Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τούρκοι περιπολούν γύρω στην “Ζουράφα” .Oι Ελληνικές(;;;) αρχές δεν τους εκδιώκουν…

Σταμάτησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση του φάρου στην βραχονησίδα - Αναβλύζει το πετρέλαιο στην θαλάσσια περιοχή - Γκρίζα ζώνη στο Θρακικό Πέλαγος;
Κι ενώ χαρήκαμε με την έναρξη των εργασιών στην σημαντικότατη (για εθνικούς, γεωπολιτικούς και οικονομικούς λόγους) νησίδα Ζουράφα, η εξέλιξη ήρθε να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους όλων μας, αφού φαίνεται πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα Ελληνικά θαλάσσια δικαιώματα που προκύπτουν από την συγκεκριμένη νησίδα.

Και σαν να μην ήταν μόνο αυτό, διακόπηκαν προσωρινά οι εργασίες επανατοποθέτησης του Φάρου στη Λαδόξερα (Ζουράφα) λόγω έντονου κυματισμού που δυσκόλευε το έργο του συνεργείου κατασκευής.
Το συνεργείο κατασκευής παραμένει στη Σαμοθράκη περιμένοντας καλύτερες καιρικές συνθήκες για να ολοκληρώσει το έργο του.
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν το στάδιο της κατασκευής.
Οι Τούρκοι, όμως, παρακολουθούν σε απόσταση αναπνοής… και από ότι φαίνεται εντός των Χωρικών Υδάτων της Ελλάδος, ενώ τα σκάφη του Λιμενικού είναι δίπλα από το Τουρκικό όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Δυστυχώς, η συγκεκριμένη οπτική – φωτογραφική μαρτυρία, αποδεικνύει πως όχι μόνο οι Τούρκοι δεν θεωρούν ως Ελληνική επικράτεια τον θαλάσσιο χώρο της Ζουράφας, αλλά οι Ελληνικές αρχές δεν τους εκδιώκουν…
Γεγονός που μαρτυρά πως η νησίδα Ζουράφα είναι αμφισβητήσιμη περιοχή (γκρίζα ζώνη), αποδεκτή από την Ελληνική πλευρά.
Μη θέλοντας να αμφισβητήσουμε τους λόγους διακοπής των εργασιών στη νησίδα και ευελπιστώντας πως αυτές δεν σταμάτησαν λόγω «άνωθεν εντολών» και πιέσεων της Άγκυρας, ευελπιστούμε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο (που για άγνωστο λόγο καθυστέρησε να ξεκινήσει), αλλά και πως θα υπάρξει κάποια αποτρεπτική προς την Άγκυρα ανακοίνωση από την Ελληνική κυβέρνηση.
Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται το τουρκικό λιμενικό εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, σε απόσταση αναπνοής από την Ελληνική Ζουράφα και να επικρατεί παγερή αδιαφορία γι αυτό…
ΥΓ: Και όπως μου είπε κάποιος φίλος: Πριν κάποιες μέρες μου είπε φίλος ψαράς που έχει ανεμότρατα ότι εκεί στην λαδόξερα (ζουράφα), είχε τέτοια κηλίδα πετρελαίου στον αφρό που για να ανεβάσει την τράτα στο καίκι έβαλε μπρός τις μηχανές για να την ξεδιαλύνει να μην βρομίσουν τα ψάρια. Φανταστείτε τι γίνεται από πετρέλαιο...
Φυσικά, αυτό όλοι το ξέρουν, αλλά οι πολιτικοί της χώρας μας σφυρίζουν αδιάφορα.
Η θαλάσσια αυτή περιοχή έχει πάρει χρώμα γκρι. Όπως και το κοίτασμα του Μπάμπουρα νοτιο-ανατολικά της Θάσου (επί Ανδρέα Παπανδρέου).
Λέτε να είναι οικογενειακό τους να γκριζάρουν κοιτάσματα πετρελαίου που ανήκουν στην Ελλάδα;
lthraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: