Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ EUROFIGHTERS;


OLGA-TREMI
Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ 


Η γνωστή δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη μετείχε σε εταιρεία management που είχε αναλάβει να προωθήσει την αγορά από την Ελλάδα, των πολεμικών αεροσκαφών Eurofighter.

Αυτό αναφέρει το περιοδικό HOT DOC αποκαλύπτοντας, ότι η Όλγα Τρέμη ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας «Quattro Management Στρατηγικής Επικοινωνίας ΑΕ», η οποία το 1999 υπέγραψε σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία EADS (European Aeronautic Defence & Space Company), για την προώθηση των Eurofighters.

Την εποχή εκείνη, η δημοσιογράφος παρουσίαζε στον ΑΝΤ1 την τηλεοπτική εκπομπή « Η τελευταία λέξη», ενώ είχε μόλις αποχωρήσει από τον μεγαλύτερο σε ακροαματικότητα ραδιοσταθμό της χώρας Flash. Σημειώνεται, ότι εκπρόσωπος της EADS στην Ελλάδα ήταν ο έμπορος όπλων, Γιώργος Πατεράκης, ο οποίος τα επόμενα χρόνια απασχόλησε τα ΜΜΕ λόγω των στενών σχέσεων που διατηρούσε με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο.

Ωστόσο, η αγορά τελικά των Eurofighters δεν ευδοκίμησε, αφού το ΚΥΣΕΑ επέλεξε το 2005 να αγοράσει τα αμερικανικά αεροσκάφη F16 και η εταιρεία Quattro-πρόεδρος της οποίας ήταν ο Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος, γιός του πρώην υπουργού Άμυνας και Εξωτερικών -διέκοψε τη λειτουργία της.

Ο δικηγόρος της γνωστής δημοσιογράφου, Θ. Μαντάς, δήλωσε στο HOT DOC ότι η Όλγα Τρέμη «απλώς είχε μία περιορισμένη συμμετοχή στην έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας» και πως «μετά από διάστημα ολίγων μηνών ατόνησε η συμμετοχή της, αφού διαπίστωσε ότι δεν παρουσιάζει κάποιο επαγγελματικό ενδιαφέρον και προοπτική».

Το περιοδικό αναφέρει, ότι η συγκεκριμένη θέση που κατείχε η γνωστή δημοσιογράφος αντίκειται στο άρθρο 5 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

katidiaforetiko.blogspot.com
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: