Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Γυμνή και στη Μαλαισία, η κα Kate, αλλά… στο μυαλό - «Τζαμί της Σοφίας» είναι η… Αγιά Σοφιά


William Kate-1-NAI«Τζαμί της Σοφίας» είναι η… Αγιά Σοφιά
Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο μεγαλύτερο τζαμί της Μαλαισίας, στην Κουάλα Λουμπούρ. Το Assyakirin Mosque βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και με την άφιξη τους, τους υποδέχτηκαν οι επίσημοι αντιπρόσωποι του τζαμιού. Η σύζυγος ενός εκ των επισήμων ήταν και αυτή που κέρδισε το ενδιαφέρον της Kate καθώς μιλούσε καλά αγγλικά.

Και αφού το ζευγάρι έβγαλε τα παπούτσια του και ξεκίνησε το tour του τζαμιού, ως είθισται, ξεκίνησε τις ερωτήσεις. Ο Πρίγκιπας ρωτούσε τα πρακτικά των τελετών και την χωρητικότητα του κτιρίου και η σύζυγος του μιλούσε με την κα Ιμπραήμ. «Είναι πολύ ήρεμα εδώ μέσα», φέρεται να είπε η Kate. Η συζήτηση διήρκεσε περίπου έξη λεπτά και το θέμα ήταν η αρχιτεκτονική και η καλλιγραφία που κοσμεί το κτίριο. «Εκπληκτικό!» αναφώνησε η πριγκίπισσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail και της βασιλικής ανταποκρίτριας Rebecca English, η κα Ιμπραήμ ανέφερε στην Kate για «ένα τζαμί στην Κωνσταντινούπολη (που ονομάζεται Sofia Mosque) που ήταν κάποτε εκκλησία, προφανώς αναφερόμενη στην Αγία Σοφία, την ιστορική εκκλησία της Βυζαντινής περιόδου, που φυσικά δεν λειτουργεί ως τζαμί αλλά παραμένει ιστορικό μνημείο στην Πόλη.

Η δούκισσα φάνηκε να γνωρίζει το «τζαμί» και απάντησε «Έχετε πάει στην Κωνσταντινούπολη; 
Γνωρίζω για το τζαμί της Σοφίας αλλά δεν έχω πάει και θα ήθελα πολύ να πάω. Είστε τυχερή που το έχετε επισκεφτεί. Φαίνεται ότι είναι εκπληκτικό», είπε η Δούκισσα.

liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: