Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Δράση της Αλβανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης UCC στη Λέσβο

...αποκαλύπτει το NewsBomb


Η αποκάλυψη μιας απόρρητης έκθεσης της ΕΥΠ, προκαλεί ταραχή σε κύκλους που χρόνια κάλυπταν εσκεμμένα ή άθελά τους κακοποιά στοιχεία!
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr 


Ενα σοβαρότατο θέμα ανέδειξε σήμερα το newsbomb.gr, σε άρθρο που υπογράφει ο συνεργάτης του γνωστού portal, Βελισσάριος Δραγάτσης, και αναφέρεται στην δράση του UCC. Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο είχαμε αρθρογραφήσει πριν μια εβδομάδα [σχετικό άρθρο ΕΔΩ], με αφορμή όσα συνέβησαν στην Ακριτική Λέσβο, με την υπόθεση της επίθεσης ομάδας Αλβανών σε σπίτι ενός 27χρονου Ελληνα που έκανε σχόλια στο FaceBook.

Οπως αποκαλύπτει το newsbomb.gr, το περιστατικό βίας στη Λέσβο φέρνει στο φως τη σκοτεινή δράση Αλβανών παρακρατικών εις βάρος της Ελλάδας καθώς και μια απόρρητη έρευνα για τον UCC.

Την πτυχή αυτή, του τεράστιου θέματος που αναδεικνύει σήμερα ο κ.Δραγάτσης, την πιστοποιούμε κι εμείς, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από σχετική δημοσιογραφική έρευνα που διενεργούμε το τελευταίο διάστημα, η αρμόδια υπηρεσία πληροφοριών του Στρατού εξετάζει σε βάθος εδώ και καιρό, την δράση του UCC στη Λέσβο, καθώς και την τυχόν συνδρομή του από ντόπιους κατοίκους, οι οποίοι είτε εσκεμμένα είτε άθελα τους, βοηθούν στην εξτρεμιστική δράση μελών της παραστρατιωτικής αυτής οργάνωσης!

Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει η αποκάλυψή μας, για όσα συνέβησαν και πάλι, πριν χρόνια, στο ίδιο χωριό που συνέβη η επίθεση στον άτυχο 27χρονο, όταν και πάλι ομάδα Αλβανών, επιτέθηκε σε εργαζόμενους και θαμώνες του μοναδικού τότε κέντρου διασκεδάσεως της περιοχής, «Shalimar»!

Το newsbomb.gr, υπογραμμίζει το γεγονός ότι, περίεργος θόρυβος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα σχετικώς με τις κινήσεις υποτιθέμενων αυτονομιστών τσάμηδων στην Ήπειρο και του αποκαλούμενου «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» (UCC / Ushtria Clirimtare e Camerise), ύστερα από δημοσιεύματα σε ενημερωτικά ιστολόγια.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο συντάκτης του άρθρου, από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο δραστήριος διοικητής της VIII Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα ταξίαρχος Κων. Τσαγγανάς έχει ζητήσει από τους επιτελείς να ερευνήσουν τα γραφόμενα και να συλλέξουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που απαιτούνται.

Παράληλλα, αποκαλύπτει μια απόρρητη έκθεση, της ΕΥΠ, την εποχή που υπουργός ήταν ο κ.Βουλγαράκης

Αναλυτικότερα, το newsbomb αναφέρει τα εξής:

"Αφορμή για όλη αυτήν την κινητικότητα έχει αποτελέσει ένα γεγονός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Αυγούστου στην περιοχή Χαραμίδα της Λέσβου, όταν ομάδα Αλβανών εισέβαλε στο σπίτι 27χρονου Έλληνα και τον ξυλοκόπησε βάναυσα. Αιτία ήταν ένα σχόλιο που έκανε ο 27χρονος σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και παρουσίαζε έξι Αλβανούς να πυροβολούν την ελληνική σημαία με ΑΚ-47, την οποία τελικώς έκαψαν.

Μικρότερης έκτασης περιστατικά με φραστικά επεισόδια και λογομαχίες καταγγέλθηκαν επίσης στη Θεσπρωτία την ίδια ημέρα, ενώ ακολούθησαν και τουλάχιστον τρεις αναρτήσεις σε ιστολόγια με θεματολογία ειδικού περιεχομένου. Από τότε ξεκίνησε μια ηπίων τόνων έρευνα όσον αφορά στην παρουσία και τις δραστηριότητες αυτοαποκαλούμενων «τσάμηδων».

Τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεση των υπηρεσιών πληροφοριών είναι σημαντικά. Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) επιβεβαιώνει την ύπαρξη του αποκαλούμενου UCC.

Οι πυρήνες του UCC

Από το 1999 ως σήμερα έχουν οργανωθεί πυρήνες των πέντε και έξι «αυτονομιστών» που δεν ξεπερνούν συνολικώς τα 150 άτομα. Κάποια από τα υποτιθέμενα ηγετικά στελέχη προέρχονται από σκληροπυρηνικούς αντάρτες του UCK, δηλαδή του υποτιθέμενου «Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου», ο οποίος ευθύνεται για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία.

Στελέχη του αποκαλούμενου UCC έχουν εντοπισθεί κυρίως στις περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας ενώ συνδέονται και με εγκληματικές οργανώσεις. Έχουν δημιουργήσει κρύπτες οπλισμού με υλικό που προέρχεται από τρεις πηγές.

Βασική πηγή ήταν τα τυφέκια και το υλικό που αποσπάσθηκε από τις αποθήκες οπλισμού του αλβανικού στρατού κατά την εξέγερση του 1997. Σε δεύτερο επίπεδο έχουν συλλεχθεί υλικά που χρησιμοποιήθηκαν από τον UCK ενώ υπάρχουν όπλα, όπως εκτιμάται, προέρχονται από την Βοσνία και την Κροατία.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από όπλα που έχουν βρεθεί σε κρύπτες που έχουν εντοπισθεί τυχαία από τις Αρχές. Πρόσφατα, άνδρες του τμήματος Διώξεως Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καστοριάς ανακάλυψαν μια τέτοια κρύπτη με σημαντικό υλικό το οποίο ήταν συσκευασμένο και καλά κρυμμένα.

Τι έμαθε ο Βουλγαράκης από την ΕΥΠ

Βρέθηκαν τρία τυφέκια τύπου ΑΚ-74 «Καλάσνικωφ», ένα τυφέκιο τύπου «Μάνλιχ», τρία υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και προέλευσης, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου, χειροβομβίδες αγνώστου προελεύσεως, κοινοί πυροκροτητές χειροβομβίδων, 18.415 φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ συνολικού βάρους μισού κιλού. Πριν από τέσσερα χρόνια, τέτοια εποχή, στα Δολιανά Ιωαννίνων είχε ανακαλυφθεί άλλη μια κρύπτη όπλων (με ανάλογο υλικό) ύστερα από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική περιοχή.

Αξιόπιστες πηγές σημειώνουν μάλιστα ότι επί πρωθυπουργίας κ. Κώστα Καραμανλή, ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Βουλγαράκης είχε ενημερωθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΥΠ και της Ελληνικής Αστυνομίας ότι είχαν εντοπιστεί πρόσωπα αλβανικής υπηκοότητας που εμπλέκονταν σε τρομοκρατικές οργανώσεις και εγκληματικές δραστηριότητες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τότε ζητήθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για κάποια από τα πρόσωπα αυτά και όλως τυχαίως ακολούθησε ενεργοποίηση εκατό καρτοκινητών στην περιοχή των Ιωαννίνων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ανήκαν σε Αλβανούς!

Στρατολογήσεις μέσω «κοινωνικής δικτύωσης»

Νεώτερα στοιχεία αναφέρουν ότι μέρος του οπλισμού έχει μεταφερθεί στην Αττική ενώ υπάρχουν περιπτώσεις νέων που στρατολογούνται από «διάφορους» μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης έναντι κάποιου ποσού, το οποίο προέρχεται από τρίτες πηγές. Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση, χρήματα διακινούνται από τη Σαουδική Αραβία, την Αλβανία, την αλβανική ομογένεια των ΗΠΑ και από «αόρατους χρηματοδότες» με έδρα στην Ελβετία. Εξ ου και η αγωνία για το περιστατικό με το σχόλιο στο YouTube και τον ξυλοδαρμό του 27χρονου.

Όλα αυτά τα δεδομένα με αφορμή και τα πρόσφατα περιστατικά βίας και προσβολής της εθνικού συμβόλου μας από Αλβανούς προκαλούν την έντονη ανησυχία τόσο στις αστυνομικές, όσο κυρίως στις στρατιωτικές αρχές. Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρούσα φάση δεν αποκλείεται και η πιθανότητα προβοκάτσιας από ξένα κέντρα αποσταθεροποίησης ώστε η χώρα να βρεθεί σε ακόμα πιο δεινή διπλωματική και διαπραγματευτική θέση.

Σε επικοινωνία που είχαμε με στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε πως από το 1994 προωθείται από εθνικιστικούς κύκλους των Τιράνων το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας», στο οποίο εντάσσεται το φληνάφημα περί Τσαμουριάς και οι επεκτατικές ονειρώξεις της γειτονικής χώρας μέχρι την Πρέβεζα
".

Πάντως, στην έρευνά μας για το θέμα, έχουμε διαπιστώσει ήδη, ότι υπάρχει μεγάλο «μαξιλάρι» στις υποθέσεις Αλβανών κακοποιών στη Λέσβο και σε άλλες περιοχές! «Μαξιλάρι» που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού διαρκώς εμφανίζονται συγκεκριμένοι κακοποιοί σε υποθέσεις, που πάντοτε ως κατάληξη έχουν, να πέφτουν στα μαλακά οι συγκεκριμένοι αυτοί Αλβανοί, που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την Ελληνική Αστυνομία ! Σε κάποιες δε εξ αυτών, ορισμένοι Αστυνομικοί που ερευνούσαν την δράση Αλβανών κακοποιών, "βρέθηκαν με την πλάτη στο καναβάτσο", κι αντιμετώπισαν μεγάλες κατηγορίες, ακόμη κι έξοδο από το Σώμα, ενώ οι κακοποιοί, κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα, ανενόχλητοι!!!

Σύντομα θα επανέρθουμε στο θέμα με ατράνταχτα στοιχεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: