Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ RF-4 - Tο αεροσκάφος κατερρίφθη ενώ πετούσε στον διεθνή εναέριο χώρο από πύραυλο που εκτόξευσε η συριακή αεράμυνα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ RF-4


Tο αεροσκάφος κατερρίφθη ενώ πετούσε στον διεθνή εναέριο χώρο από πύραυλο που εκτόξευσε η συριακή αεράμυνα

Η Στρατιωτική Εισαγγελία του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων ανακοινώσε το πόρισμα της για τα αίτια πτώσης του τουρκικού αεροσκάφους στις 22 Ιουνίου.
Στην έκθεση σημειώνεται ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη στον διεθνή εναέριο χώρο από πύραυλο που εκτόξευσε η Συρία.

Στην ανακοίνωση που έκανε η Στρατιωτική Εισαγγελία του Γενικού Επιτελείου σημειώνεται ότι τα κομμάτια που συλλέχθηκαν από την επιφάνεια της θάλασσας εξετάστηκαν στην Εγκληματολογική Διεύθυνση της Στρατοχωροφυλακής και πως δεν εντοπίσθηκε φθορά από αντιαεροπορικά βλήματα στο πηδάλιο διεύθυνσης όπως υποστήριζαν οι συριακές αρχές.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι το τουρκικό αεροσκάφος βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο και όχι στο συριακό εναέριο χώρο όπως υποστήριζε η Δαμασκός.
Η Στρατιωτική Εισαγγελία επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι στις έρευνες που έγιναν στο δέκτη προειδοποίησης ραντάρ εντοπίσθηκαν σήματα που εξέπεμψαν οι πύραυλοι.

Στην ανακοίνωση της Στρατιωτικής Εισαγγελίας του Γενικού Επιτελείου σημειώνονται τα εξής:
«Το πόρισμα διερεύνησης ατυχήματος τελικά αναφέρει ότι το αεροσκάφος που πετούσε στο διεθνή εναέριο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου έχασε ύψος περιστρεφόμενο προς τα αριστερά και προσέκρουσε στη θάλασσα με κλίση ελαφρώς προς τα αριστερά και με το ρύγχος προς τα πάνω επειδή το αεροσκάφος και οι χειριστές επηρεάστηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην καταφέρουν να εξασφαλίσουν τις συνθήκες πτήσης ύστερα από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη στην πίσω αριστερή μεριά του πυραύλου που εκτόξευσαν οι συστοιχίες της συριακής αεράμυνας.»

TRT 19/9/2012
tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: