Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ KILLER ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΧΡ.ΜΑΝΤΑ. ΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΕΞΩ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


pirosvistis-patra-mantas
Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο νεαρός άνδρας, αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για την δολοφονία του πυροσβέστη Χρήστου Μαντά, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κορίνθου, στην Πάτρα.

Στον συγκατηγορούμενο του επίσης αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος κατηγορείτο για την συμμετοχή του στις δύο ληστείες, στο σούπερ-μάρκετ και σε περίπτερο των Ζαρουχλείκων την προηγούμενη ημέρα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Την περασμένη εβδομάδα είχε καταθέσει και η σύζυγος του άτυχου πυροσβέστη Χρήστου Μαντά, η οποία είχε ζητήσει από την δικαιοσύνη να βρεθούν – αν δεν είναι αυτοί οι δολοφόνοι – και να τους «αποδοθεί ό,τι τους αξίζει».

Να υπενθυμίσουμε πως εκτός από την χήρα, Ελένη Μαντά, μεταξύ άλλων κατέθεσαν και εννέα υπάλληλοι και πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο σούπερ μάρκετ, η πλειοψηφία των οποίων αναγνώρισε κατηγορηματικά τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους, ενώ για τον άλλο διατήρησαν επιφυλάξεις.

Σύμφωνα με το patrastimes, η ταμίας του σούπερ μάρκετ Φωτεινή Ραυτοπούλου, τόνισε στην κατάθεσή της πως ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν ο άνθρωπος που πλησίασε στο ταμείο, της ζήτησε τα χρήματα και στη συνέχεια πυροβόλησε τον πυροσβέστη και αυτό, όπως είπε, καθώς είχε συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Το ίδιο υποστήριξε και ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου στην οδό Οδυσσέα Ελύτη, στα Ζαρουχλέικα, που κατηγορούνται ότι είχαν ληστέψει το προηγούμενο βράδυ οι δύο νεαροί αλλοδαποί. Στο Δικαστήριο κατέθεσε και ένας υπάλληλος του ΕΚΑΒ, ο οποίος ανέφερε πως είδε τα δύο άτομα, αμέσως μετά τη ληστεία, να τρέχουν και να επιβιβάζονται σε μηχανάκι που το είχαν σταθμεύσει πίσω από την Ελευθερίου Βενιζέλου.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: