα και χρήση χημικών για να λήξει ο αποκλεισμός. "Συνάδελφοι, μη με αναγκάσετε να κάνω ρίψη χημικών. Εχω κι εγώ παιδιά και σας καταλαβαίνων αλλά έχω και διαταγές", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Αν επιμείνετε θα έχουμε τραυματίες".

"Το έργο το έχουμε ξαναδεί", ήταν η απάντηση των αστυνομικών.
   Οι εντολές, όπως είπαν οι υπεύθυνοι των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ στους συνδικαλιστές είναι ακόμα και για βίαιη απομάκρυνσή τους από την είσοδο της σχολής των ΜΑΤ απ' όπου αποχωρούν οι δυνάμεις για τη Θεσσαλονίκη.Μόνο δύο λεωφορεία μπόρεσαν να αποχωρήσουν ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί που πάνε για να αναλάβουν υπηρεσία δεν μπορούν να μπουν στο χώρο.
 Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί δήλωναν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο. Τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν το αρνήθηκαν και έτσι λίγο πριν τις οκτώ δυο διμοιρίες των ΥΜΕΤ αλλά και των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να αναπτυχθούν στην είσοδο.Στις 17.30 έχει προγραμματιστεί πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο από τις Ομοσπονδίες αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών.

Στις 12 και στις 13.30 τα προεδρεία των Ομοσπονδιών θα έχουν συναντήσεις στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το γύρο του κόσμου έκαναν χθες οι εικόνες με τους αστυνομικούς απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου όπου... έφτασαν άγνωστο πως χωρίς την παραμικρή επέμβαση των συναδέλφων τους που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε καμία άλλη ομάδα διαδηλωτών.ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: